Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Kültür ve Sanat » Fotoğraf » İlk Türk Dijital Fotoğraf Makinesi

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 18.06.2004   #1 (permalink)

mavisincap's Avatar

Yer: Tokat
İlk Türk Dijital Fotoğraf Makinesi

Tıklayın!

Yukarıdaki Tıklayın! a tıkladığınızda tahminimce parçaları montaj da olsa böyle büyük bir firmanın (BEKO) bu alana da girmesi beni sevindirdi doğrusu? Fiyatı da 5MP e göre çok ucuz: 200 milyon!

Turistlik amaçtan çıkıp daha profesyönel ürünler de yapması temennisiyle...
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 19.06.2004   #2 (permalink)

Passion's Avatar

Yer: ankara
Re: İlk Türk Dijital Fotoğraf Makinesi

beko/arçelik'in senelerdir ürettiği, artık deneyim kazanmış olabileceği kanısına varmış olup aldığınız diğer beyaz eşyalar, ev aletleri bile 2 senede elinizde patlayıveriyor. bu ürünün de kısa zamanda elden çıkacağı gün gibi aşikar. yalnız diğer üreticiler de bunu görüp ucuza piyasaya bu tür ürünler sunarsa ve alıcı bulmaya başlarsa yabancı üreticiler de türkiye'deki ürün fiyatlarını ucuzlatmak durumunda kalabilirler -ki bu süper olur.
hayırlısı olsun diyoruz..
Passion şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 19.06.2004   #3 (permalink)

schizophrenia's Avatar

Yer: denizli

ilk türk dijital fotoğraf makinesi değil sanırım, daha evvel bilgisayar firmalarıda aynı yöntemle(fason üretim) piyasaya kendi markalarıyla makine sunmuşlardı. ekstra olarak fotoğraf geçmişi olmayan bir markanın bu işe atılmasını saçma buluyorum, tamamen pazar da yer edinmek amaçlı.

fiyatının bu kadar ucuz olmasına gelince kullandığı ½ inch CMOS sensor ve malzeme kalitesinin düşüklüğüne bağlıdır. 5mp olması sonuç olarak pek birşey ifade etmiyor.
Old 19.06.2004   #4 (permalink)

Passion's Avatar

Yer: ankara

eklemeyi unutmuşum. türk demişsiniz ama fotoğraf makinesinin kutusu türkiye'de üretilmiştir en fazla. her türlü bilgisayarcıda satılan vga webcamlerin biraz şekillendirilmiş hali. ucuz uzakdoğu mallarıdır bunlar. 5 megapiksel ise süper göz boyar, akıllı davranmışlar.

hatta uzakdoğudan ucuza alınıyordur bunlar. dağıtıcı şirketler üzerine beko, orite, vikvik, bikbik çıkartmaları yapıştırıp, kutuluyup, satıyorlar gibi geliyor bana. siz de kendi markanızı yaratabilirsiniz..
Passion şu an çevrimdışı  
Old 19.06.2004   #5 (permalink)

metromen's Avatar

Yer: İzmir

Arkadaşlar yapmayalım lütfen. Bir başlangıç olabilmesi adına gayet güzel bir olay. İlk Türk otomobili Devrim üretildiğinde o zamanın basını ve çoğu insan yerli yersiz eleştirilerde bulundu. Sonra yatırım yapılmadı projenin arkası gelmedi peki şimdi kendi otomobilimizi bile (tasarımdan-montaja) yapamıyoruz. Aynı şekilde Anadol için de vay eşek kemiriyordu vay dayanıksızdı dendi yine aynı durum geçerli. Bir Tayvan, Malezya, Kore, Çin bile daha 20-30 yıl önce bizden gerideyken böyle kalitesiz, kopya, fason ürünler yaparak bizim önümüze geçtiler. Yine aynı Japonya İkinci Dünya Savaşı sonrası ABD'nin fason merkeziydi. Hatta o zamanlar Japon malları adı hep kalitesize çıkmıştı peki şimdi ne oldu? Ayrıca kendi adıma aldığım herhangi bir elektronik eşyanın ne olursa nasıl olursa olsun Türk Malı olmasına dikkat ediyorum. Bozulursa uzun süreli garantileri var, servis imkanları var yedek parçaları ucuz. Lütfen bunu aşırı milliyetçilik olarak algılamayın sadece köstek değil destek olmaya çalışıyorum naçizane.

Saygı ve Sevgilerimle
Old 19.06.2004   #6 (permalink)

plush's Avatar

Yer: istanbul

kesinlikle bir başlangıç, bir "starter" olması gerektiğine inanıyorum. ama teknoloji devleri olarak belirttiğimiz japonya, amerika vs. artık noise reduction, cmos, raw teknolojileri üzerine çalışırken, hele ki bu çatı altında yeni çıkan ürünleri sırf noise oranı yüksek, backfocus yapıyor diye yerden yere vururken böyle fason, böyle kalitesiz, 35mm çek at makinelerinin digital versionlarını "makine" adı altında yutturmalarını sevindirici olarak nitelendiremeyiz.

japonya ikinci dünya savaşından çıktıktan sonra sanayisini canlandırmak için böyle fason mal üretmiş olabilir. ama şu anda dünya markası mottosu ile bir şeyler yapmaya çabalayan bir şirket dünyaya bu mal ile çıkmasın. gülerler.

anı fotoğrafı çekmek istiyorsanız da güle güle kullanın.
Old 19.06.2004   #7 (permalink)

mavisincap's Avatar

İlk Türk Dijital Fotoğraf Makinesi(?)

