|
|
#11 (permalink) |
|
Yer: Viyana, İstanbul
|
Re: google suggestions
bişi dikkatimi çekti, ilk 10 tahmini hemen getiriyor yazmaya devam edip ilk 10 da olmayan bi kelime yazınca kısa bir süre bekleyip yeni alternafler getiyor MySQL kelimesi ile başlayıp, MySQL connect to remote database , şekinde daha spesifik sonuçlara götürüyor. bu gidişle Google arama kutusunda kod yazmaya başlıcak insanlar ![]() abi şu " XMLHTTP ile dinamik bir şekilde yapıyor" olayını açabilir misin biraz / yada minik bi örnek falan
|
|
|
#12 (permalink) | |
|
Yer: ankara
|
Alıntı:
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
... önemli olan veri yığınları değil, onları nasıl verimli kullandığındır ...
ve Google, bu konuda sürekli gelişmekte olduğunu, ArGe'ye önem verip sürekli yeni fikirler ile oynadıklarını gösteriyor. Allah bilir, kendi içlerind ekullandıkları ne tool'lar ve koalylıklar vardır da, bizim anca bu kadarından haberimiz oluyor. yeri gelmişken bu arge'ye sahip yerl bir versiyonumuz da var netekim; ek$i sözlük bence özellikle yazar olduktan sonra sunduğ fonksiyonlar ve community'sine yönelik ekler ile benzeri bir çabayı ve araştırmaya olan sonsuz bağlılığı gösteriyor. ehh, m$ da boş mu durur, gitti ssg'yi kaptığı gibi merkeze coder olarak yerleştirdi... umalım da daha çok türk böyle ortamlara yerleşsin de artık mavi ekran yerine bej veya sarı-lacivert ekranlarla ( ) karşılaşalım. aslında ssg'nin m$ yerine Google'a da geçmesini dilerdim ya, hadi neyse.ferruh, şu XMLHTTP üzerine biraz bilgi verebilirsen şık olur han, bu kadar merak ettirdikten sonra. ![]() ayrıca bana tel'ini falan pm ediversene bi zahmet, icq/messenger düşmanı olduğunu iyi biliyoruz artık da biraz konuşmak ve sormak istediğim 3-5 şey var. hadi görüşürüg... |
|
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Ya o kadar yazmıştım yanlışlıkla uçtu
Göndermediğimi şimdi konuya girince farkettim.Neyse; XMLHTTP en baasit şekilde Linux / PHP' de Curl' ün, ASP' de ASPTear' ın yada gene XMLHTTP nin yaptığını direk client' ta yapma imkanını sağlayan aslen bir activeX. tabii default olarak IE ile birlikte yüklü. Aslında bunun bir alt modeli iframe destekli geliştirme, asdfclub ilk versiyonda site bu şekilde çalışıyordu. 1. Ziyareytçi Sitedeki textboxı doldurur, gizli iframe' e submit eder 2. iframe deki dosya servera gider işler sonucu döndürür ve direk parent window'a JS ile gönderir 3. Ana sayfa hiç yüklenmeden (bu işi iframe de bitirdi çünkü) işi bitirir Dolayısıyla son kullanıcı olarak hiç bir şey görmezsiniz. iframe kullanımının bir güzelliği hemen hemen her browserda çalışması mesela Firefox hatta diğer hiç bir browser benim bildiğim (IE' den başka) iframe desteklemiyor. XMLHTTP bu işi direk iframe olmadan yapıyor, ve GET, POST HEAD gibi istekleri basitçe yapabilir. Hemen bir kod örneği; Kod:
<script language="JavaScript"> function getXMLHTTP(){ var x = new ActiveXObject("Msxml2.XmlHttp"); x.open("GET", "x.htm", false); x.send(); alert("Kod Burada\n=====================================\n" + x.responseText); } getXMLHTTP(); </script> Son olarak XMLHTTP daha da geniş, head isteği gönderilebilir, HTTP HEaderlar değiştirilebilir, sonuç laınırken stateler izlenilebilir, POST yapılabilir, upload yapılabilir vs.
|
|
|
#15 (permalink) |
|
Yer: Viyana, İstanbul
|
bu adreslerde dökuman vb. şeyler varmış. indirip SoAP örneklerine baktım biraz.
ben çok anlamasamda başka arkadaşların işine yarayabilir. http://www.google.com/apis/ http://deskbar.google.com/help/api/ http://groups-beta.google.com/group/Google-Deskbar-API
|
|
|
#16 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
ecnebi arkadaşın biri Google suggestin karışık js kodunu çözmüş değiştirmiş falan
|
|
|
#17 (permalink) |
|
Yer: Mağusa
|
|
|
|
#18 (permalink) | |