Zoque.Forum
»
Dijital Kamera Almadan Önce...
|
| Fotoğraf Fotoğraf çekim teknikleri, fotograf ekipmanları ve fotoğrafcılıkla ilgili merak ettiklerinizi ve öğrenmek istedikerinize bu bölümde yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Stockholm
|
Dijital Kamera Almadan Önce...
sevgili forum takipcileri, öncelikle sunu belirtmeliyim ki bu konuda yeteri kadar bilgim olmadigi icin hangi marka bir dijital kamera alacagimi bilemiyorum. Biliyorum ki bana bu konuda detayli bilgi verebilecek cok sayida bu konu hakkinda bilgisi olan arkadasimiz var bu platforda.
Bir dijital kamera almadan önce nelere dikkat edilmesi gerektigi konusunda yardimlarinizi bekliyorum. Simdiden cok tesekkur ederim. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: Dijital Kamera Almadan Önce...
Merhabalar,
Öncelikle ne amaçla kullanacağımıza karar vermeliyiz. Tahminim compact olarak adlandırılan kameralardan istiyorsunuz. Bas-çek özellikli fazla birşeyle uğraşmayayım yani. Bunada karar verdikten sonra devreye fiyat konusu giriyor. Fiyat aralığıda belirlendikten sonra, o aralığa denk gelen makineler arasında karşılaştırma yapılabilir. Ama şu an compact kameralarda Kodak fiyat ve performans yönünden gerçekten kaliteli bir yere sahip ve her bütçeye hitap edecek modelleri mevcut.. Dediğim gibi öncelikle amaç ve fiyat aralığı belirlemelisiniz. Pratik kullanım için Kodak'ın modellerine bakılabilir. |
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Öncelikle cok tesekkur ederim. Profesyonel bi fotografci degilim, amacim kaliteli fotograflar cekmek, en az normal bi fotograf makinasinin cektigi resimler kadar kaliteli olmasi. Bu amacla hangi markanin alinmasi. Ya da bir baska degisle, kaliteli resimler cekebilmek adina neye önem vermem gerektigi, optik zoom mu, dijital zoom mu, yoksa megapixeli mi, saticilar ile konustugumda, optik zoom ve lensin önemli oldugu konusunda, bazilarina göre megapixel.
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Öncelikle bu işe ne kadar ciddi baktığınıza karar vermeniz lazım.
Önünüzde iki alternatifiniz var: DSLR veya compact. DSLR (digital single lens reflex) makinalar, en basit tanımıyla, objektifi değişebilen ve orta düzey - profesyonel kullanıma yönelik makinalardır. Compact makinalar ise, ajemix'in dediği gibi bas-çek şeklinde çalışan, fotoğrafın çekildiği ortama göre kendini ayarlayarak en optimal sonucu veren makinalardır. Eğer ki fotoğrafı bir "sanat" olarak değerlendirip ilerlemek istiyorsanız, bir gün SLR veya DSLR makina almanız gerecektir. Tabii bu yol, beraberinde hatrı sayılabilecek bir mali yükü de beraberinde getirmekte. Diğer şekilde, istediğiniz daha basit bir şekilde "kaliteli görüntü" elde etmekse kodak, Canon ve sony'nin compact modelleri işinizi görecektir. Her iki şekilde de, sorularınıza cevaben dikkat etmeniz gereken şeyler şöyle: Megapixel dediğimiz şey, kameranın çözünürlüğü demek. Tabii ki önemi var, ancak aldığınız kameranın objektifi kötü ise, içeri yeteri kadar ışık alamıyorsa, istiyorsa 10mpixel olsun aletiniz, farketmez. Yani ucuz markaların 6mpixel şeklinde yaptıkları reklamlara kanmayın. Digital zoom, gördüğünüz görüntüyü photoshopta büyütmekten farksız, bu şekilde zoom ile çektiğiniz fotoğrafta kalite kaybı kaçınılmaz, bu yüzden sadece optik zoom'u dikkate alın.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Mesela Sony F717 ve F828 gibi modellerin özelliklerini belirtirken laf olsun diye Carl Zeiss objektif... demiyor.
Bunun yanında eğer SL ya da DSLR alamayacak fakat dijital ve sanatsal fotoğraflar çekecekseniz tavsiyem tamamen ayarlanabilir(manual), optik zoom'u olan, özellikle beyaz ayarı ve diyaframı kontrol edilebilen makinaları seçin...
