Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » Google » GMail / 1 GB Google Mail

Google Google Adsense, Adwords, Gmail ve diğer Google Servisleri hakkında merak ettiklerinizi, karşılaştığınız problemleri ve bu hizmetler ile ilgili yenilikleri paylaşmak için bu bölümü kullanabilirsiniz.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 02.04.2004   #11 (permalink)
stNonStop

stNonStop's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 5
Re: GMail / 1 GB Google Mail

1 Nisan sa biraz uzun süren 1 Nisan

Elektronik ve Haberleşme Mühendisi
Aziz DURMAZ
stNonStop şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 02.04.2004   #12 (permalink)
gameover

gameover's Avatar

Yer: Istanbul

hmm web archive 'e bakmamıştım. whois kayıtlarına göre:

Alıntı:
Registrant:
Google Inc.
(DOM-425410)
2400 E. Bayshore Pkwy
Mountain View
CA
94043
US
Created on..............: 1995-Aug-13.
Expires on..............: 2006-Aug-12.
Record last updated on..: 2004-Mar-31 16:50:22.
uzun zamandır Google'da görünüyor. tabi bu demek değil ki başından beri Google'daydı. başlarda web archivedeki görünen sitede olabilir, sonra el değiştirmiştir Google almıştır dolayısıya 95 den bu yana googleda görünüyordur. ya da başka bi ihtimal cidden 95den bu yana googledan birisindeydi ancak oradaki mail hizmetini Google adı altında değil de başka bi isim altında yapıyorlardı. neyse sonuçta bana bu hizmetleri şaka gibi gelmiyor
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 02.04.2004   #13 (permalink)
bérk

bérk's Avatar

Hatırladığım kadaıryla gmail ile ilgili ilk haberler yayıldığında gmail.com sitesinde bir sing-in kutucuğu yoktu. Ancak şu an sanırım beta testerlara verdikleri şifrelerle onların giriş yapabileceği bir pencere konumuş durumda.

Bir artı olarak şunu söyleyebilirim ki bence 1 nisan değil. Çünkü, birincisi Google kurumsal kimliğine çok önem veren bir firma. Böyle bir konuda 1 nisan şakası yapmaz, yapsa yapsa başka bir konuda yapar. İkinci olarak Google bence bir şekilde şu an olmasa bile, diğer firmalarla rekabet amacıyla böyle bir servis vermeye başlayacaktır kesinlikle. Bu yüzden böyle bir ismi 1 Nisan'a kurban etmezler.
Old 03.04.2004   #14 (permalink)
ssonmez

ssonmez's Avatar

Yer: Şehr-i İstanbul - Kıtaların Busesi
Görsel: 104

Arkadaşlar bence konunun özü bunlar değil. Bu adamlar her accounta 1GB nasıl verecek. Tuhaf şeyler geliyor aklıma.
En başta kullanıcılar tabii ki bu alanı dolduramayacak. Ama herkes 1GB doldursa ve kafadan 100 milyon insan üye olsa bu bilgiyi nerede tutacaklar.?
( Ortalama 100 milyon harddisk gerekir. 100 $ bir harddisk desek bu da ne eder sadece harddiskler 10 milyar dolar )

Bizim bilmediğimiz yeni saklama sistemleri mi var? Kristallerde holografik depolama, Quantum depolama, ya da manyetik olmayan depolama ? Yeni çıkan DVD standartları ile 60 GB dayayıp DVD başına şöyle DVD jukebox çiftlikleri mi kurdu bu adamlar?. Matrix mi inşa ettiler ?

Size de bu iş garip gelmiyor mu?
ssonmez şu an çevrimdışı  
Old 03.04.2004   #15 (permalink)
Exploit

Exploit's Avatar

Yer: İSTANBUL

Bende bunu düşünüyorum..gmail olabilir neden olmazsın..
Ancak benim aklıma ilk gelen 1GB veriyi bu adamlar nasıl tutacak..

Arama teknolojilerinden başka sıkıştırma teknolojileri ve farklı fiziksel saklama metodları bulmuş olmalılar..
Yine çok tutacağı kesin aynen ücretsiz olarak Hotmail bir hintli tarafından açılması gibi
Exploit şu an çevrimdışı  
Old 03.04.2004   #16 (permalink)
gameover

gameover's Avatar

şöyle düşünüyorum ben, şuanda 4.5 milyar web sayfası indexliyorlar (indexledikleri sayfalar da cachelerinde). her bir sayfayı 50kb dan düşünürsek 4.500.000.000 x 50 = 225 000 000 000kb veri eder. bu da ~250 000 Gb demek. 100 milyon üye için de 100 000 000 Gb veri x 2 (backuplar) = 200 000 000 Gb. E tamam ben de bunu diyorum diyebilirsiniz ancak,

Şimdi Google bu 250 000 Gb veriyi + Yedekleriyle birlikte koyacak bir kapasiteye sahip değil mi? E bunun masrafını da gerek sponsored linksden gerek adwordsden gerekse de diğer yaptığı işlerden rahatlıkla çıkartıyor ve üzerine büyük büyük de karlar elde etmiyor mu?

