Zoque.Forum
»
Google Analytics
|
| Google Google Adsense, Adwords, Gmail ve diğer Google Servisleri hakkında merak ettiklerinizi, karşılaştığınız problemleri ve bu hizmetler ile ilgili yenilikleri paylaşmak için bu bölümü kullanabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#32 (permalink) | |
|
Yer: Istanbul
|
Re: Google Analytics
Alıntı:
kurumsal, Ürünler, Üretim, İletişim sayfalarını Goal olarak tanımaladım bakalım kaç tane yeriz gol. Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
|
#35 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Re: Google Analytics
Google'da Goal denilen olay!
Örneğin sitende anayasayfana bir link koydun site içerisinde. Bu linke tıklanması için allayıp pullamışsın, Amacında bir yerde bulunan forma kişileri kayıt ettirmek bilgi toplamak. Kişi bu linke tıklıyor mesela daha sonra yine bir link var ve akabinde form çıkıyor ardından da formun post edildiği yani kayıt edildiği sayfa var. 1- Anasayfa 2- Bilgi sayfası 3- form sayfası 4- Formun post edildiği sayfa, bu 4 sayfanın adresini yazıyorsun goal olarak paslaşma gibi ![]() Tabi bu sayfaları hepsinde Googleın bize vermiş olduğu kodun include edilmiş olması gerekli. Daha sonra kişi geliyor sanayfa > derken bilgi sayfası > derken form > veeee post edilen sayfa yani GOAL Bu şekilde sayfana eklemiş olduğun yeni birbilginin veya formun veya bir bannerın ilettiği yerde bir kayıt formu varsa kaç kişinin aynen o bannerı kullanarak kayıt olduğu gibi istatistikleri çıkartabiliyorsun. Google yapmış olduğu süper uygulama yine. Umarım karışık anlatmamışımdır.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!