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
Cok degerli; en azindan benim gibi bu konuda hemen hemen hic bilgisi olmayan birisi icin, bilgileri, ihtiyaclarimi karsilayacak bir dijital fotograf makinasi almami saglayacak ölcude. Herkese bu bilgiler icin cok tesekkur ederim. Butun bu bilgileri göz önunde tuttugumda arastirmalarim sonucunda birkac dijital fotograf makinalarini ve özelliklerini sizler ile paylasmak istedim. Bu secim asamasinda da bana yardimci olamaniz dilegiyle.
Canon DIGITALKAMERA IXUS 40 CCD Effektiva pixlar 4 megapixel Bildstorlek max 2272 x 1704 Objektiv/motsv 35mm 5,8-17,4/35-105 Zoom optisk/digital 3x/3,6x Fokussystem Auto Närgräns norm/makro 50cm/3cm LCD-skärm/pixlar 2,0/118000 Lagringsmedia SD-kort video/med ljud Ja/Ja video upplösning/bps 640x480/30bps Batteri Lithium-Ion PictBridge Ja Gränssnitt USB 1.1 Vikt utan batt.&kort 130g Vikt med batt.&kort Okänt Storlek 86,0x53,0x20,7 m Sökare Optisk Slutartider 15 - 1/1500 sek Starttid 1,3 sek Största bländare f/2,8-4,9 Blixt/max räckvidd Ja/3,5 meter Sony DSCT7 Antal MegaPixlar 5,1 MPixel Digital zoom 6 x Optisk zoom 3 x Anslutningar A/V - ut Ja Pictbridge Ja USB USB 2 Bild Bildkompression JPEG Bildupplösning, Max 2592x1944 Pixel Display Storlek 2.5 " Drift Batteri NP-FE1 Film Bild/s max upplös. 30 b/s Komprimering MPEG-1 Upplösning Max 640x480 Funktioner Belysning/blixt -/Auto, Tvingad blixt, Långsam synk, Ingen blixt Närgräns 10 mm Optisk sökare Nej Sekvenstagning Ja, 3 b/s Självutlösare Nej Vitbalans Auto/Manuell Lagring Inkluderat 32 MB Minneskort MemoryStick Duo,MemoryStick Pro Duo Ljud Högtalare Nej Ljudinspelning Ja Optik Bildsensor CCD 1/2,5 Brännvidd 6,3-19,0 mm Exponering Programautomatik Fokus Auto Ljuskänslighet Auto, 64, 100, 200, 400 Ljusstyrka 3,5-4,4 Slutartid 1/8-1/1000 Sek. Övrigt Mjukvara Picture Package, PIXELA ImageMixer, USB-drivrutin Vikt 114 g Mått 60,2x91,7x14,7 mm OLYMPUS MJU800SILVER Upplösning i megapixels 8 Autofokus Vit-balans-kontroll Inbyggd blixt Röda-ögon-funktion Typ av minneskort XD-Card Minne som ingår 19 Minneskort eller intern lagring Minne på kort LCD-display LCD-display-storlek (") 2.5 LCD-display-typ TFT Inbyggd optisk zoom Max optisk zoom 3x Inbyggd digital zoom Max digital zoom 5x Bildformat JPEG, QuickTime Motion JPEG Möjlighet för upptagning av film Gränssnitt för dator USB A/V output Typ av batteri Lithium Ion-Li Laddare Medföljande mjukvara AC/DC Fjärrkontroll Höjd i cm 5.75 Djup i cm 3.3 Bredd i cm 10.3 Vikt i kg 0.18 Färg silver Övrig information Väderskyddat kamerahus i metall Tekrar belirtmeliyim ki bu konuda bilgimin olmamasi nedeniyle isvecce olan aciklamalari turkcemize malesef ceviremiyorum, umuyorum ki yukaridaki degerlerden, veya bildiginiz makinalar olmasini umut ederek özelliklerini biliyor olmanizi umut ediyorum. Son olarak; anladigim sey önemli olanin optik zoom ve lensin markasi, bu konuda almam gereken makinanin en az kac optik zoom ve hangi marka lenslerin olmasi gerektigi konusunda yardimlarinizi bekliyorum. Simdiden herkese tesekkurler. Bu soguk ulkeden, sicak memleketimin sicak insanlarina sevgiler. Saygilarimla. |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Canon u hesaba pek dahil etmek istemiyorum kişisel olarak,
Bu 3 kameradan olympus bana en cazip geleni manuel seçenekleride bulunan, enstantene ve diyafram özellikleri göz doyuru bir kamera olduğunu düşünüyorum. Eğer fiyat farkları çok uçuk değilse olympus düşünülebilir. ben öyle yapardım yani... Olympus vs. Sony |
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!