|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
Adserver kullanmak?
Zapadserver, Kokteyl, Reklamz ve diğerleri. Bu Adserver'ların çalışma mantıkları ve koşulları nedir? Tıklama başına mı ücret verirler yoksa görüntüleme başına mı? Bu sunuculardan sitemize reklam koymak istersek sitemizin içeriği ve ziyaretçi sayısı konusunda kısıtlamalar ve limitler geçerli mi? Verdikleri komisyon yüzdeleri nedir? Yoksa komisyondan farklı bir sistemle mi çalışırlar. Hepsinin anasayfalarında sadece kullanıcı girişi ve kayıt formlarından başka bilgi yok. Yaptıkları işi neden bu kadar gizli tutmak istiyorlar? Bilgisi olan arkadaşlar beni ve diğerlerini de bilgilendirirlerse onlara birer kırmızı çiçek hediye edeceğim ![]() Sevgiler! |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Re: Adserver kullanmak?
böyle bir şirketin ayakta durabilmesi için ciddi bir şekilde güven vermesi gerekli..
açıkçası bırakın türk firmalarını 3 büyükler dışında kimseye kolay kolay güvenilmez.. ( MSN yahoo Google) yahoo 'da Google gibi beta bir sisteme başladı.. belki o da tutabilir ama türkiyeye hitap edeceğini zannetmiyorum. Çünkü türkçe maili bile kaç sene sonra geldi.. yani türkçe bir siten varsa ve güvenilir bir reklam sistemi arıyorsan pagerank'ini ve ziyaretçinin yüksek tut ve Google'dan şaşma derim..
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
site istatistiklerini ve ziyaretçi profilini siterindeki ilgili mail adreslerine başvurunla beraber gönder.
Eğer kabul ederlerse reklam verenlerin ayırdıkları bütçe ve koşullar dahilinde seni bilgilendiriyorlar. Sen kabul edersen verecekleri kodu sitene yerleştiriyorsun ve onay alırsa reklamları yayınlıyorsun. Her kampanya için ayrı sistem geçerli ama genelde cpc aliyorsun. Google'a nazaran reklamlar daha kaliteli ve dikkat çekici oluyor. Google Reklamları bir süre sonra kullanıcılarda reklam körlüğü yaratıyor, sık sık renk şemalarıyla oynamak yerlerini değiştirmek gerek. Alakasız ve saçma sapan reklamlar görmek de cabası. Adwords'e yabancı kullanıcılar tarafından yapılan hatalı girişler yüzünden Cpc $3,5 aldığım oldu. Ama 5 ay içinde 2 kez böyle bir vaka ile karşılaştım ( Hata olmadığı, Çalıntı CC'lerle Adwords de büyük Cpc'lerle reklam verip bunlardan para çekenler olduğunu duydum ama senaryo gibi kara para aklama )
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
Çok da fazla hiti olmayan bir portalda, Adidas, Sony Ericsson, Nokia gibi reklamlar görünce biraz derinlere inip Zapadserver kullanıldığını gördüm. Bu isimler Zapadserver'a reklamlarını teslim edebiliyorsa, güven konusunda açıkçası fazla tedirgin olmam. Bildiğim kadarıyla Turkcell de ReklamZ ile çalışıyor. (Yamuluyor olabilirim) Merak ettiğim bu şirketlerin hangi koşullarda çalıştıkları.
Google reklamları, ben de dahil olmak üzere çevremdeki bir çok kişiye göre, bulundukları siteye amatör havası veriyor. Bunda sanırım 3-5 hiti olan herkesin Google reklamlarını siteye koyması ve çok fazla yaygın olması etkili. Açıkçası Google ile bu konuda çalışmayı düşünmem. En azından bir süre. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
aradıkları kriterler;
Sitenin temel hedef kitlesi: Bayan ziyaretçi profilin ne düzeyde: Girenlerin yaş ortalaması ne: Aylık toplam sayfa gösterimi: Aylık toplam anasayfa gösterimi: Aylık toplam unique (tekil) ziyeretçi: Varsa üye adedi: İrem hanıma mail atın yardımcı olur ![]() irem@reklamz.com T +90 212 213 70 05-06 F +90 212 213 70 07 |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
reklamz nin yeni nokia kampanyası maili bana da geldi .
gayet güzel bir kampanya... ( ben koymadım , beklemedeyim... zaten 19 eylül e kadar ) blog kardeşiliği katılmış , detayları belki onlar yazabilirler bana ciddi ve iyi işler yaptıyorlar gibi geliyor. ilerde katılabilirim. |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: Eskişehir
|
Bence de adsenseden çok daha akıllıca bir çözüm. Zaten yukarıdaki arkadaşın tespitine katılıyorum. Bütün siteler Adsense kullandığı için bu tarz bir reklam geliri elde etme yönteminin hem maddi hem de imaj açısından çok fazla bir getirisi olmuyor. Reklamz'ın portfolyosuna baktım az önce ve gayet güvenilir kurumlar ile birlikte çalışıyorlar. Kendi sitemde en kısa ve en uygun zamanda kullanmayı düşünüyorum
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!