Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Kültür ve Sanat » Fotoğraf » Alakasız ama film cekimi hakkında...

Fotoğraf Fotoğraf çekim teknikleri, fotograf ekipmanları ve fotoğrafcılıkla ilgili merak ettiklerinizi ve öğrenmek istedikerinize bu bölümde yer verebilirsiniz.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 25.09.2000   #1 (permalink)
baal zebub

Yer: Istanbul
Arkadaslar;
Fotoğrafla pek alakası yok belki ama site icerisinde en uygun bölüm bu söyleyeceğim konu hakkında.Şimdi efenim, biz okuldaki monoton hayattan sıkıldık ve(tabiri caizse kankalarla) amatör kamerayla film cekmeye karar verdik.Blair witch project tarzında ama daha amatör olan ilginc senaryolu bir film olcak.Ama daha önce pek bi deneyimimiz olmadığı için film cekiminin teknik ve manevi acıdan inceliklerini merak ediyoruz.Yada arkaya ses ekleme,görüntülerle oynama, yazı ekleme gibi şeyleri nasıl yapacağız bilemiyorum.Sonucta bu işten anlayan arkadaşlar varsa bilgilerini benimle paylaşabilirler mi ?

Saygı sevgi..
baal zebub şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 04.11.2000   #2 (permalink)
Emirhan Izmir

Emirhan Izmir's Avatar

Yer: İzmir
selam, bence dijital bir film üretin.
ilk olarak, normal bir kamerayla, 8mm kasete kayıtlarınızı falan yapın, sonra büyükçe bir disk bulup üzerine bütün kaseti kaydedin (320*240pixel formatında) , önce montaj işlemleri (işte bilirsin, hatalı çekimleri falan ayıklamak) ardından da basit bir program ile (genelde tv kartları ile gelir.) de yazı işlemlerini ve o fade in - out efektlerini de yapabilirsiniz.

en son olarak da çektiğiniz bir filmin bi kopyasını cd olarak bana yollayın :))

özetle neler gerekiyo:
.. bi kamera
.. bi sürü kaset
.. real time capture özelliği olan bir tv kartı
.. bi sürü alet edevat (tripod, mikrofon vs vs)
.. belki kameraya bi kaç filtre (soften efekti için falan)
.. opsiyon: cd kaydedici

kolay gelsin.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 16.12.2000   #3 (permalink)
Rufai ®

Çok zevkli olmalı

Ne kadar güzel ya.
Bende çok isterdim böyle bişiler yapmayı.
Parası olan arkadaşlar için çok zevkli bir şey.
Size kolay gelsin.
Rufai ® şu an çevrimdışı  
Old 16.12.2000   #4 (permalink)
FrieDDragoN

FrieDDragoN's Avatar

Yer: Ankara
bayaa bir kişinin fantazisi heralde...

ne diim ben de film çekmek isterdim hep . hatta eğer sözelci olsaydım radyo&televizyon gibi bir bölüm okurdum..

üniversitelerin iletişim fakülteleriyle kontak kurun (proje belli bir aşamadayken), size minik bir ücret karşılığı montaj gibi işlemler için gerekli ekipmanı -hatta başınızda deneyimli biri bulunarak- sağlayabiliyorlar.

misal Ankara'da olsaydınız eğer
Gazi Ü. İletişim fak. size güvene seve önerebilirdim.

FrieDDragoN şu an çevrimdışı  
Old 16.12.2000   #5 (permalink)
Rufai ®

Ben ise

Ben dil bölümündeyim.Yani inglizce.
Sanırım ileri de film çevirme değil de bol bol film izlemek için şansım olacak.
İyi bir mütercim olursam filmleri çevirebilirim.
Ne dersiniz?
Geçerim TV'nin karşısına alırım kahvemi.Hemde filmi ilk izleyen ben olurum. (Tabi iyi bi film şirketine girersem )

Neyse...
Rufai ® şu an çevrimdışı  
Old 18.12.2000   #6 (permalink)
Scarce

Hayat kaydı saklı olan bir film şeridi....Zaten..?

vardırya şu meşur panik anlarındaki söz...
"hayatım bir filim şeridi gibi gözümün öneünden geçti"
Yanıt

Etiketler
hakkinda , cekimi , film , alakasiz

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0 RC5

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 10:01.