Zoque.Forum
»
GMail / 1 GB Google Mail
|
| Google Google Adsense, Adwords, Gmail ve diğer Google Servisleri hakkında merak ettiklerinizi, karşılaştığınız problemleri ve bu hizmetler ile ilgili yenilikleri paylaşmak için bu bölümü kullanabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#31 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Re: GMail / 1 GB Google Mail
açıklamalarına göre paralı yapmayacaklar. herşeyiyle bedava olacak dediler zaten, ileride paralı yapmanın onlara zarar getireceğini biliyorlardır. ancak extra bazı servisler ekleyerek bunu paralı satabilirler -ki ben böyle birşey de yapacaklarını sanmıyorum*- ancak şuan vaadettikleri herşey bedava olacak.
* sanmıyorum çünkü bildiğim kadarıyla (soru-cevap sistemi ve Adwords hariç) Google hiç birşeyi son kullanıcıya parayla satmıyor, kurumsal kimliğine aykırı gibime geliyor bu. |
|
|
|
|
|
#32 (permalink) |
|
Soul un sitesinde (http://ferruh.mavituna.com) belirtiği bir konu dikkatimi çekti.
http://gmail.google.com/gmail/help/privacy.html adresinde verilen bilgiye göre gönderilen emailleri kendimiz silsek bile serverlardan silinmeyecekler. Hoş kendi çalışanlarıo bunlara ulaşmayacağını garanti ediyorlar ama bu konu beni baya bir düşündürüyor. "Email contents and usage. The contents of your gmail account also are stored and maintained on Google servers in order to provide the service. Google's computers process the information in your email for various purposes, including formatting and displaying the information to you, delivering targeted related information (such as advertisements and related links), preventing unsolicited bulk email (spam), backing up your email, and other purposes relating to offering you gmail. Residual copies of email may remain on our systems, even after you have deleted them from your mailbox or after the termination of your account. Google employees do not access the content of any mailboxes unless you specifically request them to do so (for example, if you are having technical difficulties accessing your account) or if required by law, to maintain our system, or to protect Google or the public. "
|
|
|
|
#33 (permalink) |
|
|
konuyu uzun zamandan beridir takip etmekteyim. açıkcası bu konuşulanların gerçke olup olmayacağını bir kenara bırakıp başka bir konu üzerinde fikirlerinizi almak istiyorum. [bu arada fikrimi belirteyim, ben açıkcası 1 nisan değil diyorum
]kaba bir heaspla 1 gb'ye yaklaşık 200-250 mp3 dosyasını veya 700 mb'lik bir vcd filmin ilk cd'sini atabililiriz. [ve daha fazlasını] Ve de bu tip yasal sistemleri günümüzde biliyorsunuz ki aldatmak için çok cazip yöntemler var. (dosya adlarını değiştirmek, uzantıları değiştirmek vb. vb.) benim sorum ise şu yönde olacak; Google bu tip sorunları aşmak için sizce bir şey yapacak mı? ne yapabilir? açıkcası bu konu ile alakalı -gmail tam olarak aktifleşince- çok ciddi public mp3 heaspları veya benzeri hesaplar açılabilir diyorum ki bu da şu an zaten çok karmaşık bir hal almış olan mp3, dosya, crack suçlarının başka boyutlara taşınması, başka önlemlerin alınması vb. demek değilmiidir? selamlar
|
|
|
#34 (permalink) |
|
Yer: Gothem-Merkez
|
bugün yarın gmail hizmete girer. Beleş olacak. Şuan damsız olanlar(daha önce özel davetiye gönderilenler girebiliyor) giremiyor
mail hizmetide Google da olduğu gibi zaman içinde 88 dile uyarlanacak. İlk başta POP3 desteği yok. İlerde inşallah. 1 GB lık depolama yanında mailler arasında kelime bazlı aramada olacakmış. Bir mesaj en fazla 10MB olabilecekmiş.Hisse senetlerinin düşmesinden ötürü böyle bir karar aldıları söyleniyor.
|
|
|
#35 (permalink) |
|
|
ne kadar doğru hatırlıyorum bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla Google'ın hisse senedi felan yok. bir de "bugün yarın"dan kastınız nedir? gerçek zamansa nerden biliyorsunuz, değilse elbette bir zaman hizmete girecek.
@bérk, dosya yapılarını da inceleyecektir diye düşünüyorum. Google teknolojisi bu bir şekilde çözüm bulmuşlardır. nerden duydum bilmiyorum ama çok büyük medya dosyalarına izin vermeyecekler diye bir şeyler de ortada dolaşıyordu. |
|
|
|
|
|
#36 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Bunu teknik olarak engellemesi çok zor. Mesela hemen bir program yazar dokümanı özel bir encyptionla word dokümaı taklidi yaptırabilir ve download dan sonra da aynı yöntem ile orjinal dokümana çevrilebilir vs.
Yani kontrol mantığına göre illa ki onu geçme yöntemleri geliştirilebilir diye düşünüyorum. ama sadece plaint Text e izin verirse tabii ki geçilemeyecek bir sistem oluşturulabilir ama onun da çok büyük bir çekiciliği olmaz bence. Bir ihtimal Google günlük bandwith limiti koyabilir mesela 200mb günlük gibi o da çok ciddi bir çözüm getirir. Yada bir diğer ihtimalde sistemi bilerek yavaş tutmaları 3k download vs. gibi kısıtlama getirmeleri olur ancak sanırım bu da Google a pek yakışmaz ![]()
|
|
|
#37 (permalink) |
|
Yer: Viyana, İstanbul
|
Re: GMail / Google Mail Engellebilir
BBC nin haberine göre: http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/3621169.stm
Californiya Senatorü Ms. Figueroa, Google'in icerik tarayak mailde reklam yayinlamasini, Size ait kisisel bir alana (Evininizin ortasina) reklam billbordu dikilmesine benzeterek karsi cikmis. (Google 98'de californiya'da kurulmus)
|
|
|
#38 (permalink) | |
|
Alıntı:
|
|
|
|
#39 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Google'ın emailleri inceleme ve onlara göre iletilerin içine reklam sıkıştırması ya da kendimiz silmemize rağmen Google'ın veritabanında saklı tutulması bazılarımızın hoşuna gitmeyebilir. ilgili haberde olduğu gibi resmi düzeyde de itiraz görebilir. ama yine de bu özellikler hesap açanların gmail'i kullanmaya karar verdiklerinde kabullendikleri gerçekler değil mi? yani ben bu tür özel iletişime fazlaca girilmesini hoş karşılamıyorsam, gmail'i kullanmam.
belki de bu noktada karşımıza çıkan en önemli sorun, gmail'in potansiyel kullanıcılarının bu özelliklerden haberdar olup olmadıkları...
|
|
|
#40 (permalink) | |
|
Yer: Samsun
|
"Google geri adım attı, reklam yok" haberi
konuyla ilgili bir gelişme;
http://www.ntvmsnbc.com/news/265800.asp Alıntı:
|
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil |