Zoque.Forum
»
D-SLR Kamera Seçimi
|
| Fotoğraf Fotoğraf çekim teknikleri, fotograf ekipmanları ve fotoğrafcılıkla ilgili merak ettiklerinizi ve öğrenmek istedikerinize bu bölümde yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#13 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: D-SLR Kamera Seçimi
Herkese merhaba,
Foruma yeni üye oldum ve bu ilk mesajım. Konu DSLR'a geçiş olunca ben de bir-iki öneri sunmak istedim. Canon S3 IS'den DSLR dünyasına geçerken oldukça yoğun bir araştırma yaptım. İhtiyaçlarımı belirledim ve bu ihtiyaçları sağlayan modeller üzerinde durdum. Son dönemde giriş seviyesi DSLR olarak makul ve mantıklı gördüğüm modeller şunlar: - Canon EOS 450D - Nikon D60 - Pentax K200D Bu üçü arasında yapılan performans testleri ve deneme çekimleri sonucunda Pentax K200D'de karar kıldım. Rakiplerine oranla avantajları - Daha keskin görüntü - Az fiyata yüksek performans - Su ve toz geçirmez gövde (açık hava çekimlerinde içiniz rahat olur) - Standart kalem pil ile çalışabilmesi - Pentax K10D'den alınma ve başarısını kanıtlamış olan sensörü - Tüm eski Pentax objektiflerini kullanabilmesi (asıl büyük maliyet olan objektifleri ucuza edinebilme şansı getiriyor) Eksi faktör olarak Live View olmamasını gösterebilirim (ki, bu da benim için gerekli bir özellik değil). Ayrıca Pentax'ın Türkiye'de temsil edilmesi biraz problemli görünüyor. Profesyonel bir fotoğrafçılık firması yerine bilgisayar firmasının ürün getirmesi can sıkıcı bir durum. Bunu göze alırsanız DSLR'a giriş seviyesi ürün olarak K200D optimum bir seçimdir. |
|
|
|
|
|
#14 (permalink) | |
|
Alıntı:
Ben Nikon D80 kullanıcısıyım, ve bir hayli memnunum. Tabi ki bütün işi makine yapmıyor ve kendinizi geliştirmeniz gerekiyor. D80 gibi bir makine düşünmez iseniz, önerim Pentax K10D olacaktır. Bu cihaz gerçekten çok kaliteli (toz geçirmemesi bizzat tarafımdan test edildi : ) ) ayrıca üzerindeki lens ve pentax lenslerin genelinde olan "manyetik" netleme gibi artılar bu cihazı bir adım öne taşıyor. Teknik açıdan desteğe ihtiyacım olur, ne zaman ihtiyacım olsa bir dağıtıcı bulmam gerekir diyor iseniz Pentax bu noktada eksilere sahip. Ben şahsen Canon önermiyorum (analog Canon kullanıcısıyım bu arada) dijital makinelerde, çok canlı ve güzel renkler çektiği aşikar, ancak bende yarattığı etki, çektiğim her fotoğrafı Photoshop'a sokmuş ve brightness / contrast uygulamış gibi durmasından öteye geçmediği için Nikon her zaman tercihimdir. D80 ile çekilmiş fotoğraflar için galerime bir göz atabilirsiniz. Burada ayrıca analog Canon T70 ile çekilmiş fotoğraflar da var inceleyebilmeniz için. Kolay gelsin.
|
|
|
|
#15 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Selam scriptMan,
Nikon D80 son derece popüler ve beğenilen bir model. K10D ise artık üretilmediği için uygun fiyata alınabiliyor. Türkiye'de K10D stokları halen bitmediğinden dolayı, bulabilme şansı var. Ama ABD ve Almanya'da araştırdığımda raflardan kalktığı için bulunamadığını görüyorum. (Hatta ebay'de bile sıfır K10D göremedim.) Benim önerdiğim K200D ise K10D'nin sensörü dahil birçok özelliğini almış bir makine. Dolayısıyla K10D'nin yerine geçen model (İngilizce tabiriyle replacement) K20D değil, K200D. Ben teknik servis vesair tüm risklerine karşın Pentax'ı tercih ediyorum. Aslında seçim olayını kişisel ihtiyaçlar ve öncelikler belirliyor ama, Canon'un da biraz hakkını yemişsin gibime geliyor. Nikon'un bazı modellerinde yaşanan kenarlarda distorsiyon ve karanlık çıkma durumu Canon'larda görülmüyor. Her yiğidin yoğurt yiyişi ayrıdır diyelim... |
|
|
|
|
|
#16 (permalink) | |
|
Alıntı:
Eh evet, çok Canon sevmediğim için objektif yaklaşamamış olabilirim kabul : ) ama şöyle söyliyeyim, analog makinelerinden aşırı derecede memnunum Canon'un. Bahsettiğin Pentax modelini de ayrıca araştıracağım.
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!