Zoque.Forum
»
Fotoğraf Makinesi Önerisi
|
| Fotoğraf Fotoğraf çekim teknikleri, fotograf ekipmanları ve fotoğrafcılıkla ilgili merak ettiklerinizi ve öğrenmek istedikerinize bu bölümde yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Fotoğraf Makinesi Önerisi
Kendime bir dijital fotoğraf makinesi almayı düşünüyorum fakat bütçem en fazla 750 Ytl civarında olacak. Bu benim ilk makinem olacak ve profesyonel bir fotoğrafçı değilim. Ama güzel resimler çekmek istiyorum. Kursa giderek ya da başka bir şekilde iyi fotoğraf çekebilmeyi öğreneceğim. Kullanımı çok zor olmamalı diye düşünüyorum. Çok ince ayarlar yapmamalıyım. Biraz otomatik istiyorum yani
Bu fiyata ve benim durumuma göre hangi makineyi önerirsiniz? |
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Fotoğraf Makinesi Önerisi
Eğer kursa gideceğim diyorsanız bence makine almakta acele etmeyin. Kursa başladığınızda makineler konusunda da detaylı bilgi alacağınız için daha sağlıklı karar verme şansınız olabilir. Ama önerim filmle başlayın, dianın tadını alın sonra dijitale geçin derim.
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Başlangıç aşamasında SLR makinalar seni sıkabilir, o yüzden compact bir makina düşünmelisin.
Benim önerim kesinlikle, OLYMPUS SP-510 ULTRAZOOM Fiyatı KDV dahil 550YTL civarında ve fiyatının çok çok üstünü hak eden bir makina. Pişman olmazsın diyorum. Tabi 750 YTL'nin üstüne çıkarım harika bir makina istiyorum dersen o zaman seçenek çok )Ama bir dipnot olarak söylemek istiyorum, eğer fotoğraf kursuna gideceksen sana mutlaka SLR bir makina gerekecektir. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
İlk aşamada kursa gitmem zor görünüyor eğitimimden dolayı. Ancak internetten takip edebilirim. Sıradan bir kullanıcının kullanabileceği ama kaliteli fotoğraf çeken makinalar önerirseniz sevinirim.
Lumix Fz 50'nin görünüşü hoşuma gitti. Özelliklerden fazla anlamıyorum ama o da güzel gibi duruyor. Diğer üyeler bu makina hakkında ne düşünüyorlar acaba? |
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Eğer "heves geçme ihtimali" diye bir endişeniz yok ise, madem kursa gideceksiniz compakt ya da SLRlike bir makine almak yerine SLR bir makine almanızı öneririm. Hem otomatik hem de manuel ayarları gelişmiş olan bir makine hem sizi sıkmayacak hem de ilerisi için önünüzü açacaktır.
Kullandığım makine OLYMPUS e-400 ancak alabiliyorsanız LiveView özelliği olan e-410 u öneririm. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!