|
|
#1 (permalink) |
|
Gece modunda fotograf cekimi ?
Merhaba Yeni aldigim Sony DSL100 makinem ile denemeler yapiyorum. Isin acemisiyim. Gece moduna ayarlayip manzara cekimleri yaptigimda diger göruntuler ve renkleri uygun alabiliyorum. Ama resimde cikan isiklar dagilmis ya da bulanik oluyor. Neden kaynaklanabilir? Bu tur incelikleri ögrenebilecegim tavsiye edebileceginiz site varmi? Tesekkurler |
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Gece modunda fotograf cekimi ?
fotoğraf makineleri gece modunda çekim yaparken uzun pozlama yapar. bu pozlama sırasında makinenin yer değiştirmemesi ve sarsılmaması gerekir. bunu sağlamanın yolu tripod yani türkçe karşılığıyla üçayak kullanmaktır.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
ISO ayarları da önemli. Uzun pozlama yapamadığımızda özellikle.
Işığa hassas yüksek ISO değeri karanlıkta bile çekim yapmanızı sağlar. Ancak bir miktar noise dediğimiz renkli noktacıklarla kumlu bir görüntüye neden olabilir. Bunu makinenizde deneyip görmelisiniz hangi değerde ne kadar üretiyor. fotoğrafçıkla ilgi net cevaplar! http://tr.wikipedia.org/wiki/Kategor...%C4%B1l%C4%B1k
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Asagidaki linkte bir örnek koydum. Tripod kullanmama ragmen köpru lambalarindaki isiklarin kenarlarindaki cizgi olmadan cekim yapamadim. Köprunun altindaki binalarin isiklarida bazi noktalarda birbirine girmis.
http://www.onur.se/photo/1.jpg |
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
Yer: İstanbul
|
Alıntı:
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Gece çekimlerinde diyaframı 9-11 gibi değerlere ya da daha yüksek değerlere çıkarmak gerekir.
Aksi halde ışıklar çok dağılır. F değeri 16 gibi rakamlarda parlayan ışıklar yıldız şeklinde görülür. Tripod yoksa hiç gece çekimi yapmak için zaman harcamayın. Tripod varsa bile mutlaka self timer modunda, uzaktan kumandayla ya da deklanşör kablosu kullanarak çekim yapın. Deklanşöre basarken de tripodunuz sallanır. Elinizi çekerken de sallanır. |
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!