|
|
#12 (permalink) |
|
Yer: Istanbul, Türkiye
|
Re: Dijital Kamera Almadan Önce...
herkes güzel güzel yazmış, ben de birkaç şey ekliyim.
imaging-resources yada dpreview sitelerinde, almayı düşündüğün makinelerle ilgili ayrıntılı değerlendirme, bilgi ve kullanıcı deneyimleri ve örnek fotolar bulabilirsin. Neredeyse tüm ultra-compact makinelerin lensleri görüntünün kenarlarını fazla blur yapıyor gibi bir kanaat oluştu bende, nitekim hem ixus hem de t7'de bunu gördüm, tavsiyem biraz daha büyük en azından sony w5/w7 gibi bir makine alman. Ayrıca dijital makinelerde pil olayı önemli, pilin dayanma süresine dikkat etmeni tavsiye ederim. Bunlar pilli yada kendinden bataryalı oluyor, burada da pilli alman hem ikinci bir güç kaynağını yedekleme hem de maliyet açısından daha faydalı olur. vs. vs.
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Pil olayına girmişken eklemeden geçemiyeceğim daha önce konuşulmuştu fakat fotograf makinaların kullanacağınız pil alelade şarjlı pil malesef olamaz. 2300 mA lik pil alırsanız uzun süre fotograf çekersiniz. burada marka olarak GP yi önerebilirim kendim kullanıyorum 2 yılı aşkın süredir sorunsuzlar...
|
|
|
|
#15 (permalink) |
|
aslında Canon iyidir. ama seçtiklerinin özellikleri arasında da bakmak lazım. ayrıca optik zoom daha ii olur..olympus lr nasıl ki
|
|
|
|
#16 (permalink) |
|
Yer: denizli
|
@armona oly'ler genel itibariyle fiyat performans oranı yüksek makineler.
optik ve algılayıcı kaliteleri ise ortalamanın üzerinde. ileri amatör makineleri rahatlıkla fotoğrafa yeni başlayacaklar için tercih nedeni olabilir, sunduğu manuel kullanım olanakları nedeni ile. servis konusunda ise bir şey söylemem pek mümkün değil, 1 sene ya da fazla bir süredir yeni bir türkiye dağıtıcısı var.
|
|
|
#17 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
merhaba
bu tür bir kullanım için fuji'nin 5500 modelini önerebilirim.http://www.aydinlarfoto.comsitesinden 650YTL civarı satılıyordu. İleride profesyonel DSLRlere geçmek için iyi bir başlangıç noktası denilebilir. Ben de para var problem değil diyorsan Sony H1 (1 milyara yakın) daha iyi bir başlangıç olacaktır. Her iki makine de compact olmakla beraber bir çok ayarını manuel olarak yapabilmektesin. Dış mekan , doğa ,yakın plan çekimlerinde DSLRler kadar olmasa da gayet iyi sonuçkar eklde ediyorlar. Türkiye'de çok tutmasa da (kendi makinem diye demiyorum) FujiS5500'ü şiddetle tavsiye ediyorum. Ama ben doğumgünlerimi tatillerimi fotoğraflamak istiyorum başka bir amacım yok diyorsan hiç gerek yok 600-700 milyon vermeye.Kodak'ın EasyShare serisi (en düşük modelinden itibaren) ihtiyaçlarına fazlası ile karşılık verecektir. |
|
|
|
|
|
#18 (permalink) |
|
Panasonic DMC Z25 - KonicaMinolta Dimage Z4 - Canon IS 300 1.000 Ytl ye kadar kesinlikle tavsiye ederim, 500 Ytl ye kadar Nikon Coolpix 7600, Pentax Optio s33, PRAKTICA Luxmedia 5008.
1.000 YTL üstünde makine alma, en azından şimdilik bu fiyat aralığındaki makineleri kullandıktan sonra zamanla neye ihtiyacın olduğunu zaten daha iyi anlayacaksın...
|
|
|
|
#19 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Canon u dahil etmek istemiyorum demişsiniz ama size 400-500 milyon aralığında Canon powershot a510(3.2mp) veya a520(4mp) tavsiye ederim. makina compact bu sizi belki çok tatmin etmiycektir ama lensleri sizi tatmin edeceğini garanti ederim. yaklaşık 3 aydır kullanıyorum ve bana göre size + - lerini sayiğim.
Artıları: - Compact makinalar içinde manuel ayar yaptıran ender makinalardan - 2.8 - 8 diyafram açıklığı ve 1/2000 enstantane değeri var (enstantane - ye düşüyor ama değerini hatırlamıyorum) - fiyat/performans oranı - 2 kalem pil(AA) ile çalışması ve uzun pil ömürü - işlemcisi hızlı Eksileri: - 4x optik zoom size bazen yetmeyebilir - kapalı yer çekimleri tripodsuzçok iyi performans vermiyor bu fiyat aralığında bir makina düşünüyorsanız kesinlikle tavsiye ederim
|
Zoque'a hoşgeldiniz!