Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Kültür ve Sanat » Fotoğraf » Fotoğraçılık (ve Küresel Yarış)

Fotoğraf Fotoğraf çekim teknikleri, fotograf ekipmanları ve fotoğrafcılıkla ilgili merak ettiklerinizi ve öğrenmek istedikerinize bu bölümde yer verebilirsiniz.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 16.07.2005   #1 (permalink)
ilksen

ilksen's Avatar

Yer: Sakarya, Ankara
Görsel: 36
Fotoğraçılık (ve Küresel Yarış)

Son 2 senesini elimde geçiren 20 yaşında fotoğraf makinem omzumda, gittim aylık dergi aldım. Derginin bu ayki eki fotoğrafla ilgiliydi.
Açtım okudum. Fotoğrafçıların amatör fotoğrafçılara tavsiyeleri vardı, kendi tecrübelerinden. Biri; “çantanızda 8 tane objektif taşımanıza gerek yok, ben en sık kullandığım 2 tanesini yanıma alıyorum” -demiş. Diğeri; “bir kare yakaladığınızda, poza acımadan her ayarda çekiniz” -demiş.
Bunları okuduktan sonra dönüp makineme baktım. Bir tek objektifim vardı ve içindeki pozu 3 aydır kullanıyordum.
Keyfim kaçtı. Bardağımdaki çayı son damlasına kadar içip pozlarımı bitirmek üzere kalktım. Akşam üzeri tüm pozlarımı bitirip bastırdıktan sonra makinemi emekli ettim. Ben de alım gücümle diğer insanlarla yarışamayacağımı anlayıp pes ettim.

Mesaj ilksen tarafından 07.03.2006 (13:19) yeniden düzenlendi..
ilksen şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 17.07.2005   #2 (permalink)
refo

refo's Avatar

Yer: istanbul
Re: Fotoğraçılık (ve Küresel Yarış)

çektiğim her bir karede daha da iyi hissediyorum kendimi. Çünkü fotoğraf için öğrenme yolunda bir adım daha atmış oluyorum çektiğim karelerle..
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 17.07.2005   #3 (permalink)
ephe

ephe's Avatar

Yer: Ankara

Alıntı:
ilksen tarafından gönderilen mesaj:
Son 2 senesini elimde geçiren 20 yaşında fotoğraf makinem omzumda, gittim aylık dergi aldım. Derginin bu ayki eki fotoğrafla ilgiliydi.
Açtım okudum. Fotoğrafçıların amatör fotoğrafçılara tavsiyeleri vardı, kendi tecrübelerinden. Biri; “çantanızda 8 tane objektif taşımanıza gerek yok, ben en sık kullandığım 2 tanesini yanıma alıyorum” -demiş. Diğeri; “bir kare yakaladığınızda, poza acımadan her ayarda çekiniz” -demiş.
Bunları okuduktan sonra dönüp makineme baktım. Bir tek objektifim vardı ve içindeki pozu 3 aydır kullanıyordum.
Keyfim kaçtı. Bardağımdaki çayı son damlasına kadar içip pozlarımı bitirmek üzere kalktım. Akşam üzeri tüm pozlarımı bitirip bastırdıktan sonra makinemi emekli ettim. Ben de alım gücümle diğer insanlarla yarışamayacağımı anlayıp pes ettim.

16.07.2005 - Tayfun Şimşek
Bence vazgeçmemelisin hocam. Boşver niye emekliye ayırasın ki.
Ben zaten oldum olası tilt olmuşumdur acımayın paraya yoksa öğrenemezsiniz geyiklerinden. Bu da öyle bir şey. Önemli olan çekeceğin pozu önceden kafanda, gözünde oluşturabilmek diye bir şey okumuştum bir yerlerden. Yetenekli olduğuna ama imkanlar olmadığına cidden inanıyorsan, hayatın sana fırsat sunmasını bekle. O zamana kadar da asla pes etme. Bir gün kesin bir fırsat çıkacaktır karşına.
ephe şu an çevrimdışı  
Old 17.07.2005   #4 (permalink)
oky

oky's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 12

yazıyı pek samimi bulmadım, kendi içinde çelişkileri var.

bir kere fotoğrafçılığın yarış olduğunu düşünen doğrudan sensin. diğer insanlarla baş edemeyeceğini düşünüp bırakmışsın. diğer insanlarla baş etmekten kasıt nedir ki? herkes kendi imkanları dahilinde fotoğraf çeker, diğer bir kişi varsın senden birkaç poz fazla çeksin, bu sana ne kaybettirecek?

kaldı ki ben tavsiyeleri oldukça yerinde buldum. hani dese ki "2 tane objektif asla yetmez, 8 tane alın yanınıza" dediğini anlarım da tam tersini söylemişler. e anlık bir kare yakalandığında bunu en iyi şekilde değerlendirmeye çalışmak da bir suç olmasa gerek.
Old 17.07.2005   #5 (permalink)
ilksen

ilksen's Avatar

Alıntı:
yazıyı pek samimi bulmadım, kendi içinde çelişkileri var.

bir kere fotoğrafçılığın yarış olduğunu düşünen doğrudan sensin. diğer insanlarla baş edemeyeceğini düşünüp bırakmışsın. diğer insanlarla baş etmekten kasıt nedir ki? herkes kendi imkanları dahilinde fotoğraf çeker, diğer bir kişi varsın senden birkaç poz fazla çeksin, bu sana ne kaybettirecek?
kaldı ki ben tavsiyeleri oldukça yerinde buldum. hani dese ki "2 tane objektif asla yetmez, 8 tane alın yanınıza" dediğini anlarım da tam tersini söylemişler. e anlık bir kare yakalandığında bunu en iyi şekilde değerlendirmeye çalışmak da bir suç olmasa gerek.
yazımda yanlış düşünüyor olabilirim ama samimi olmamak söz konusu değil. Benim düşüncem ve olay böyle gerçekleşti.
diğer insanlarla baş edemeyeceğimi düşünüp bıraktım evet kısmen doğru çünkü ne yazık ki bu benim karakterim. Bu yönümü genelde ben de sevmiyorum. Sanki beni başarısızlığa itiyormuş gibi...
diğer insanların benden bir kaç poz fazla çekmesinin faydası nedir. Bir gün hacettepe'de bir yaprak vardı yeşilliklerin üzerinde mat duruyordu. O fotoğrafı çekmek için tam 25 poz harcadım ve en iyisi 22.'siydi. eğer 3 poz çekseydim o fotoğraf olmayacaktı.
objektif konusuna gelince, ders aldığım kulüpteki öğrencilerin çoğunun makinesi zenithdi; kaldı ki arkadaşlar objektif sahibi olsunlar...

Alıntı:
Yetenekli olduğuna ama imkanlar olmadığına cidden inanıyorsan, hayatın sana fırsat sunmasını bekle. O zamana kadar da asla pes etme. Bir gün kesin bir fırsat çıkacaktır karşına.
Bu aklımda... umarım bir gün... Fotoğrafçılığı seviyorum...
Old 18.07.2005   #6 (permalink)
schizophrenia

schizophrenia's Avatar

Yer: denizli

merhaba.
fotoğraf (ve küresel yarış) başlığını gördüğümde aklıma fotoğraf makinesi, lens, film vs. ile alakalı gram bir şey gelmemişti ki okuyunca yanıldığımı anladım.

ne var efendim 20 senelik bir makineye sahipseniz ya da daha az kare pozluyorsanız ya da tek lense sahipseniz?. önemli olanın ekipman olduğunu düşünüyorsanız ilk 35mm slr fotoğraf makinesi ile bugünkü arasında filmi pozlamak adına devasa adımlar atılmadı, mantık hala aynı.
birde ben şu 20 yıllık makine şeysine takıldım, ne var 20 yıllıksa?. hayallerimi hala Nikon f3hp, fm2 süslüyor benim ki iki side 20 küsur sene önce doğdular.
Old 18.07.2005   #7 (permalink)
ilksen

ilksen's Avatar

ona bakarsanız ben de dünyanın en iyi ışık alan rollifex makinesine hayranım. sorun bu değil sanırım. Bu mesajın da küresel yarışla direk alakası var bence. ki ben çalışmalarımı hala dial-upla internette paylaşmaya çalışıyorum. bu da ilginçtir. Bazı gerçekleri görmemeye çalışmak iyi değildir bence...

Alıntı:
merhaba.
fotoğraf (ve küresel yarış) başlığını gördüğümde aklıma fotoğraf makinesi, lens, film vs. ile alakalı gram bir şey gelmemişti ki okuyunca yanıldığımı anladım.

ne var efendim 20 senelik bir makineye sahipseniz ya da daha az kare pozluyorsanız ya da tek lense sahipseniz?. önemli olanın ekipman olduğunu düşünüyorsanız ilk 35mm slr fotoğraf makinesi ile bugünkü arasında filmi pozlamak adına devasa adımlar atılmadı, mantık hala aynı.
birde ben şu 20 yıllık makine şeysine takıldım, ne var 20 yıllıksa?. hayallerimi hala Nikon f3hp, fm2 süslüyor benim ki iki side 20 küsur sene önce doğdular.
bakınız fotokritik.com'a photoshopla görsel bir şeyler yapıyorlar. buna fotoğraf diyorlar. bu şahısların çoğunun Photoshop'u lisanslı değil.

