Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » Google » Ve Beklenen gerçekleşti... Karşınızda Goobuntu, Google işletim sistemi:)

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 02.02.2006   #1 (permalink)

Karanlık's Avatar

Yer: Neptün
Ve Beklenen gerçekleşti... Karşınızda Goobuntu, Google işletim sistemi:)

Evet yalnış duymadınız.Google sonunda "Bende işletim sistemi yapacağım.Microsoft tekelini kıracağım!" dedi.Zaten benim beklediğim bir hamleydi.Gelelim proje ayrıntılarına.

Google sıfırdan bir taban ve dağıtım yazmak yerine hazır bir taban ve arayüz kullanmayı tercih etti.Tercihleri ise dağıtım olarak Ubuntu, doğal olarak taban olarak Debian, gene doğal olarak arayüz olarak da Gnome.

Gelelim ayrıntılara ve benim şahsi yorumlarıma.Hali hazırda Ubuntu kullanan bir biri olarak yorumlarım öznel olacak sanırım.
Hazır bir dağıtım seçilmesi bence çok doğru bir karar.Öncelikle şirketi yazılım masraflarından kurtardığı gibi bilişim sistemleri için çok önemli olan zaman kaybına da engel oluyor.Bunlara ek olarak yeni standart oluşturma derdi de ortadan kalkıyor.Zaten hali hazırda bol miktarda paket alternatifi var.Ortak şeylerde birleşmek mantıklı bir seçim.Taban olarak Debian seçilmesi ise ayakta alkışlanacak bir durum.En kararlı ve güvenilir taban olduğu düşünüldüğünde sanırım en yararlı seçimlerden birisi de bu olmuş.Dağıtım olarak Ubuntu seçilmesi ise bir diğer doğru karar.Çok fazla insan tarafından geliştirilmesi yapılan bu dağıtımın şu an deposunda 17000 adet paket bulunuyor.Bu kadar muazzam bir arşive sahip olan bir dağıtım goobuntu'nun ihtiyaçlarını karşılayacaktır.Son olarak Gnome arayüzü seçilmesi konusunda ise benim düşüncelerim pek sabit ve iyimser değil.Şöyle ki Gnome arayüzü hala geliştirilmeye devam ediliyor.Ancak Linus Torvald'ın da dediği gibi bende geleceği KDE arayüzünde görüyorum.Ancak Gnome'un avantajı kullanıcı dostu olması ve yardımcı araçlarının gelişmiş ve kolay kullanımlı olması.Gnome bence en doğru seçim değil.Ancak kullanım açısından bir sorun çıkartmayacaktır.Yalnış bir seçim de değil yani.

Google bu yeni hamle ile Microsoft'a darbe vurmayı hedeflemiş görünüyor.Zaten Microsoft'un da bu tarz tacizlere ihtiyacı var.Hali hazırda tekelleşmiş olan MS her eve öyle yada böyle girse de gelecekte ne olacağını kimse kestiremez değil mi?
Google'ın linux dağıtımının kullanıcı dostu olacağı ve Windows kolaylığını sağlayacağı düşünülenler arasında.Yani her ev kullanıcısı için tasarlanmış durumda.

Google'ın elindeki en büyük koz bedava olması.Eğer Windows kadar güçlü dağıtıp, onun kadar güçlü insanların evine ulaşırsa ilerde Bill Gates biraz da terleyecek gibi duruyor.Sonuçta insanlar (Türkiye'de korsan pazarı sayesinde farkedilmese de) Bill Gates'in cebine milyonlarca dolar para koyuyorlar.Artık maymun gözünü açtı.
Sabırsızlıkla bekliyoruz.Gel artık Goobuntu.

Kaynak : http://www.iletmen.com/node/632
Karanlık şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 02.02.2006   #2 (permalink)

Yer: ankara
Re: Ve Beklenen gerçekleşti... Karşınızda Goobuntu, Google işletim sistemi:)

Google işinde çok iyi ama fazla burnunu sokuyor diğer alanlara. Microsoft'un tekeli kolay kolay yıkılamaz. şuanda bile en çok kullanılan windows.
drosera81 şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 02.02.2006   #3 (permalink)

Karanlık's Avatar

Yer: Neptün

Google'da bir bakıma tekelleşme eğiliminde zaten. İlerleyen zaman içerisinde neler olacak gerçekten merak ediyorum.
Karanlık şu an çevrimdışı  
Old 02.02.2006   #4 (permalink)

omerbalyali's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 24

Demiştim ben. http://forum.zoque.net/showpost.php?...6&postcount=10

Görmek lazım diyorum, yakışır Google abimize.
Old 02.02.2006   #5 (permalink)
ba kubah

Ubuntu'yu linuxnet dergisi alıp kurmuştum ve hiç memnun kalmadım, linux ile de aram iyi değil.İtirazım yok, linux insanlık için hayırlı bir işletim sistemi fakat benim için, çok bencilim, amerikanın yeniden keşfi.yazık ki bilgisayarı windows'ta öğrendim ve windows'u kendime daha muazzam hale getirmek için çabalarken linux'da program kurmak için bilmem kaç satır kod yazmak zorunda kaldım, ama keşke linux windows yazılımlarını güzel güzel çalıştırsa da kullansam. winex diyeceksiniz biliyorum, hiç demeyin çünkü ben o programı kurmak için de çok uğraştım. sen yeteneksizsin diyecek olursanız haklısınız, yazık ki linux üzerine özel yeteneğim yok

deseniz ki "önyargı denen şey sen de almış yürümüş maşallah" yine haklısınız, bir heyecanla kurduğum linuxları ne sinirle kaldırdım, ne veri kayıpları yaşadım yazsam sonu gelmez.bendeki önyargıyı windows değil linux bizzat kendisi oluşturdu.

neyse, Google'ın da tıpkı messenger hadisesindeki gibi başarısız olacağını düşünüyorum.beklerdim ki Google sıfırdan birşey yapsın ve bu şey dünyayı windows'tan kurtarsın fakat hayal kırıklığına uğradım ve hiç sanmıyorum ki bill gates oturup ağlasın bu hadiseye.

Mesaj ba kubah tarafından 02.02.2006 (23:35) yeniden düzenlendi.

Old 02.02.2006   #6 (permalink)

Herşeyin bi anda pat diye mükemmel olmasını beklersek elbette hayal kırıklığına uğrarız.
Google ın bu atılımları umarım istikrarlı bir şekilde ilerler, gelişir...
lynx lynx şu an çevrimdışı  
Old 03.02.2006   #7 (permalink)

cok_yasa_kamil's Avatar

Yer: Antalya
Görsel: 1

Alıntı:
ba kubah tarafından gönderilen mesaj:
Ubuntu'yu linuxnet dergisi alıp kurmuştum ve hiç memnun kalmadım, linux ile de aram iyi değil.İtirazım yok, linux insanlık için hayırlı bir işletim sistemi fakat benim için, çok bencilim, amerikanın yeniden keşfi.yazık ki bilgisayarı windows'ta öğrendim ve windows'u kendime daha muazzam hale getirmek için çabalarken linux'da program kurmak için bilmem kaç satır kod yazmak zorunda kaldım, ama keşke linux windows yazılımlarını güzel güzel çalıştırsa da kullansam. winex diyeceksiniz biliyorum, hiç demeyin çünkü ben o programı kurmak için de çok uğraştım. sen yeteneksizsin diyecek olursanız haklısınız, yazık ki linux üzerine özel yeteneğim yok ...
söylediklerine katılıyorum. fakat şahsen Google internet tarihine geçmenin yanısıra bence dünya tarihinde de yerini ayırmış bir grup. örneğin gmail ajax ile müthiş bir adım attı, Google earth ile dünyayı elimizin altına aldık gibi ciddi örnekler var. gtalk çok önemli bir ölçüt değil herhalde...
benim de linux dünyasında en çok rahatsız olduğum konu sürücü desteğinin yetersiz kalması (mesela zoom modem için destek mailine linux sürücüsü var mı dedim, bu modemin linux sürücüsü yok! dedi kestirdi attı.. yok! o kadar...).
Alıntı:
linux'da program kurmak için bilmem kaç satır kod yazmak zorunda kaldım
bu da gerçekten çok can sıkıcı bir durum, bana da nefretlik gelmişt... fakat pardus'un kurulan sürümündeki pisi (pisi'ydi galiba) ile windows tarzı kurulum gerçekleşebiliyor...
Google'ın içeride o kadar adamı varken, o kadar piyasaya hakimken sürücü desteğini alacağına (en kötü ihtimal, "yazın len şunların sürücülerini, canımı sıkmayın!" da diyebilir ), çok hızlı bir dağıtım gerçekleştireceğine vs konularda inanıyorum...
(işletim sistemine inşallah casuslar yerleştirmezler )

özetle ben goobuntu kullanıcısı adayıyım...
cok_yasa_kamil şu an çevrimdışı  
Old 03.02.2006   #8 (permalink)

emresumer's Avatar

Gelecek 10 yıl içinde işallah "nedir çektiğimiz şu Google'dan" demeyiz Adamların amacı tüm dünyayı ele geçirmek sanki
Old 03.02.2006   #9 (permalink)

yassax's Avatar

Yer: istanbul

Alıntı:
emresumer tarafından gönderilen mesaj:
Gelecek 10 yıl içinde işallah "nedir çektiğimiz şu Google'dan" demeyiz Adamların amacı tüm dünyayı ele geçirmek sanki
belki de makinaların işi olmasın bu bir tür matrix mi yoksa şu Google mevzusu
yassax şu an çevrimdışı  
Old 03.02.2006   #10 (permalink)

sahip's Avatar

Yer: istanbul

Google , işletim sistemine " bedava" dağıtarak girerse , gerçekten etrafı biraz dağıtır.

hele birde gayet sade ve kolay bir sistem olursa... oh ooh bu tutar tabii...
sahip şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

sistemi , isletim , google , goobuntu , karsinizda , gerceklesti , beklenen

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online