Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Kültür ve Sanat » Fotoğraf » Dijital Kamera Almadan Önce...

Fotoğraf Fotoğraf çekim teknikleri, fotograf ekipmanları ve fotoğrafcılıkla ilgili merak ettiklerinizi ve öğrenmek istedikerinize bu bölümde yer verebilirsiniz.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 16.10.2005   #1 (permalink)
hcomert

Yer: Stockholm
Dijital Kamera Almadan Önce...

sevgili forum takipcileri, öncelikle sunu belirtmeliyim ki bu konuda yeteri kadar bilgim olmadigi icin hangi marka bir dijital kamera alacagimi bilemiyorum. Biliyorum ki bana bu konuda detayli bilgi verebilecek cok sayida bu konu hakkinda bilgisi olan arkadasimiz var bu platforda.

Bir dijital kamera almadan önce nelere dikkat edilmesi gerektigi konusunda yardimlarinizi bekliyorum. Simdiden cok tesekkur ederim.
hcomert şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 17.10.2005   #2 (permalink)
ajemix

ajemix's Avatar

Yer: Hollanda
Görsel: 7
Re: Dijital Kamera Almadan Önce...

Merhabalar,

Öncelikle ne amaçla kullanacağımıza karar vermeliyiz.
Tahminim compact olarak adlandırılan kameralardan istiyorsunuz. Bas-çek özellikli fazla birşeyle uğraşmayayım yani.

Bunada karar verdikten sonra devreye fiyat konusu giriyor. Fiyat aralığıda belirlendikten sonra, o aralığa denk gelen makineler arasında karşılaştırma yapılabilir. Ama şu an compact kameralarda Kodak fiyat ve performans yönünden gerçekten kaliteli bir yere sahip ve her bütçeye hitap edecek modelleri mevcut..

Dediğim gibi öncelikle amaç ve fiyat aralığı belirlemelisiniz. Pratik kullanım için Kodak'ın modellerine bakılabilir.
ajemix şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 17.10.2005   #3 (permalink)
hcomert

Öncelikle cok tesekkur ederim. Profesyonel bi fotografci degilim, amacim kaliteli fotograflar cekmek, en az normal bi fotograf makinasinin cektigi resimler kadar kaliteli olmasi. Bu amacla hangi markanin alinmasi. Ya da bir baska degisle, kaliteli resimler cekebilmek adina neye önem vermem gerektigi, optik zoom mu, dijital zoom mu, yoksa megapixeli mi, saticilar ile konustugumda, optik zoom ve lensin önemli oldugu konusunda, bazilarina göre megapixel.
hcomert şu an çevrimdışı  
Old 17.10.2005   #4 (permalink)
Loco

Loco's Avatar

Yer: Istanbul

Öncelikle bu işe ne kadar ciddi baktığınıza karar vermeniz lazım.

Önünüzde iki alternatifiniz var: DSLR veya compact.

DSLR (digital single lens reflex) makinalar, en basit tanımıyla, objektifi değişebilen ve orta düzey - profesyonel kullanıma yönelik makinalardır. Compact makinalar ise, ajemix'in dediği gibi bas-çek şeklinde çalışan, fotoğrafın çekildiği ortama göre kendini ayarlayarak en optimal sonucu veren makinalardır.

Eğer ki fotoğrafı bir "sanat" olarak değerlendirip ilerlemek istiyorsanız, bir gün SLR veya DSLR makina almanız gerecektir. Tabii bu yol, beraberinde hatrı sayılabilecek bir mali yükü de beraberinde getirmekte.

Diğer şekilde, istediğiniz daha basit bir şekilde "kaliteli görüntü" elde etmekse kodak, Canon ve sony'nin compact modelleri işinizi görecektir.

Her iki şekilde de, sorularınıza cevaben dikkat etmeniz gereken şeyler şöyle:

Megapixel dediğimiz şey, kameranın çözünürlüğü demek. Tabii ki önemi var, ancak aldığınız kameranın objektifi kötü ise, içeri yeteri kadar ışık alamıyorsa, istiyorsa 10mpixel olsun aletiniz, farketmez. Yani ucuz markaların 6mpixel şeklinde yaptıkları reklamlara kanmayın. Digital zoom, gördüğünüz görüntüyü photoshopta büyütmekten farksız, bu şekilde zoom ile çektiğiniz fotoğrafta kalite kaybı kaçınılmaz, bu yüzden sadece optik zoom'u dikkate alın.
Old 17.10.2005   #5 (permalink)
omerbalyali

omerbalyali's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 24

Mesela Sony F717 ve F828 gibi modellerin özelliklerini belirtirken laf olsun diye Carl Zeiss objektif... demiyor.

Bunun yanında eğer SL ya da DSLR alamayacak fakat dijital ve sanatsal fotoğraflar çekecekseniz tavsiyem tamamen ayarlanabilir(manual), optik zoom'u olan, özellikle beyaz ayarı ve diyaframı kontrol edilebilen makinaları seçin...
Old 17.10.2005   #6 (permalink)
stNonStop

stNonStop's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 5

Mesela Tam olmasada HP 950 bu tarzda makina Fujinin de bu tarzda bir iki iyi makinası vardı fakat bunlar içinde en az bi 600-700 milyonu gözden çıkartacaksın.

Elektronik ve Haberleşme Mühendisi
Aziz DURMAZ
stNonStop şu an çevrimdışı  
Old 17.10.2005   #7 (permalink)
hcomert

Cok degerli; en azindan benim gibi bu konuda hemen hemen hic bilgisi olmayan birisi icin, bilgileri, ihtiyaclarimi karsilayacak bir dijital fotograf makinasi almami saglayacak ölcude. Herkese bu bilgiler icin cok tesekkur ederim. Butun bu bilgileri göz önunde tuttugumda arastirmalarim sonucunda birkac dijital fotograf makinalarini ve özelliklerini sizler ile paylasmak istedim. Bu secim asamasinda da bana yardimci olamaniz dilegiyle.

