|
|
#1 (permalink) |
|
dijital fotoğraf makinesi almak
forumda aradım güncel konu yoktu bu yüzden yeni konu açtım. yaklaşık 1 haftadır arıyorum makine dial upla zor oluyor en iyisi fikir almak. 24*30 baskı almak istiyorum 3x optik zum olcak fotoğraf kalitesi iyi olcak fiyat 300-400 YTL (bu kadar çıkıyor üzgünüm) ayarları (diyafram enstantene) manuel yapmak istiyorum ben Canon a510 düşünüyorum bu makine iyi Canon markası var ama belki daha ucuza daha iyisi veya aynı kalite ve özelliklerde vardır diye sorayım dedim lütfen yardımcı olun... bir şey daha ekliyim baskı 18*24 de olabilir. bir de yani fotoğrafçılık düzeyi orta düzey yada ileri amatör olcak makinayı alıp annemi babamı çekmeyeceğim.
Disconnected Mesaj ilksen tarafından 01.06.2005 (12:34) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Re: dijital fotoğraf makinesi almak
isteklerinin hepsini okudum, önerim vardı. ama sonuncuda patladık.
manuel kontrolleri olan bir makinayı o fiyata alamazsın. zaten garantili falan almayı fiyat dolayısıyla hepten unut. ancak tahtakale fiyatlari işini görür. ya da www.gittigidiyor.com sitesinde açık artırma ile yurt dışından alınmış sıfır makinalar çok uygun fiyatlarla satılıyor. ben kendi makinamı öyle aldım, çok da memnun kaldım. makinasına göre piyasa fiyatından 500 milyona kadar ucuz fiyatlara makina bulmak mümkün. tek verebileceğim tavsiye şu markalardan asla şaşma: Nikon, Canon, olympus, fuji ama istediklerinden özellikle sonuncusu için, net olarak Canon veya olympus bakmanı öneririm. sony'de dahil olmak üzere üstte yazdığım markalar harici tüm makinalardan uzak dur derim. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
@cizales arkadaşa katılmakla birlikte,
Canon dan şaşma derim bende.. Mesajını okudum ücret olayı dışında istediklerinin hepsi dslr makinelerde var. Onların da en ucuzu zaten, 1 milyardan başlıyor.. Aynı zamanda prototip değil ve giriş makinesi olarak almak yerine biraz daha para verip daha iyilerinin alınması gerekmekte.. (1 milyar veren 1.5 milyar da verir mantığı) Ama çıkabildiğin ücret o ve istediklerin de bunlarsa, a510 ya da ikinci el, a80, 85, 90 türü bir makine al derim ben.. Canon bu fiyat aralığında sana maksimum performansı sağlayabilecek tek marka sanırım... diğerlerini şahsen ben önermiyorum |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Dijital Fotoğraf Makinesi Tavsiyesi.
Kodak EasyShare CX7430
Kodak EasyShare CX-7530 Tavsiye ederim. Özellikle 7430 fiyat & performans inanılmaz iyi.
Çocukken her sabah Tanrı'ya yeni bir bisiklet alması için dua ederdim.Ama sonunda insan Tanrı ilişkisinin böyle olmadığını anladım ve kendime yeni bir bisiklet çaldıktan sonra her sabah günahlarımın affedilmesi için O'na dua ettim. "Al Capone" flasher & eiNsteiN |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: İstanbul - Ortaköy
|
cizales alınmaz demiş ama bence alabileceğin en uygun makine Sony P150.
7.1 megapixel olduğu için çektiğin şeyleri rahatça basabilirsin. Carl Zeiss lensi de çok iyidir. Alttaki adresten örnek fotoğraflarına bakabilirsin. Yalnız tek sorun bu makineyi 300-400'e alamazsın. 600-700 milyona garantisiz olarak bulabilirsin sanırım. http://www.dpreview.com/gallery/?gal...cp150_samples/ |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Canon 'un a510, 80, 85, 95 modelleri siniflarinda bencede ideal makineler. Temiz ikinci el bir a80 veya spot & garantisiz a85 temin edilebilir belirttigin fiyat araliginda. a80 ve a85 ayni sayida etkili piksele sahip olmalarina ragmen a80 'in sensoru digerinden buyuk. Piksel yogunlugunun isik duyarliligini azalttigi ve noise etkisini artirdigi bilinsede ben ornekleri arasinda kalite farki goremedim bu iki modelin.