Merhaba arkadaşlar,
Hani biraz da işin olumlu yanına baksak. İlk adım gibi kabullensek. Kabul %100 Türk malı olmadığı kesin. "İlk Türk dijital Fotoğraf Makinesi" başlığıda zaten ironi içeriyor. Mağazada gezerken BEKO markasını görünce şaşırdım o yüzden yazdım.

Devlerle yarışmak şu an için çok zor tabi. Temennim bunun bir başlangıç olması ve başka hangi şirket bu işe girecekse bu yönde AR-GE kurması. Dolyısıyla bu iş bir deneyim süreci ve diğer büyük firmalarda ilk olarak bir yerden başladılar. Onlar dahi eminim bu seviye ye geleceklerini o zamanlar hayal edemezlerdi. O açıdan "aa Türk yaptıysa kesin kötü yapar" a getirmeyelim işi. Bunları genel söylüyorum kimseye özel bir cevap vermedim.

Kolay gelsin...
Old 19.06.2004   #8 (permalink)

plush's Avatar

Yer: istanbul
Re: İlk Türk Dijital Fotoğraf Makinesi(?)

Alıntı:
mavisincap tarafından gönderilen mesaj:
"İlk Türk dijital Fotoğraf Makinesi" başlığıda zaten ironi içeriyor.
mavisincap sen de bizimi yiyorsun kestiremedim. daha önce bir lecia başlığı açmıştın sonra tepkiler gelince ironi vardı hehe filan dedin. ne iş?
Old 19.06.2004   #9 (permalink)

schizophrenia's Avatar

Yer: denizli
dijital fotoğraf makinesi

merhaba.
sanırım ortada anlaşılamayan bir nokta var. kimse bir türk üreticinin dijital fotoğraf makinesi üretmesine karşı değil, kaliteli veya kalitesiz olur onu üretildikten sonra tartışırız.

ortada atılmış bir adım vs. yoktur bunu anlamak lazım. bu bahsedilen makine plush'ın da belirttiği gibi bas-çek diye dilimize çevrilen point and shot bir makinedir. hedeflediği pazar ise anı fotoğrafçıları, fotoğrafçılıkla ileri seviyede ilgilenmeyen ya da film derdinden kurtulmak isteyen amatörlerdir.

bahsettiğimiz makine ise bu seviyede bile ciddiye alınmayacak kalitede bir üründür. bugün beko adıyla görüyorsak yarın vestel ertesi gün regal, shov belki daha sonra yumatu adıyla bile görülebilinir. sonuçta bu makineler uzakdoğuda fason olarak ürettirilmiş daha sonra ise üzerine etiket yapıştırılmıştır. dünyanın diğer ucunda başka bir markayla bu makine ile karşılaşmak ise olasıdır.

bir makinenin en önemli bileşenlerini lens, dijital algılayıcı, imaj işlemcisi ve yazılım oluşturmakta.
bunların en kalitelilerini alıp birleştirmek bile bir faciayla sonuçlanabilir, sonuçta iyi bir makine ortaya çıkacak diye bir şart yok.
panasonic örneğini de verebiliriz. yazılım ve elektronik devi olan panasonic leica gibi bir üreticiyle çalışıp hiç bir işe yaramayan makineler üretmişti şimdi ise ancak ele avuca gelir makineler üretebiliyorlar. panasonic lumix dmc-lc1 gibi prosumer slr-like bir makinenin de leica digilux 2 nin kopyası olmasından da risk alınamayacak kadar ciddi bir pazar ile karşı karşıya olduğumuz sonucunu çıkarabiliriz.

dijital fotoğraf makinesi pazarı gün geçtikçe genişleyen ve iyi paralar kazandıran bir sektör, büyük firmaların bu sektöre atılması da doğaldır. hatta fotoğrafçılık geçmişi çok köklü olan firmalar bile konvansiyonel makine pazarından çekileceklerini veya çekilebileceklerini açıklıyorlar.

pretec adıyla karşılaştığımız makinelerin umax, premier gibi adlarla bulunmasıda bu sebepledir. toshiba gibi bir devin bile aynı makineyi satması pazardan pay almak amacından başka birşey değildir.

bu cevabı ortalığı kızıştırmak vs. sebebi ile atmış değilim, gereksiz tartışmalara yol açmakta istemem anlaşılmayan bir nokta varsa özel mesaj atıp cevabını alabilirsiniz.

Mesaj schizophrenia tarafından 19.06.2004 (11:33) yeniden düzenlendi..
schizophrenia şu an çevrimdışı  
Old 19.06.2004   #10 (permalink)

mavisincap's Avatar

Re: İlk Türk Dijital Fotoğraf Makinesi(?)

Alıntı:
plush tarafından gönderilen mesaj:
mavisincap sen de bizimi yiyorsun kestiremedim. daha önce bir lecia başlığı açmıştın sonra tepkiler gelince ironi vardı hehe filan dedin. ne iş?
Sevgili plush, bu ne biçim uslup? Kimseyi "yediğim yok"

Leica başlığı ile bunun ne alakası olduğunu anlamadım. Orada görünüş ve yapı ile köklü bir markanın ürününü sevdiğimi belirtim. Tepkiler gelince "he he ironi falan" gibi bir eğilime girmedim. Ben sözümün ardındayım.

Buradaki "ironi" ise makinenin aşikar bir şekilde montajlamasının sadece Türk olduğu belli iken benim başlık adına "İlk Türk dijital Fotoğraf Makinesi" dememdir. Ardından da bunun bir başlangıç olduğunu, ARGE yapılırsa bu işin gelişeceğini belirtmemden ibaret.

Nerelerden neyi çıkartıyorsun anlamadım açıkçası. Özelime yazsan bu cevabı bende buraya yazmayacaktım. Neyse, umarım kimseyi "yemediğim" anlaşılmıştır. Saygılar...
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

makinesi , fotograf , dijital , turk , ilk

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: