|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Google reklamlarının Türkçe çıkması ve Adsense
Merhabalar. Kusura bakmayın Google Adsense konusunda biraz yeniyim. Bu yüzden soracağım sorular biraz basite kaçabilir, mazur görün ![]() 1. Sayfama reklamları eklediğimde "Ads by Goooooogle", "Advertise on this site" yerine bunun Türkçesinin yazmasını istiyorum. 2. Zoque forumlarındaki gibi reklam nasıl sayfaya yerleştirilebilir (Üye sayfanız Yardım vs. butonlarının altındaki reklamları kastediyorum). 3. "Pusulayı kim buldu, Kağır parayı kim icat etti" gibi klasik reklamlar çıkıyor. Kişisel sitemde de "Holland Codes" vs. gibi çok ilgisiz reklamlar görünüyor. Bunlar neden böyle, sitemle ilgili reklamlar çıkamaz mı veya niçin bu reklamlar çıkar? 4. Hesabımı birden fazla site için kullanabilir miyim veya her site için ayrı ayrı kayıt mı yapmak lazım, farklı sitelerde nasıl oluyor? 5. Fazla para kazanma niyetinde değilim, sadece bu furyaya ben de katılayım istedim ama yine de merak etmeden duramıyorum. Kazanç "genel" olarak ne olur? Yani kazanç kriterlerleri vs. nelerdir? 6. Meta anahtarlar vs. nasıl olmalı, Google bunları ne gibi dikkate alıyor? Örnek bir meta şablonu (author, keywords vs. dahil olan) yazabilir misiniz? 7. Bir site içinde alt alan adları var. Mesela kişisel sitem altında yaptığım bir CMS sistemin tanıtım sayfasına da reklam yerleştirdim. Bir sakıncası var mı? Şu anlık sorularım bu kadar. Sanırım iyi bir cevaplama ile bir "Adsense başlangıç kitabı" oluşturulabilir ![]() Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Google reklamlarının Türkçe çıkması ve Adsense
1 - Onu tam bilmiyorum ama herhangi bir yerden bir ayar yapmıyorsun Google kafasına gore yazıyor
2 - Adsense kurulumundan "Bağlantı Birimi" reklmalarını secerek bu tip reklam yayınlayabilirsin. 3 - Eğer içerik ile ilgili reklam yoksa bu tip reklmalar cıkar.Yada siteye kodu yenı yerleştirdi isen Google mediabot gelip sayfanı gezene kadar genel hizmet reklmaları çıkmaya devam edebilir. 4 - İstediğin kadar sitede kullanabilirsin.Tabi kurallara uygun sitelerde ayrıca kanallar olusturarak hangi siteden yüksek yada düşük performans aldıgını ölçebilirsin.5 - Bu içeriğe ve ziyaretçi sayına göre cok farklılık gosterebilir.Net birşeyler soylemek çok zor. Eğer çok populer bir konu uzerine zengin ve orjinal içerikli bir siten varsa ve bu konu uzerine verilen reklmalar kaliteli reklamlar ise yuksek meblağlar kazanabilirsin.Ama sitenin konu ile alakalı reklam yok ise surekli genel hizmet reklamları cıkacagından kazanç düşük olacaktır. 6 - Meta konusunda net bitr fikrim yok ; fakat Google bot gibi calıdab ayrı bir media botu var reklam botuda diyebiliriz.reklam botu sitenizi gezdikten sonra uygun olan reklmalar sitede gorunmeye baslıyor. 7 - Google kurallarına uygun her sitede reklam yayınlayabilirsin.Tam olarak anlayamadım ama bir sakıncası olacagını sanmıyorum. Umarım sorularına yanıt bulabilmişimdir.
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
Peki, sabah saat 11'den şu ana kadar 1250 sayfa gösterimi almışım. Bu oran nasıl, az mı çok mu? Sayfa gösteriminin bir getirisi var mı, getirisi olması için illa ki tıklama mı lazım?
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Sayfa gösteriminin önceleri bir etkisi yoktu ancak daha sonra sayfa gösterimi başına da çok cüzi miktarlar ödenmeye başlandı. Tabii sayfa gösterimine göre ücret ödeyen reklam verenlerin reklamları senin sitende göüküyor ise. Ama asıl olan tıklamadır, asıl parayı tıklama ile kazanırsın. Sayfa gösteriminin az veya çok olayına gelince siteden siteye değişir. Sayfa gösteriminden çok CTR'ye yani tıklama oranına önem vermelisin. 1-2% civarı tıklama oranı normal kabul edilir ortalama bir site için. Ama reklam yerleşimini, renk seçimini, vs. iyi ayarlarsan 20-30% tıklama oranları da yakalanabilir. Aksi de geçerli
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
Verdiğin bilgiler için teşekkürler. Demek ki sayfa gösterimi için boşuna uğraşmaya gerek yok. Tıklanma sayısının artması için çalışmalar yapmak lazım
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
Yer: istanbul
|
Alıntı:
Google Adsense için burayı takip edebilirsin. Çok meraklısı var
|
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
Bunun dışında son bir sorum daha olacak. Araştırdım ama bulamadım. Çoğu kez hatta %80 oranında çoğu kez, Google Adsense giriş sayfasına ulaşamıyorum. Ekteki resimdeki gibi kalıyor hep. Neden böyle yapar?
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!