Bunlarin yanisira eger makro cekim cok onemli degilse Fuji 'nin finepix s5500 modelini dusunebilirsin. Makroda hakli bir kotu sohreti var makinenin. Fakat 10x optik zum ve bence Canon A serisinden daha basarili fotograflari [Canon'un fotograflarini fazla soft bulanlardanim], slr-like govdesi ile fiyat performans orani gayet iyi. Kodak 'in adi gecen modelleri ile zaten manuel ayar yapamayacagindan elenebilir. Birde Sony 'nin p150 modeli tavsiye edilmis. Diyafram ve enstantane oncelikli cekim yapilamiyor[mus] bu modelle. Sony 'nin bu serisinden bir makineyi [P8] uzunca bir sure kullandigimdan deneme imkanim olmus idi. Lensindenmidir sensorundenmidir bilmiyorum fakat cok basarili bulmamistim. Yeterli isik olmayan ortamda cok buyuk bir netlik problemi vardi. Asagidaki linkten almayi planladigin modellerle cekilmis ornekleri karsilastirabilirsin; http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM Birde baski mevzusu var. 20x30 gibi bir baski almak istiyorsan zaten a510 'u eleyebilirsin. Bu ebatta bir baski icin en az 4MP olmali alacagin makine. Bu arada neden ozellikle 24 x 30 baski istedigini anlamadim. Sensorler zaten 3/4 veya 2/3 oraninda fotograf verir. dijital imajlardan alinacak baskli ebatlari konusunda cok kullanilan formul asagidaki gibidir; 2272 x 1704 piksel sahip 4MP bir makine icin 2272 : 200 = 11,36 inc = 28,85 cm 1704 : 200 = 8,52 inc = 21,64 cm Burada 200 dijital fotograf baskisinda kaliteden odun verilmeden alinabilecek baski icin gerek/yeter dpi degeridir. Bu deger icin ideal rakam 300 olmali diyenler olacaktir. Her materyale [burada fotograf kagidi], her baski yontemi ile [burada dijital minilab] ayni tramda baski yapilamayacagini hatirlatmak lazim.
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
arkadaşlar çok iyisiniz ya kaç gündür iyice bucalamıştım aydınlandım sayenizde özellikle confused çok teşekkür ediyorum
eminim benim gibi bir dünya insan vardır bucalayan. Google da falan aradım en iyi dijital makine falan diye hiç bir şey bulamadım. eee tabi bu sıkıntının asıl sebebi para... para olsa al bir 1000-2000 avroluk bir makine hiç düşünme ama öyle değil ben 24*30 soruna gelince confused; benim bir evim var, fotoğrafçılıkla uğraşıyorum. slr analog makinem ile çektiğim güzel pozları büyütüp duvarlara asıyorum (kendimi beğeniyorum, ukalayım yani ). astığım fotoğraflar max. 24*30 oluyor işte bu yüzdentekrar tekrar teşekkür ediyorum... son olarak sanırım hala a510 önde...
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: kadikoy
|
elindeki maddi olanaklar dogrultusunda yukarida @flasher'în onerdigi 7430'a yonel derim.
ihtiyacini giderir kesinlikle.
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
benimde bir sorum olacak arkadaşlar;
sony dsc-w5 ve yine sony dsc-w7 var aralarında megapixel farkı hariç teknik olarak sanırım bir fark yok. yanlız bir de sony w15 ve w17 şeklinde yukarıda yazdığım modellere alternatif çıkarmış. Siz bu ürünlerden kullandıysanız veya bilginiz varsa (fiyat açısından değil) performans bakımında bana bilgilerinizi sunabilir misiniz? ![]() Ayrıca son kararım sony dsc-w7 ve kodak easyshare dx7590 arasında olacak. Kısa bir compare contrast müthiş olur kullanan arkadaşlardan alabilirsem. (imaging-resource dot com daki incelemelerimde dx7590 da ufak hoşnutsuzluklardan bahsediliyor)
Portfolio Mesaj refo tarafından 08.06.2005 (14:07) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!