Zoque.Forum
»
Alakasız ama film cekimi hakkında...
|
| Fotoğraf Fotoğraf çekim teknikleri, fotograf ekipmanları ve fotoğrafcılıkla ilgili merak ettiklerinizi ve öğrenmek istedikerinize bu bölümde yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Arkadaslar;
Fotoğrafla pek alakası yok belki ama site icerisinde en uygun bölüm bu söyleyeceğim konu hakkında.Şimdi efenim, biz okuldaki monoton hayattan sıkıldık ve(tabiri caizse kankalarla) amatör kamerayla film cekmeye karar verdik.Blair witch project tarzında ama daha amatör olan ilginc senaryolu bir film olcak.Ama daha önce pek bi deneyimimiz olmadığı için film cekiminin teknik ve manevi acıdan inceliklerini merak ediyoruz.Yada arkaya ses ekleme,görüntülerle oynama, yazı ekleme gibi şeyleri nasıl yapacağız bilemiyorum.Sonucta bu işten anlayan arkadaşlar varsa bilgilerini benimle paylaşabilirler mi ? Saygı sevgi.. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
selam, bence dijital bir film üretin.
ilk olarak, normal bir kamerayla, 8mm kasete kayıtlarınızı falan yapın, sonra büyükçe bir disk bulup üzerine bütün kaseti kaydedin (320*240pixel formatında) , önce montaj işlemleri (işte bilirsin, hatalı çekimleri falan ayıklamak) ardından da basit bir program ile (genelde tv kartları ile gelir.) de yazı işlemlerini ve o fade in - out efektlerini de yapabilirsiniz. en son olarak da çektiğiniz bir filmin bi kopyasını cd olarak bana yollayın :)) özetle neler gerekiyo: .. bi kamera .. bi sürü kaset .. real time capture özelliği olan bir tv kartı .. bi sürü alet edevat (tripod, mikrofon vs vs) .. belki kameraya bi kaç filtre (soften efekti için falan) .. opsiyon: cd kaydedici kolay gelsin.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
bayaa bir kişinin fantazisi heralde...
ne diim ben de film çekmek isterdim hep
. hatta eğer sözelci olsaydım radyo&televizyon gibi bir bölüm okurdum..üniversitelerin iletişim fakülteleriyle kontak kurun (proje belli bir aşamadayken), size minik bir ücret karşılığı montaj gibi işlemler için gerekli ekipmanı -hatta başınızda deneyimli biri bulunarak- sağlayabiliyorlar. misal Ankara'da olsaydınız eğer Gazi Ü. İletişim fak. size güvene seve önerebilirdim. ![]() |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
Ben ise
Ben dil bölümündeyim.Yani inglizce.
Sanırım ileri de film çevirme değil de bol bol film izlemek için şansım olacak. İyi bir mütercim olursam filmleri çevirebilirim. Ne dersiniz? Geçerim TV'nin karşısına alırım kahvemi.Hemde filmi ilk izleyen ben olurum. (Tabi iyi bi film şirketine girersem )Neyse... |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!