Zoque.Forum
»
Fotoğraf Makinesinde, Çeken Bilgisi
|
| Fotoğraf Fotoğraf çekim teknikleri, fotograf ekipmanları ve fotoğrafcılıkla ilgili merak ettiklerinizi ve öğrenmek istedikerinize bu bölümde yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Fotoğraf Makinesinde, Çeken Bilgisi
Belki saçma bir soru olacak emin değilim ancak gerekli bence.
Bir fotoğraf çektiğinizde file içindeki başlık bilgilerinde fotoğraf makinenize özgü bir çok ayar ve model bilgisi gömülü şekilde kaydediliyor. Acaba fotoğraf makinelerinin kendi yazılımları ile otomatik olarak, fotoğrafı çeken bilgisi fotoğrafa eklenebilir mi? Elbette bilgisayarda çeşitli programlarla bunları sonradan değiştirebiliyoruz ancak bu işi kaynağında çözebilir miyiz?
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: Fotoğraf Makinesinde, Çeken Bilgisi
bu bilgileri fotoğraf makinesinin chipleri vasıtasıyla oluyorsa eminim makineye tanımlayabileceğiniz adınız soyadınız, nickiniz vs bilgileri de fotoğraf dosyasına işlenebilir. bu özelliği olan makine yapılmışmıdır bilmiyorum ama daha önce photoshopta Digimarc konusunda bilgi almak için bir başlık açmıştım kimse yanıtlamadı. bence photoshopta digimarc girmek de iyi bir yöntem gibi geldi bana ama sizin bahsettiğinizle pek alakası yok bunun hala bu konuyu merak ettiğim için yazayım dedim...
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!