Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » Google » Google Reklamları GoogleBot işbirliği

Google Google Adsense, Adwords, Gmail ve diğer Google Servisleri hakkında merak ettiklerinizi, karşılaştığınız problemleri ve bu hizmetler ile ilgili yenilikleri paylaşmak için bu bölümü kullanabilirsiniz.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 02.08.2006   #1 (permalink)
siberya

siberya's Avatar

Yer: İstanbul
Google Reklamları GoogleBot işbirliği

Herkese selam,

Birkaç gün önce başıma gelen olayı sizlerle paylaşmak ve görüşlerinizi almak istiyorum.

Kendime ait bir download sitem bulunmakta sitede Google reklamlarıda yer alıyor. Her download sitesinde olduğu gibi site içinde program araması yapılabilen bir bölüm bulunmakta. Googleda sürekli siteyi indexliyor.

Yapılan aramaları bir tabloda tutmak için gerekli kodları yazdım ve siteye ekledim. Deneme yaparken aratılan her bilginin tabloya çift yansıdığını görünce duruma kıllandım çünkü kodlarda bir sorun gözükmemekteydi.

Bunun üzerine aratılan her kelimenin yanına aratan kişinin ip adresinide ekledim. Gördüğüm şey bana ilginç geldi.

örneğin bir kullanıcı amiga kelimesini arattığında SQL sonucu aşağıdaki gibi dönmekte.

85.103.204.xx amiga whois: TurkTelekom
66.249.65.161 amiga whois: crawl-66-249-65-161.googlebot.com

85 ile başlayan ip kullanıcıya 66 ile başlayan ip ise googlebot'a ait. ve bu iki kaydın tabloya eklenme süreleri arasında 3 saniye bulunmakta.

Dün bu olayı görünce Googlebot'un o an siteyi indexliyor olabileceğini düşündüm. Ancak bugünde aynı şey devam etmekte.

Bu durumda Google ben istemesemde sitemde kullanıcılar tarafından yazılan herşeyi takip ediyor. Siz ne dersiniz?
siberya şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 02.08.2006   #2 (permalink)
soul

soul's Avatar

Yer: LND
Re: Google Reklamları GoogleBot işbirliği

son aranan kelimlere vs. gibi bir sey yok mu sitede bundan olabilir mi ? Eger bundan degilse Google toolbar / Page Ranking Checker bunu kontrol edip onlari da indexliyor diyecegim ama olmayacak
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 02.08.2006   #3 (permalink)
siberya

siberya's Avatar

Söyle söyleyim örneğin bu forumda arama yaptıracaksın ve her aratılanı bir tabloya yazıyorlar. Arama kutusuna herhangi birşey yazıyorsun ve aratıyorsun. 3 saniye sonra Google/bot geliyor ve senin yazdığın şeyi aynı yerden o da aratıyor.
siberya şu an çevrimdışı  
Old 02.08.2006   #4 (permalink)
komplike

komplike's Avatar

Bu gayet normal çünkü GoogleBot, ilgili siteye girenlerin ne yaptığını takip edip ona göre indeksliyor. Yani, kim sitende bir işlem yapıp GoogleBot'u çağırdıysa, GoogleBot da o sayfaya gidip indeksliyor.

Bunu istemiyorsan yapacağın tek şey, SQL sorgularında "googlebot" user agent'ına yasaklama getirmek. Siteni gezebilir fakat veritabanına kayıt ekleyemez böylece GoogleBot.
...
komplike şu an çevrimdışı  
Old 03.08.2006   #5 (permalink)
Sargon

Sargon's Avatar

Büyük olasılıkla o robot sitede olası bir hile veya otomatik tıklamayı denetleyen Adsense botudur. UserAgent ına yasak getirmek sitende genel hizmet reklamlarının çıkmasına veya adsenseden atılmana sebep olabilir.
Sargon şu an çevrimdışı  
Old 03.08.2006   #6 (permalink)
komplike

komplike's Avatar

User Agent'a sayfa görüntüleme yasağı getirilsin demedim ben! Sadece site kodları dahilinde googlebot user agent'ının SQL çalıştırma yetkisi kaldırılırsa sorun çözülür dedim ki Google'ın buna bir şey deme ve hatta bunu bilme şansı yok. Zaten GoogleBot'u yasaklayan/etkisizleştiren bir şey de değil bu.
...
komplike şu an çevrimdışı  
Yanıt

Etiketler
isbirligi , googlebot , reklamlari , google

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0 RC5

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 17:36.