Zoque.Forum
»
pagerank düşüşleri
|
| Google Google Adsense, Adwords, Gmail ve diğer Google Servisleri hakkında merak ettiklerinizi, karşılaştığınız problemleri ve bu hizmetler ile ilgili yenilikleri paylaşmak için bu bölümü kullanabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#31 (permalink) |
|
Yer: Bilecik
|
Re: pagerank düşüşleri
Bu yıl olan güncelleştirmeler 28 Ocak ve 28 Nisan'da oldu. Yani 3 ayda bir gibi duruyor. Ama 28 Nisan'a 3 ay koyarsak 28 Temmuz'u çoktan geçtik, hatta 28 Ağustos'a geldik ortalarda ses seda yok.
Hayırlısı...
|
|
|
#32 (permalink) |
|
|
Arkadaşlar pagerank yalan oldu diyorlar, Google algoritmasını değiştiriyormuş ? Bu konu hakkında bilgiliniz var mı ? Ben de tam Ferruh Mavituna'nın burada açtığı başlığı inceliyordum banada fiyatlar çok uygun geldi fakat ortada böyle bir söylenti var.
Söylentiler ; http://www.bildirgec.org/yazi/google-orion-algoritmasi http://www.noldu.com/internet/google...a-geciyor.html |
|
|
|
#33 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
pagerank yalan olmadı; sadece ciddibir değişiklik yapıldı:
- Page Ranking formülü eski siteleri daha öncelikli hale getirdi - bariz yapılan link değişimleri ve alışverişi daha dikkatle incelemeye alınır oldu bu konu, biraz karışık aslında, Google SEO mühendisi matt cutts, bir süre önce ciddi tepkiler alan bir karar verdi. takas ve Page Ranking yükseltmek için alınan tüm linklerin nofollow tag'ıyla tanımlanması gerektiğini, bunu yapmayanlara da gerekli müdahalenin yapılacağını söyledi. SEO uzmanları ise, bunu Google'ın bir korkutarak kontrol altında tutmaya çalışma taktiği olduğunu düşünüyor. haliyle bu da, kalitesiz yerlerle, link farm'larla (link çiftlikleri, link yığını siteler) takas yapan tüm sitelere dezavantaj olarak yansımaya başladı. son Google update'i bu tür bir radikal sonuca sebep oldu. ama bu, link borsalarının, link takasının yapılmaması anlamına gelmiyor, düşünerek, adamların gözüne sokarak değil, mantıklı, kamufle edecek şekilde yapmak çok daha önemli hale geldi. bugünlerde link değişimi konusunu ele alan bir yazı hazırlayacağım; yazı hazır olur olmaz linkini buraya da eklerim. |
|
|
|
|
|
#34 (permalink) |
|
Yer: londra
|
Suan kimse gercegi bilmiyor ve herkes bir fiki rortaya atiyor bu Orion algoritması bence sadece suan ki yapiyi daha da guclendirmek icin kullanilacak bir yapi yani Page Ranking kaldirilmasi soz konusu degil benim acimdan. Bence Page Ranking demek tum internet isi ile ugrasanlar icin bir referans demek ve Google bunu kaldiracak olursa bence cok buyuk bir hataya duserki bununla bu algoritmaninda bir alakasi yok bu algoritma devreye girince o zaman daha dogru Page Ranking degerleri alinir sanirim, yani piyasadaki copluk ya da spam siteler elenir elit sitelerde deger bulur. yada ben boyle dusunmek istiyorum
![]() Kisaca herkesin bir tezi var o yuzden en iyisi bekleyip gormek Google amcanin hamlesini. |
|
|
|
|
|
#35 (permalink) |
|
Yer: Bilecik
|
|
|
|
#36 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
kaldıramayacağı zaten pagerank meselesinin Google'ın kilit fikri olduğundan belli; tüm Google'ın temeli, üniversiteden çıkmadan hazırladıkları tez pagerank. Adsense ve Adwords Page Ranking'ı dahil ederek hesap yapıyor. Google sıralaması Page Ranking'a göre... Nasıl kaldırsınlar ki?
Benim görüşüm, bunun işi abartan sitelere engeller koymak için. Ama tabii kaş yaparken göz çıkarma durumu da söz konusu... Nasıl alrından kalkacaklar bunun, meraktayız... |
|
|
|
|
|
#37 (permalink) |
|
Yer: Ankara - Adana
|
Bugün pek çok sitenin Page Ranking değerleri düşürüldü, genel tahmin link satışlarının cezasının uygulandığı yönünde ancak az önce fark ettim ki forum.zoque.net PR6'dan PR4'e, www.zoque.net ise 5'ten 3'e düşmüş. Zoque bildiğim kadarıyla link satmıyor, sadece trafik amaçlı reklamlar var ancak bunlara da Google'ın itirazı yok zaten. Bu son durum Page Ranking değerleri için bir kalibrasyon ayarlaması olabilir mi? Yani dünün PR6'sı bugünün PR4'üne tekabül ettiriliyor olabilir mi? Nedir görüşleriniz?
|
|
|
|
|
|
#38 (permalink) | |
|
Yer: LND
|
Alıntı:
Bende Page Ranking 6, 5,4 var hic birinde bir degisiklik olmamis.
|
|
|
|
#39 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Henüz güncelleme tam olarak sonuçlanmadı.
Ara ara bazı sitelerin pagerank değerlerinde değişiklikler meydana geliyor. Ve bu değişiklikler de genelde iniş yönünde olmakta. Bundan da Google'ın pagerank hesaplarken kullandığı formülü değiştirdiği veya revize ettiği anlaşılıyor. Ha bu formüle Orion Algoritması dahil oldu da ondan mı bu şekilde, yoksa başka birşey mi bilemeyiz. Ama bilinen bir şey var ki o da genel itibarla pagerank değerlerinin düşmesi. Bunun farklı nedenleri olabilir; - Belki bu yolla Google, link satışı gibi pagerank üzerinden ticaret yapan sitelere, pageranklarını düşürerek daha az malzeme vermek istiyor. - Belki de eski Page Ranking hesaplamasına eklenen yeni kriterler sonucunda bu tür bir düşüş yaşanıyor. