Zoque.Forum
»
Canon FiyatlarI sorunlarI
|
| Fotoğraf Fotoğraf çekim teknikleri, fotograf ekipmanları ve fotoğrafcılıkla ilgili merak ettiklerinizi ve öğrenmek istedikerinize bu bölümde yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
|
Canon FiyatlarI sorunlarI
Selamlar,
Buces bbs de baslattIgImIz kampanyayI buradada baslatmak istiyorum.Ilgilenen arkadaslar olucaktIr diye dusundum.Notu aynen yazIyorum $imdi gecmi$ notlardan hatIrlarsInIz, Canon'un turkiye'de niye bu kadar kazIk oldugunu sormu$tum Canon distributoru erkayalar'a. bana da terbiyesiz demi$lerdi. neyse Canon-europe'a da sordum. onlarIn zorlamasIyla erkayalar'dan beni aradIlar.ama verdikleri sebepler cok anlamsIzdI.telefon konu$masInI kelime kelime veremem burda ama $unlarI soolediler:biz almanya fiyatlarInI (amerika diil katiyyen) baz alIp ortalama %10 fark koyuyoruz dediler. powershot a75 almanya'da 279, burda 367 euro,bu nasI %10 dedim. ortalama %10, bazI urunu almanya'dan ucuza satIyoruz dediler. hangisi dedim. konuyu degi$tirdiler. turkiye'de almanya'daki kadar cok satIlmIyo, o yuzden pahalI dediler. estonya'da niye ucuz o zaman dedim. estonya ile kar$Ila$tIrIlmaz dediler. niye dedim. konuyu degi$tirdiler. Canon'un bize verdigi fiyatlara gore bizim satI$ fiyatlarImIz normal dediler. o zaman Canon sizi kazIklIyo, internetten alIn siz de benim gibi dedim. neyse baktIm konu$ma bi yere gitmicek, kapattIm telefonu. ve $u sayfayI yaptIm: http://www.geocities.com/canonprices/ sayfada Canon-europe'dan gidilen Canon'un resmi distributorlerinin verdigi fiyatlar var. her ulke yok, cunku sadece listedeki ulkelerdeki distributorler web'e fiyatlarI koymu$. neyse o fiyatlara bakIn, ba$ka acIklama gerekmez. sayfanIn 6nda da Canon'a mail atmanIz icin linkler verdim. hatta u$engec arkada$lar icin mailleri de oturup yazdIm. 4 mail ornegi var istediginizi secin, ya da kendiniz yazIn.Canon-europe'a ve erkayalar'a gidecek gonderdiginiz mailler. hatta sayfayI ba$ka arkada$larInIza da gosterirseniz sevinirim. |
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Viyana; Wien; Vienna
|
Re: Canon FiyatlarI sorunlarI
Kücük bir soru bu fiyatlar sadece dagitimcilar icin mi gecerli... Ve fiyatlar hangi tarihte alindi.
Benim kafami karistiran viyanada sürekli alisveris yaptigim ve güvenilir bir firmanin listesinde Canon powershot G5 fiyati 493.80 €. Belki senin fiyatlarin dolardir diye düsündüm ama euro olarak vermissin... Canon Powershot G5 http://81.223.93.179/main.php?action=78&ARANUMMER=11893
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
bu tavir tum distributorler icin ayni sanirim..
bende zamaninda minoltanin turkiye distributorunu aramistim. Bende olan makina dimage 2300 duki pahali ve kaliteli bir sey degil. Govdeye baglantisi olmayan plastik pil kapagi icin 30-40 arasi bir miktar istemislerdi. Bi sure konustum en sonunda biz tekiz istersen al olayina getirdiler. Simdi canonum var ve son derece mutluyum. a80 verdigim fiyatla amerika/avrupa fiyatlari kiyas kabul etmez derecede. Gercektende her kurusunu verirken dusundum bu olayi. Ama ben usengec takimindanim ![]() Maili ataraktan destegimi veriyorum Tesekkurler
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
diyorum ki, e-posta ile olacak iş değil bu.
yani, erkayalar biz bir bütün olsak bile kaymak tabakaya satmaya devam edecektir. biz, eğer bütün olmamız gerekiyorsa şöyle yapalım derim; makina almak isteyen ve parası hazır olanlar toparlanalım, bizzat yabancı bir ülkedeki aracımız ile, toptan mal alma usülü indirime gidelim. amazon'da 999 dolar fiyat çekiyorlar burada 1300 euro fiyat çekilen 300D'ye. bir şey yapalım da neredeyse yarı fiyatı olan o makinayı alalım, derim.
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Adana
|
Çok iyi bir hareket başlatmışsın Demon, tebrikler, ben de e-posta atayım hemen.
Yine de fiyatları ABD ile kıyaslayınca uçurum çok daha büyük biliyorsun, ilgi çekmesi açısından oradaki örnek fiyatlardan da koysaydın keşke. ilkan, sivil hareketin gücüne inanmanız gerek sanıyorum, internet ve e-posta da bu tarz hareketler için çok uygun bir mecra, öyle değil mi? Ne şekilde düşündünüz bilemiyorum ama o kadar adamdan para toplayıp, gümrüğü, dağıtıcıları atlatarak toptan makina almaktan daha gerçekçi görünüyor şu an. Şaka yapıyorum, dağıtıcılara duyduğumuz ortak hırsla gaza geldiğinizi tahmin ediyorum, darılmayın ![]() |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
Selamlar,
Simdi bildiginiz uzere Avrupa ile gumruk birligi anlasmamIZ var.O yuzden fiyatlarIn aynI olmasI beklerim/isterim.Amerikayla bu bagImIz yok o yuzden koyulmadI.Turkiye'de fiyatlarin diger ulkelerden ortalama %13,625 daha yuksek oldugunu goruyoruz. Buna sebep olarak gumruk vergileri gosterilemez, cunku biliyoruz ki Turkiye ve tablo'daki diger ulkeler arasinda (Isvicre haric) gumruk birligi var. Katma Deger Vergisi de bahane edilemez cunku benzeri vergiler Avrupa'da da var. Ornegin Turkiye'de %18 olan dijital fotograf makinalari icin KDV orani Almanya'da %16, Isvec'te ise %25. Yani Turkiye'de vergilerin Avrupa'dan yuksek oldugu gerekce gosterilemez. Pazarin ve satis hacminin daha kucuk olmasi dolayisi ile Almanya'dan daha pahali olmasinin normal oldugunu da iddia edemez kimse. Estonya ya da Cek Cumhuriyeti'ndeki pazar daha mi buyuk yani Turkiye'den? |
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
kalvinhobs arkadaşım ben de hemen e-postamı gönderdim de, sonuçta yukarıda bahsedilen gibi erkayalar yine bize mahkumsunuz moduna girecek ve ister al ister alma diyecek; tekel, değil mi?
benim veya demon'un önerisinden daha somut bir öneri buldum o zaman. erkayalar'a rakip Canon dağıtıcısı kuralım biz getirelim gümrük mümrük ne varsa, bizim kahrımız olsun. (bulandırıyorsam kusura bakmayın, sadece beyin fırtınası.)
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
Yer: denizli
|
hola.
aşağıdaki metin demon tarafından bana iletildi, forum.zoque'tan ayrıldığı için onun adına yapıştırıyorum. Alıntı:
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: Anarres
|
Sevgili @Demon,
Umarım okursun, kendi adıma ben de sana te$$ekkür ederim. ![]() dolarları kasıtlı koydum ![]()
|
Zoque'a hoşgeldiniz!