Zoque.Forum
»
dijital fotoğraf makinesi ?? (acele)
|
| Fotoğraf Fotoğraf çekim teknikleri, fotograf ekipmanları ve fotoğrafcılıkla ilgili merak ettiklerinizi ve öğrenmek istedikerinize bu bölümde yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#11 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Sana vereceğim iki adresteki fotoğraf makineleribe ak.
Profesyonel makineler değiller. Ancak sonuçta web tasarımcısı için yeterli olabilecek makineler. Mustek G-smart Mini 2 ( Benim kullandığım ve çok memnun olduğum bir makine ancak flaşı yok ve çekim için ortam çok iyi ışıklandırılmış olması lazım. İkinci makinede almayı gsmartı değiştirip almayı düşündüğüm ve fiyatıda makul olan ve Kodak ın bir makinesi mini 2 den memnunum sadece çektiğimi hemen görmek için LCD ekranı var diye istiyorum. İki adrese bak. :::Kodak::: http://www.hepsiburada.com/product.a...883S4APU8LCPKC :::G-smart Mini 2::: http://www.hepsiburada.com/product.a...883S4APU8LCPKC |
|
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
KODAK CX4210 2 hafta önce aldım ve gayet memnunum. Tek sorunu 2 pil ile çalışması. 4 pil alıyor olsa daha uzun süre taşıyabiliyorsun ama bu şekilde sürekli yanında yedek pil bulundurman gerekiyor. İlave olarak Dock satıyorlar ama onun yerine 4 adet ya da 8 adet şarzedilebilir pil ve bir pil şarz cihazı daha ekonomik ve mantıklı olur.
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Yer: ankara/turkiye
|
Pille çalışan makineler, özellikle biraz profesyonel olanlar aşırı pil yiyor diye duymuştum. Lcd ile beraber cekim yaptıgımızda neredeyse 2 poz cektikten sonra pil bitiyor demişti bi arkadaş. Acaba burda bahsedilen pil farklı pil mi?
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Evet herhangi bir pil kullandığınızda 2. pozu dahi çekmiyor hatta çoğu çalıştırmıyor. 1.5 V AA Alkaline LR6 olabilir mesela. Duracell'ler iyi gidiyor ama en ekonomik olanı şarz edilebilir pil kullanmak.
|
|
|
|
#15 (permalink) | |
|
Alıntı:
herhangi bir kameranin fiyatini ögrenmek icin detaylar kismindan cnet'in linkine tikla. sony f717 icin örnek fiyat listesi buna benziyor mesela ![]()
|
|
|
|
#16 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Eğer kalem pil ile çalışan bir digicam kullanıyorsanız, AA size 1.2V 900mAh şarj edilebilir pillerden öneriririm. 45"+ (licid on) kullanabilir, 50-75 arası flash patlatabilirsiniz. Unutmayınki çekim esnasında en çok enerjiyi flash için kullanacaktır makina. Bu da yaklaşık (makinadan makinaya değişir elbette) 1 dakikalık likit ekran görüntüsü = 1 flash patlamasının harcadığı enerji olarak düşünülebilir sanırım.
Ha bir de kamera alınacaksa eğer, şiddetle disbritörün den alınmasını öneririm %5 ile % 20 arası gibi devasa fiyat farklılıkları söz konusu olabiliyor bağzen. (Eminönünde Canon gibi birkaç markanın disbritörünü bulmak mümkün.)
|
|
|
#17 (permalink) |
|
Yer: bilmiyorum
|
bende almak istiyorum ama orta karar bir makina olsun istiyorum. ne profesyonel ne de amatör.
PRETEC DC3320 DİJİTAL FOTOĞRAF MAKINASI http://www.hepsiburada.com/product.a...f%5Fid=bd20066 PRETEC DC2300 DİJİTAL FOTOĞRAF MAKİNASI http://www.hepsiburada.com/product.a...f%5Fid=bd20065 bu ikisi hakkında ne düşünürsünüz? fiyat/performans açısından... |
|
|
|
|
|
#18 (permalink) |
|
Digital'lerden anlamam fakat.
Bence PRETEC DC3320 performans olarak gayet iyi gözüküyor. PRETEC DC2300 ise senin işini görür. Hemde hesaplı. Gerçi alacak param olsa bunu tercih ederim. ![]() |
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!