»
Google Sitemap ve sorunlar
|
| Google Google Adsense, Adwords, Gmail ve diğer Google Servisleri hakkında merak ettiklerinizi, karşılaştığınız problemleri ve bu hizmetler ile ilgili yenilikleri paylaşmak için bu bölümü kullanabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Google Sitemap ve sorunlar
Google için sitemap.XML oluşturup bunu Google bulunan hesabıma ekledim. fakat sitemap.XML dosyamın statslarına baktığımda bunda üç ay önce sitemde bulunan ama artık hiç bir şekilde serverimda yer almayan, hiç bir sayfada da linki olmayan iki adet dosyayı indexlediğini ve başka hiç bir sayfayı indexlemediğini görüyorum. yaklaşık 60-70 sayfadan oluşan siteden sadece -hiç olmayan- iki sayfayı indexlemiş. ? farklı teknik ve programlarla başka XML lerde oluşturdum, onlarda da aynı dosyaları indexlemiş. Acaba sorun nerededir? |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Google Sitemap ve sorunlar
Orada gördüğünüz indekslenenler değil hatalı kayıtlardır, muhtemelen bir arama sonucundan ulaşılmaya çalışılmış ve 404 vermiştir, oluşturduğunuz map dosyasından bu satırları silebilir veya oluştururken ignore kısmına ekleyebilirsiniz
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) | |||
|
Yer: istanbul
|
Benzer bir sorunum var bu başlıktan devam edeyim;
Sorunumun adı açıkça soft 404. Apache'nin url rewrite özelliği ile gelen isteği tek bir dosyaya (index.PHP) yönlendirip çıktıyı ona göre yorumluyorum. Apache .htaccess dosyası: Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Şimdiden teşekkürler. Edit: Hatta şimdi Lynx screen reader browser ile baktım o bile 404 header'ını görüyor ve "not found alert" diyor. Acaba Google örümceğinin tekrar ziyaretini mi beklemek lazım?
imzaya sponsor Mesaj s5prin tarafından 22.02.2007 (05:24) yeniden düzenlendi.. |
|||
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Sorunu çözdüm, Google haklıymış. Root level'da herhangi bir dosya isteğini otomatik yönlendiriyordum ama bu da 301 found header'ı gönderiyordu.
Bu arada aklınızda bulunsun webmaster tools site onayı yaparken sadece domain.com/bilinmeyendosyaismi.HTML dosyasının 404 cevaplayıp cevaplamadığına bakıyor, sonra kendi dosyasını okuyor.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!