niye bu kadar takıldınız anlamıyorum. Adapazarı'nda yaşıyorum. böcek, ot, inek çektiğimiz zaman eleştiriliyoruz. Kendimizi hazır hissedip bir yerlere gitmek istediğimizde ne arabaya koyacak benzin ne de bir yere gidecek imkanımız oluyor.
Old 18.07.2005   #8 (permalink)
stNonStop

stNonStop's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 5

işte böyle zamanlarda ilham gelebilir. Rahatlık içinde sıkıntı çekmezken ne beklersin. Bir güzelliğin sancısını çekmezsen o nasıl senden bir şey olacak ki. Evet doğru sen pozlarına acıyor olabilirsin. Evet senin çantanda 1 objectif ve kamera olabilir. Ama sen bunların arkasına sığınıp ben iyi fotografçı olamam diyorsan. Evet olamazsın. Hayır ben bir fotografçı olacam. pozum az ama en güzelini yakalayacağım. Lens tek ama en uygun açıyı bu şekilde olsada yakalayacağım dersen. Küresel yarış dediğin bence bir zevki sefa yolculuğunda bir söz sahibi olabilirsin.

Gerisi sadece senin uydurduğun bahaneler. Şu ana kadar yaklaşık 3500 kez elim deklanşöre gitti. Hepsinde sanırım biraz daha iyisine gitti. Belki benim senden avantajım belkide dezavantajım dijital bir makine ile çalışıyor olmam.

Elektronik ve Haberleşme Mühendisi
Aziz DURMAZ
stNonStop şu an çevrimdışı  
Old 18.07.2005   #9 (permalink)
ilksen

ilksen's Avatar

Alıntı:
işte böyle zamanlarda ilham gelebilir. Rahatlık içinde sıkıntı çekmezken ne beklersin. Bir güzelliğin sancısını çekmezsen o nasıl senden bir şey olacak ki. Evet doğru sen pozlarına acıyor olabilirsin. Evet senin çantanda 1 objectif ve kamera olabilir. Ama sen bunların arkasına sığınıp ben iyi fotografçı olamam diyorsan. Evet olamazsın. Hayır ben bir fotografçı olacam. pozum az ama en güzelini yakalayacağım. Lens tek ama en uygun açıyı bu şekilde olsada yakalayacağım dersen. Küresel yarış dediğin bence bir zevki sefa yolculuğunda bir söz sahibi olabilirsin.

Gerisi sadece senin uydurduğun bahaneler. Şu ana kadar yaklaşık 3500 kez elim deklanşöre gitti. Hepsinde sanırım biraz daha iyisine gitti. Belki benim senden avantajım belkide dezavantajım dijital bir makine ile çalışıyor olmam.
ben sadece ruh halimi ve aldığım kararı paylaşmak istedim.Motive için teşekkürler hemen niye üzerime gelindi anlamadım
Old 19.07.2005   #10 (permalink)
schizophrenia

schizophrenia's Avatar

Yer: denizli

Alıntı:
Bu mesajın da küresel yarışla direk alakası var bence. ki ben çalışmalarımı hala dial-upla internette paylaşmaya çalışıyorum. bu da ilginçtir. Bazı gerçekleri görmemeye çalışmak iyi değildir bence....
işlerinizi dial-up da olsa birileriyle paylaşabilmekte bir şeydir ki bütün fotoğraf çekenlerin geniş bant bağlantı sahibi olduğunu düşünmüyorum. favori bazı fotoğrafçılarımın internette yayımlanmış işleri bile yok, gerçekse gerçek size.

Alıntı:
bakınız fotokritik.com'a photoshopla görsel bir şeyler yapıyorlar. buna fotoğraf diyorlar. bu şahısların çoğunun Photoshop'u lisanslı değil.
bahsettiğiniz sitedeki kullanıcıların photoshoplarının lisanslı veya lisansız olmasının konumuzla ne alakası var?, fotoğraf çekmekten bahsettiğinizi sanıyordum Photoshop ile dijital karanlık oda işlemleri yapmaktan değil. zaten o konu başka bir muamma. açık lisans imaj işleme yazılımları var mesela gimp gibi gayet iş gören yani Photoshop illa ki şart değil.

Alıntı:
niye bu kadar takıldınız anlamıyorum. Adapazarı'nda yaşıyorum. böcek, ot, inek çektiğimiz zaman eleştiriliyoruz. Kendimizi hazır hissedip bir yerlere gitmek istediğimizde ne arabaya koyacak benzin ne de bir yere gidecek imkanımız oluyor.
ot, böcek, inek çekmişsiniz veya sigara içen adam, kapı önünde oturan kadın, istiklal caddesinden bir kesit kime ne?, başkaları için mi fotoğraf çekiyorsunuz yoksa kendiniz için mi?.

bence bu konunun küresel yarış ile alakası yok. küresel fotoğrafçılıktan bahsedeceksek ne ile çektiğimizden değil ne çektiğimizden bahsedelim.

Mesaj schizophrenia tarafından 19.07.2005 (11:03) yeniden düzenlendi..
schizophrenia şu an çevrimdışı  
Yanıt

Etiketler
yaris , kuresel , fotogracilik

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi