Zoque.Forum
»
Dijital mi analog mu devam etmeli, zor karar.
|
| Fotoğraf Fotoğraf çekim teknikleri, fotograf ekipmanları ve fotoğrafcılıkla ilgili merak ettiklerinizi ve öğrenmek istedikerinize bu bölümde yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#12 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Re: Dijital mi analog mu devam etmeli, zor karar.
http://www.mavidonanim.com/asp/show_...DimageScanDIII bu aleti alınca fotoğraf stüdyosuna gidip filmleri tab ettirmeye gerek yok mu?
Bilmediğimden soruyorum ayrıca kalitesi nasıldır? Teşekkürler cevap(lar) için |
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Yer: Adana
|
Bu cihazla sadece elinizde hazır olan negatifleri dijital hale döndürebilirsiniz.
Filminizin banyosunu yine bir laboratuarda yaptırmanız gerekecek. Sadece siyah/beyaz çekip, banyosunu evde yapabiliyorsanız, o zaman laboratuardan kurtulursunuz. Negatifleri taradıktan, üzerinde çalıştıktan sonra , iyi bir yazıcınız yoksa yine laboratuar ya da baskı merkezine gidip, fotoğraflarınız bastırmanız gerekecek. |
|
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Bence digital/analogtan cok SLR/otomatik olarak algilamak gerekir.SLR'lar daha cok yaraticiliga aciktir.
Gel gelelim isin sirri makine de degil fotografcinin ta kendisinde. Erns Haas'in bir sozuyle kapatmak gerekirse; There is only you and your camera. The limitations in your photography are in yourself, for what we see is what we are.
|
|
|
|
#15 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
dijital makina almanı tavsiye ederim bende kısa süre önce bu ikilemde kalmıştm (ben daha amatör olduğumdan dijital slr düşünmemiştim fiyatları nedeniyle) ve dijital almaya karar verdim. bunun en büyük sebebi ise baskı oldu. dijital makina ile çektiğinizi anında görme ve hatanızı düzeltme olanağınız çok önemli ayrıca 36-38 poz ile de sınırlı diğilsiniz. bende Canon ps a520 var.. compact makina ama benim ihtiyacımı görüyor ama hemen hemen çoğu dijital makinayı araştırmıştım. beklentinizi Nikon d70 in karşılıyacağını düşünüyorum. bana göre nikonun body si Canon'a göre daha rahat ve daha sağlam.Canon 350d de bir alternatif bence ikisinide bir dükkanda(aydinlar olabilir istanbuldaysanız) deneyerek kendinize uygun olanı seçebilirsiniz.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!