Zoque.Forum
»
Google Reklamları GoogleBot işbirliği
|
| Google Google Adsense, Adwords, Gmail ve diğer Google Servisleri hakkında merak ettiklerinizi, karşılaştığınız problemleri ve bu hizmetler ile ilgili yenilikleri paylaşmak için bu bölümü kullanabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Google Reklamları GoogleBot işbirliği
Herkese selam,
Birkaç gün önce başıma gelen olayı sizlerle paylaşmak ve görüşlerinizi almak istiyorum. Kendime ait bir download sitem bulunmakta sitede Google reklamlarıda yer alıyor. Her download sitesinde olduğu gibi site içinde program araması yapılabilen bir bölüm bulunmakta. Googleda sürekli siteyi indexliyor. Yapılan aramaları bir tabloda tutmak için gerekli kodları yazdım ve siteye ekledim. Deneme yaparken aratılan her bilginin tabloya çift yansıdığını görünce duruma kıllandım çünkü kodlarda bir sorun gözükmemekteydi. Bunun üzerine aratılan her kelimenin yanına aratan kişinin ip adresinide ekledim. Gördüğüm şey bana ilginç geldi. örneğin bir kullanıcı amiga kelimesini arattığında SQL sonucu aşağıdaki gibi dönmekte. 85.103.204.xx amiga whois: TurkTelekom 66.249.65.161 amiga whois: crawl-66-249-65-161.googlebot.com 85 ile başlayan ip kullanıcıya 66 ile başlayan ip ise googlebot'a ait. ve bu iki kaydın tabloya eklenme süreleri arasında 3 saniye bulunmakta. Dün bu olayı görünce Googlebot'un o an siteyi indexliyor olabileceğini düşündüm. Ancak bugünde aynı şey devam etmekte. Bu durumda Google ben istemesemde sitemde kullanıcılar tarafından yazılan herşeyi takip ediyor. Siz ne dersiniz? |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Re: Google Reklamları GoogleBot işbirliği
son aranan kelimlere vs. gibi bir sey yok mu sitede bundan olabilir mi ? Eger bundan degilse Google toolbar / Page Ranking Checker bunu kontrol edip onlari da indexliyor diyecegim ama olmayacak
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Söyle söyleyim örneğin bu forumda arama yaptıracaksın ve her aratılanı bir tabloya yazıyorlar. Arama kutusuna herhangi birşey yazıyorsun ve aratıyorsun. 3 saniye sonra Google/bot geliyor ve senin yazdığın şeyi aynı yerden o da aratıyor.
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
Bu gayet normal çünkü GoogleBot, ilgili siteye girenlerin ne yaptığını takip edip ona göre indeksliyor. Yani, kim sitende bir işlem yapıp GoogleBot'u çağırdıysa, GoogleBot da o sayfaya gidip indeksliyor.
Bunu istemiyorsan yapacağın tek şey, SQL sorgularında "googlebot" user agent'ına yasaklama getirmek. Siteni gezebilir fakat veritabanına kayıt ekleyemez böylece GoogleBot.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
Büyük olasılıkla o robot sitede olası bir hile veya otomatik tıklamayı denetleyen Adsense botudur. UserAgent ına yasak getirmek sitende genel hizmet reklamlarının çıkmasına veya adsenseden atılmana sebep olabilir.
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
User Agent'a sayfa görüntüleme yasağı getirilsin demedim ben! Sadece site kodları dahilinde googlebot user agent'ının SQL çalıştırma yetkisi kaldırılırsa sorun çözülür dedim ki Google'ın buna bir şey deme ve hatta bunu bilme şansı yok. Zaten GoogleBot'u yasaklayan/etkisizleştiren bir şey de değil bu.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!