Zoque.Forum
»
D-SLR Kamera Seçimi
|
| Fotoğraf Fotoğraf çekim teknikleri, fotograf ekipmanları ve fotoğrafcılıkla ilgili merak ettiklerinizi ve öğrenmek istedikerinize bu bölümde yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: GER
|
Canon - Nikon - Olympus - Pentax
Merhabalar,
1 - Nikon D40x Kit 18-55 + 55-200mm 2 - Olympus E510 Kit 14-42 + 40-150mm 3 - Pentax K10D Kit 18-55mm 4 - Canon EOS 400D Kit 18-55mm Bu 4 kameradan birini tercih etmem gerekiyor. Siz olsanız hangisini alırdınız ? Neden ? Şimdiden teşekkürler. Cümleten iyi seneler olsun. Not: Fiyat olarak hepsi aynı. Mesaj tarkanb tarafından 31.12.2007 (02:20) yeniden düzenlendi.. Açıklama: Canon ve Pentax ' ın tek lensli kitleri eklendi. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Sakarya | İstanbul
|
Re: D-SLR Kamera Seçimi
Tarkan bayanlar arasında 400Dyi tercih edenler çoğunlukta. Küçük bir gövde olsun kolay taşınsın istersen 400D iyidir.
Keskin görüntüler ve fotograflar istiyorsan sanırım Nikon daha iyi bir seçim olacaktır. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Merhaba Mustafa Can,
Önerilerin için çok teşekkür ederim. Hepsini şöyle bir (yaklaşık 1 saat'den fazla ) elime alarak inceleme-deneme fırsatım oldu. Gövde olarak içlerinde en hoşuma giden Pentax oldu, kamera hemen kendini belli ediyor zaten. Diğerlerinden daha ağır bir kere, ele de çok iyi oturuyor ve sağlama benziyor. Zaten satış danışmanı da bu makinayı tavsiye etti. Diğerlerine göre daha bir üst modelmiş. Ayrıca su ve toz geçirmez kasaya sahip olduğunu söyleyince daha bir hoşuma gitti açıkcası. Henüz tam bir karar vermedim ama şu an için Pentax bir adım önde diyebilirim. Araştırmalarım halen devam ediyor... Selamlar. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Ben bunlardan çok daha üst bir makina tavsiye edeyim spot piyasadan alırsan Body olarak 1500 Dolar
Nikon D200 muhteşem bir makina buna 150 Dolarlık bir 18-55 lens alırsın Yaklaşık 2000 YTL ye pro bir setin olur. Yok ben bunlardan birini alacağım diyorsan Pentax K10D almalısın. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
Yer: Sakarya | İstanbul
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
Merhabalar,
@Hightechx Ne yazık ki sadece bu 4 kamera arasında bir tercih yapmam gerekiyor. Ama düşündümde eğer o kadar para verecek olsam tercihimi makina değil lensten yana kullanırdım sanıyorum. Sonuç olarak Pentax diyorsun yani ![]() @cemaloktemer Yazdığım gibi fiyat olarak aralarında fark yok ama işte Nikon veya Olympus'un çift lensli olması kafamı karıştırmıştı biraz Şu an tüm dikkatimi Pentax'ın çift lensli kitleri üzerine yoğunlaştırdım, fiyat araştırması yapıyorum.@KMC Chip-Almanya 1000 €'ya kadar olan en iyi DSLR kameralar arasında Pentax'ı 2. sıraya koymuş. Dediğin gibi Pentax çok iyi prestiji olan ve ayrıca yurtdışında çok tutulan bir marka. Öğrendiğime göre şirket dijital SLR'ye geçişte bazı problemler yaşamış. Şimdi Pentax K10D'nin kalitesi (ki test sonuçlarına göre Canon EOS 400D ve Nikon D80'den daha iyi bir kameraymış) ile bu yarışta geri kalmamak için fiyattan feragat etmek zorunda kaldığı söyleniyor. Öneri ve tavsiyeleriniz için hepinize teşekkür ederim. Selamlar. |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: İst
|
Nikon D70s kullanıyordum. İkinci makina olarak Pentax K10D yi tercih ettim. Ve bana tek başına yeterli geliyor bir çok anlamda. Öncelikle belirtmek gerek ki diğer makinaların aksine üzerindeki lensi cok kaliteli. İlerde daha iyi ve keskin -farklı odak aralıklarında- sigma lenslerle de takviye edilebilir. 1600 Iso da çekilmiş fotograflarda dahi Nikon' a göre cok daha grensiz ve pürüzsüz sonuclar veriyor.Bunun bir sebebi de sarsıntı önleyici mekanizması. Aynı zamanda toz vb. karşı da dayanıklı bir gövdesi var.
Velhasılı ben K10D derim.. K10D piyasaya duyuruldugundan beri cok olumlu eleştiriler alıyor ve fiyat olarak eşdeğer birçok makinaya göre cok daha üstün nitelikleri var. Ama Nikon ve Canon hepsinin yeri de ayrı .. K10D'yi hakkında okudugum sayfalarca yazı ve yorumdan sonra aldım ve hiç pişman olmadım. +Sigma 17-70 lensle cok iyi sonuclar veriyor. |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: İsanbul
|
Kullanmadım ama genel tecrübe buradan k10d ye çıkarım yapar gibi geliyor bana.. Zira d80 kullandığım için d80 i internetten takip ederim, k10d'nin kıyaslandığı makina d80.. varın gerisini siz düşünün.. Ama bildiğim kadarıyla 400d hem kesenizi zorlamayacaktır, hem de satacak olursanız Canon piyasası geniştir, rahat alıcı bulursunuz, ayrıca lens ihtiyacınızı Canon daha kolay karşılayacaktır..
Aslında d40x de piyasada rağbet görmemiş ama iyi olduğnu udüşündüğüm makinalardan, yarım saat kadar 18-200VR ile ve 18-55 lens ile testim olmuştur.. tavsie edebileceğim makinalardandır.. Ama işin temelinde, bence hangisinde gönülünüz var o yatıyor.. zira hepisini bir elinize alınız, ten teması önemli )
|
Zoque'a hoşgeldiniz!