|
|
#1 (permalink) |
|
SLR Makine ile Başlamak
sony DSC-S600 gibi gayet amatör bir makineden artık yarı profesyonel makinelere geçiş yapmak istiyorum. Fotoğrafçılığa giderek artan ilgim beni yeni bir makine almaya yönlendirdi. Amacım makine tavsiyesinden ziyade yarı profesyonel denebilecek Canon S3 / S5 türü sabit lensli makinelere mi geçiş yapmam mı daha manıklı bir iş olur yoksa direk Canon 350D gibi makul bir SLR ile mi ? Uzun vadede düşündüğümde SLR daha mantıklı geliyor fakat fotoğrafçılık konusunda emekleme denebilecek bir dönemde SLR makine boyumu aşar mı diye düşünüyorum.Verdiğim örneklerden anlaşıldığı gibi marka olarak Canon'a bir sempatim var Ama Panasonic veya Nikon'un alternatif modelleri varsa düşüncelerinizi paylaşırsnaız sevinirim.zoque da tecrübeli fotoğrafçılar var, bu arkadaşlardan görüşlerini bekliyorum ![]() ayrıca body için max 1000 ytl lik bir önerisi olan varsa ( slr için ) iyi olur.
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İst
|
Re: SLR Makine ile Başlamak
Şayet uzun süre fotoğrafla ilgilenmeyi düşünüyorsanız(geçici bir heves değilse)
bence de slr secimi cok daha mantıklı olur. Ama Slr bir cihaz sectiğinizde body+lensler fiyat gittikçe de artacaktır. (şayet bu durum sizi sıkıntıya sokacaksa) sabit lensi sizi tatmin edebilecek bir makina tercih etmenizi öneririm ve maalesef böylesi de biraz zor. Bu durumda da geriye secenek olarak "compact"bir makina almak kalıyor. Üzerindeki sabit lensi de oldukça kaliteli olan bilidğim tek dslr model Pentax'ın son modellerinden (en sonmuydu?) Pentax K10D. Dolayısıyla eger bu makinayı tercih ederseniz kalite olarak uzun bir süre ekstra lens almadan idare edebilir. Hem gayet iyi bir slr cihaz almış olur hem de ilerde farklı odak uzunuklarında lenslerle geliştirme şansınız olur.(Sigma lensler++) Nikon Canon ve Pentax arasında düşünürseniz aynı zamanda hangi makinanın netlik derinlik ve detay etkisini kendinize yakın hissediyorsanız onun modellerini tercih edin derim. Çünkü gerçekten uzun uzun her cihazla cekilen fotografları ayrı ayrı incelediğinizde oluşan etkilerdeki farkı ayırd etmeye başlayacaksınız. Ben bu konuda pentax'ın mükemmel performansına ragmen Nikon derim!..Keskinlik ve detaylardaki farkından dolayı. Pentaxla daha canlı renkler canonla daha masalsı..benim gözlemime göre tabi.. kolay gelsin |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!