Canon DIGITALKAMERA IXUS 40

CCD Effektiva pixlar 4 megapixel
Bildstorlek max 2272 x 1704
Objektiv/motsv 35mm 5,8-17,4/35-105
Zoom optisk/digital 3x/3,6x
Fokussystem Auto
Närgräns norm/makro 50cm/3cm
LCD-skärm/pixlar 2,0/118000
Lagringsmedia SD-kort
video/med ljud Ja/Ja
video upplösning/bps 640x480/30bps
Batteri Lithium-Ion
PictBridge Ja
Gränssnitt USB 1.1
Vikt utan batt.&kort 130g
Vikt med batt.&kort Okänt
Storlek 86,0x53,0x20,7 m
Sökare Optisk
Slutartider 15 - 1/1500 sek
Starttid 1,3 sek
Största bländare f/2,8-4,9
Blixt/max räckvidd Ja/3,5 meter

Sony DSCT7

Antal MegaPixlar 5,1 MPixel
Digital zoom 6 x
Optisk zoom 3 x
Anslutningar
A/V - ut Ja
Pictbridge Ja
USB USB 2
Bild
Bildkompression JPEG
Bildupplösning, Max 2592x1944 Pixel
Display
Storlek 2.5 "
Drift
Batteri NP-FE1
Film
Bild/s max upplös. 30 b/s
Komprimering MPEG-1
Upplösning Max 640x480
Funktioner
Belysning/blixt -/Auto, Tvingad blixt, Långsam synk, Ingen blixt
Närgräns 10 mm
Optisk sökare Nej
Sekvenstagning Ja, 3 b/s
Självutlösare Nej
Vitbalans Auto/Manuell
Lagring
Inkluderat 32 MB
Minneskort MemoryStick Duo,MemoryStick Pro Duo
Ljud
Högtalare Nej
Ljudinspelning Ja
Optik
Bildsensor CCD 1/2,5
Brännvidd 6,3-19,0 mm
Exponering Programautomatik
Fokus Auto
Ljuskänslighet Auto, 64, 100, 200, 400
Ljusstyrka 3,5-4,4
Slutartid 1/8-1/1000 Sek.
Övrigt
Mjukvara Picture Package, PIXELA ImageMixer, USB-drivrutin
Vikt 114 g
Mått 60,2x91,7x14,7 mm

OLYMPUS MJU800SILVER

Upplösning i megapixels 8
Autofokus
Vit-balans-kontroll
Inbyggd blixt
Röda-ögon-funktion
Typ av minneskort XD-Card
Minne som ingår 19
Minneskort eller intern lagring Minne på kort
LCD-display
LCD-display-storlek (") 2.5
LCD-display-typ TFT
Inbyggd optisk zoom
Max optisk zoom 3x
Inbyggd digital zoom
Max digital zoom 5x
Bildformat JPEG, QuickTime Motion JPEG
Möjlighet för upptagning av film
Gränssnitt för dator USB
A/V output
Typ av batteri Lithium Ion-Li
Laddare
Medföljande mjukvara AC/DC
Fjärrkontroll
Höjd i cm 5.75
Djup i cm 3.3
Bredd i cm 10.3
Vikt i kg 0.18
Färg silver
Övrig information Väderskyddat kamerahus i metall

Tekrar belirtmeliyim ki bu konuda bilgimin olmamasi nedeniyle isvecce olan aciklamalari turkcemize malesef ceviremiyorum, umuyorum ki yukaridaki degerlerden, veya bildiginiz makinalar olmasini umut ederek özelliklerini biliyor olmanizi umut ediyorum.

Son olarak; anladigim sey önemli olanin optik zoom ve lensin markasi, bu konuda almam gereken makinanin en az kac optik zoom ve hangi marka lenslerin olmasi gerektigi konusunda yardimlarinizi bekliyorum.
Simdiden herkese tesekkurler.

Bu soguk ulkeden, sicak memleketimin sicak insanlarina sevgiler.

Saygilarimla.
hcomert şu an çevrimdışı  
Old 18.10.2005   #8 (permalink)
ajemix

ajemix's Avatar

Yer: Hollanda
Görsel: 7

Canon u hesaba pek dahil etmek istemiyorum kişisel olarak,

Bu 3 kameradan olympus bana en cazip geleni manuel seçenekleride bulunan, enstantene ve diyafram özellikleri göz doyuru bir kamera olduğunu düşünüyorum.
Eğer fiyat farkları çok uçuk değilse olympus düşünülebilir.

ben öyle yapardım yani...

Olympus vs. Sony
ajemix şu an çevrimdışı  
Old 18.10.2005   #9 (permalink)
hcomert

Olympus 34 ytl daha pahali. 625 ytl, sony ise 591 ytl. Canon ise 435 ytl. Durum onu gösteriyor ki Olympus dediginiz gibi mantikli olan.

Yardimlariniz icin cok tesekkurler.
hcomert şu an çevrimdışı  
Old 18.10.2005   #10 (permalink)
ilksen

ilksen's Avatar

Yer: Sakarya, Ankara
Görsel: 36

Marka olarak:

Galatasaray, Yahoo, Asus, Canon
Yanıt

Etiketler
once , almadan , kamera , dijital

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
ADnet Reklamları [ Siz de reklam verin  » ]