İşte büyük bir masraf daha yapacak ve alt yapıyı depolama açısından sağlayacak. E gerisinde de zaten bizim kişisel bilgilerimize göre sayfalarımızda/emaillerimizde metin reklamları da döşeyecek burdan da karını elde edecek. Ki kişisel bilgilerimizi verdikten sonra reklamveren için gmail daha cazip gelecek zira ne ile ilgilendiğimizi bile bi ölçüde bilebiliyor olacaklar ona göre en uygun hedef kitlelerine ulaşabilecekler.

@ssonmez, 100 milyon üye için 100 milyon harddisk gerekmez, hdd nin tanesini 1gb dan hesapladın sanırım 1 tb lık harddiskleri düşünürsek 100 milyon üye için 100 000 harddisk yeterli olacaktır. ki farklı bir depolama yöntemleri vardır diye düşünüyorum ben. indexlediği o kadar web sayfası içerisinden bizim aradığımızı bulup çıkartması yarım saniyeden az sürdüğüne göre...
Old 03.04.2004   #17 (permalink)
gameover

gameover's Avatar

https://gmail.google.com/gmail/html/april.html adresinde Google teknoloji yöneticisi Craig Silverstein'e benzettiğim birisi April'ın doğuımgününü kutluyor. Ana sayfadan da bu sayfaya link var. İçinde april'ı da görünce aha nisan 1 i yeni mi açıklıyorlar felan dedim de değilmiş sanırım. Yapanın adı Paul ve doğum gününü de kutladığı kişi sevgilisi olsa gerek. Dünyanın büyük bir kısmı April'ın doğum gününü gördü şimdi ne güzel
Old 03.04.2004   #18 (permalink)
stNonStop

stNonStop's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 5

Alıntı:
ssonmez tarafından gönderilen mesaj:
Arkadaşlar bence konunun özü bunlar değil. Bu adamlar her accounta 1GB nasıl verecek. Tuhaf şeyler geliyor aklıma.
En başta kullanıcılar tabii ki bu alanı dolduramayacak. Ama herkes 1GB doldursa ve kafadan 100 milyon insan üye olsa bu bilgiyi nerede tutacaklar.?
( Ortalama 100 milyon harddisk gerekir. 100 $ bir harddisk desek bu da ne eder sadece harddiskler 10 milyar dolar )

Bizim bilmediğimiz yeni saklama sistemleri mi var? Kristallerde holografik depolama, Quantum depolama, ya da manyetik olmayan depolama ? Yeni çıkan DVD standartları ile 60 GB dayayıp DVD başına şöyle DVD jukebox çiftlikleri mi kurdu bu adamlar?. Matrix mi inşa ettiler ?

Size de bu iş garip gelmiyor mu?
IBM min 56 TB lık storage sistemleri var http://www.storage.ibm.com/disk/dr/index.html Bunlardan biraz fazlaca kullanmaları gerekir Sanırsam kabaca bir hesapla 2000 tanesi ile 100 milyon kişiye 1 gb lık email alanı verebilirler...

Eğer böyle bir şeyi yaparlarsa kesin kullanacağım tek dileğim ücretsi olması

Bu arada hala geniş ölçekli verileri ferromagnetik ortamlarda saklamaktayız. (HDD ler gibi) Holografik depolamada bildiğim kadarı ile gelişmeler var fakat henüz mühendislik aşamasına gelinilmedi. Yıldız Teknik Üniversitesinin Fizik bölümünden bu konu ile uğraşan birileri vardı galiba. Kristaller üzerine çalışıyorlardı.

Elektronik ve Haberleşme Mühendisi
Aziz DURMAZ
stNonStop şu an çevrimdışı  
Old 03.04.2004   #19 (permalink)
gameover

gameover's Avatar

@stnonstop, servis tamamen ücretsiz olacak, sitelerinde de yazıyordu. sevinebilirsin, sevinebiliriz ama kişisel bilgilerimin ne kadarını o ortama taşırım bilemiyorum

bir de sıklıkla duyucaz sanırım bu yeni hizmetle beraber, "ya gmaildeki hesabı nasıl hackleriz arkadaşlar?" ya da "Hotmail şifrelerini çalıyoduk, gmailde de çalabilcez mi?" şeklinde dialogları. gmail_password_hack_2.zip felan
Old 03.04.2004   #20 (permalink)
ssonmez

ssonmez's Avatar

Yer: Şehr-i İstanbul - Kıtaların Busesi
Görsel: 104

REZALET !! Matematiğim hep iyidir oysa, özür dilerim
Doğru rakam 1 milyon harddisk gerekir olacak - 100 bin değil @gameover- (itiraf ediyorum, üşenmedim Excel ile hesaplattım ) 100 milyon dolar gerekir cümlenin devamı

@stNonStop mahvettin beni dostum
Kamerayla çekim yapıp UFO , UFO diyen birinin aslına Uranüs'ün uydularından birini çektiğinin resmi kanallardan açıklandığı günkü yüzü gibi yüzüm tüm komplo projlerim çatırdadı
IBM sessiz mavi dev olmaya devam ediyormuş meğer. Link için çok sağol.
ssonmez şu an çevrimdışı  
Yanıt

Etiketler
mail , google , gmail

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac