»
Gece çekimi iyi olan dijital makine tavsiyesi?
|
| Fotoğraf Fotoğraf çekim teknikleri, fotograf ekipmanları ve fotoğrafcılıkla ilgili merak ettiklerinizi ve öğrenmek istedikerinize bu bölümde yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Gece çekimi iyi olan dijital makine tavsiyesi?
Merhabalar, bir süredir gece çekimi iyi olan ultra-compact sınıfta bir makine arıyorum.Şu an için aklımda 1 tane model yer alıyor.O da Casio z850.Bir ara kafama Canon Ixus 800 is de takılmıştı.Benim için gece çekiminin iyi olması ve fotoğrafların canlı çıkması önemli.Bunun dışında pek bir şey aramıyorum.Sizlerin bir tavsiyesi var mı? Makineyi önümüzdeki haftasonu almayı planlıyorum.Şimdiden yorum yazanlara teşekkürler...
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: istanbul - ankara
|
Re: Gece çekimi iyi olan dijital makine tavsiyesi?
gece çekimleri için genel kural şudur: algılayıcının nekadar büyükse o kadar az kumlanma olur(noise); o yüzden CCD yada CMOS , algılayıcı boyutunu olabildiğince büyük olmasına bakın;
Onun dışında ise tabi ki yüksek ISO değerleri avantajdır; Yüksek ISO da kumlanma daha da fazla olur ama normalde çekemeyeceğiniz fotoğrafları çekmenizi sağlar; bende Canon a610 var; Otomatik modda gece çekimleri Sony nin güncel 500-600 ytl lik compact makinalarından kötü; Renkler de parlak değil, gerçeğe yakın; Tabi bu bilgisayarda giderilebilen bir "sorun"; Parlak renkli çekim modu var gerçi, ama sonynin ki gibi parlak değil yine de - gerçeğe yakın; ultra-compact olarak ise Sony t9 a hayranım; Gece çekimleri de hoş; ve gerçekten harika bir cihaz; |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
Sony'den biraz uzak durmayı düşünüyorum.Nedense makineleri bana itici geliyor.Yinede teşekkürler.Canon SD700 IS aklımdaki makine.Casio'dan vazgeçtim denilebilir.Bunların yanı sıra aklıma Nikon ve Panasonic modelleri de girdi.Şu an incelemeleri okumaktayım.Bir de yeni duyurulan makineler var.Mesela Pentax Optio A20, Samsung NV7 OPS ve Canon SD800 IS.Bekleyip bunlarında fiyatlarına ve incelemelerine bir bakmak gerekir mi diye düşünüyorum.Açıkçası kafam çok karıştı.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
fotoğraf makinesi almadan önce 2005 fotoğraf fuarında nikonun ürünlerini incelem fırsatım oldu. kötüydü. bu aşamadan sonra gidip Canon aldım. canonda noise oluşumu fazla olmuyor kanımca ama bu köprüde bahsettiğim sorunla gündüz çekimlerinde bile karşılaşabiliyorum. Ama @mrtksn'in dediği gibi yazılımlar aracılığı ile düzeltilebilen bir sorun. İlgili sayfada fotoğraf kiri diye bahsettiğim (aslında ışık ayarlama problemiymiş) sorun Canon'un en son çıkardığı video kameralarda bile var.
samsung'u marka olarak değerlendirirsek diskinden, monitöründen memnun değilim o yüzden ben olsam alternatif olarak gözetmezdim. bi işi yap düzgün yap kardeşim. siemens mesela, senin ne işin var cep telefonuyla otur beyaz eşya yap başka bişey yap. Not: tabi Nikon d70 çok tutulan ve fotoğrafçılar arasında kullanılan bir model ama pahalı... Özet olarak samsung ve Nikon önermiyorum. canonun yukarıda bahsettiğim problemi var. sony hakkında bir bilgim, deneyimim yok. makine almadan önce internette baya bir arama yapıp bir çok markanın bir çok modelinin çekim örneklerinin olduğu bir site bulmuştum ama o sitenin adresini unuttum ne yazık ki vaktim olsa tekrar arardım ama anahtar kelimeleleri girerek böyle bir siteden faydalanırsan epey iyi olur. Son olarak neticeleri iyi olan bir marka ve modelini bulabilirsin ama teknik olarak aslında yetersiz bir makine olabilir. mesela bu makineyle gündüz güneşin altında bol ışık ile AUTO ayarında çekim yapılmıştır. 2003 yılında Mustek miydi neydi öyle kibrit kutusu kadar bir makine almıştım o bile güneşin altında iyi sonuçlar veriyordu ama biraz gölgeye kaçınca sonuçlar kötü... Bazen manuel ayarlar yapman gerekebiliyor. Ben Canon A510 kullanıyom. O bu imkanı -bazen yeterli olmasa bile- sunuyor ve iyi oluyor.
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: istanbul - ankara
|
"iyi gece çekimi" denince neyi kastettiğinizi söylerseniz daha faydalı olabiliriz sanırım; Bunun dışında fazla özellik gözetmediğinizi söylemişsiniz; Ama mesela benim Canon a610 um otomatik modda sonylerden kötü iş çıkarsa da, full manuel modu yada enstantane öncelikli modu ile başka compact makine ile çekilemeyecek güzellikte fotoğraflar çekebiliyor;
makinanın grafik işlemcisi Canonun DSLR makinelerinde kullandığı DIGIC II, noise oluşumunu düşürdüğü gibi makinanın çok hızlı çalışmasını sağlıyor az ışıklı ortamda çektiğim fotoğraflar örneğin: http://www.fotokritik.com/196101 http://www.fotokritik.com/191525 http://www.fotokritik.com/205270 Mesaj mrtksn tarafından 17.09.2006 (19:37) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
Az ışıklı ortamlarda ve gece çekimlerinde iyi sonuçlar istiyorum.Mesela sizin çektiğiniz resimler oldukça güzel, çok hoşuma gitti.Aslında bu benim ilk dijital fotoğraf makinem olacağı için temkinli davranıyorum.Sonra istediklerimi alamayıp makineye küsmek istemiyorum
yardımın için teşekkürler.ilksen ve mrtksn, yazdıklarınız için teşekkürler çok yararlı oldu.Sitelerde yaptığım araştırma sonucunda SD700 IS de karar kıldım.Şimdi kafamda tek bir soru kaldı, onu da size danışmak istiyorum. Ekim ayında SD800 IS çıkıyormuş, yani 2 hafta sonra.Yeni özellikleriyle DIGIC III işlemcisini kullanacakmış.Ekranı 207,000 pixels.Şimdi fiyat olarak acaba bu iki model arasında çok fazla fiyat farkı olur mu? Bu özellikler için beklemeye ve aradaki fiyat farkını vermeye değer mi?
|
|
|
#8 (permalink) |
|
fiyat konusunda beklemek bitmez bir kısır döngüdür aslında. bir model çıkar beğenirsin ama bir bakarsın yurt dışında bir üst modeli çıkmış yakında Türkiye'ye gelecek. Bu kişide sizin kapıldığınız duyguyu uyandırır: "acaba beklesem mi?" ama bu döngü bitmez işte o makine geldiğinde onun bir üstü yurt dışında satışı sunulur yada firma tarafından tanıtıma sunulur. Öyle gider...
Şüphesiz fiyat farkı olacaktır ama teknik detaylarını incelediğinde ilk almayı düşündüğün alt model ürünün eksiklerinin olduğunu göreceksin ve "az özellikli bu modeli alcağıma farkını vereyim bu yeni modeli alayım diyeceksin" Niye: çünkü cezbedici yeni özellikler sana fiyat farkını unutturacak. O yüzden bu durumda ihtiyacın ön plana çıkıyor. Eğer fotoğraf çekmek istiyorsan, bir şeylere kaçırdığını düşünüyorsan; kısacası lazımsa yukarıdaki mesajlara bakarak karar kıldığın makineyi göüzünü kapatıp al. Ben aynen bu yolu izledim. Canon A510 (sanki çok bişeymiş gibi yazıyom) aldım ve ilk defa pişman olmadım. Genelde bir ayda bıkarım yada senin tabirinle küserim, içime sinmez. Önemli olan karar vermek. beklerim diyorsan mesela ben bir sene daha bekleseydim daha iyi bir modele sahip olacaktım değil mi? Bekleyerek de fiyat farkını azaltabilirsin biliyoruz ki fiyatlar hep düşüyor.
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
yuksek isoda basarili performanslariyla dikkat ceken fujinin son bikac kompakt modeli var. f10,f11 ve f30 model isimleri. f10 disindakilerde diyafram veya enstantane oncelikli cekimler destekleniyo ayrica. dpreview.com 'dan iso performanslari karsilastirilabilir. f30 gayet makul gorunuyor bana.
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Ben sony DSC w50 kullanıyorum, gece çekimlerinden gayet memnunum. Flaşlı gece çekimlerinde de tatmin edici sonuçlar veriyor.
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!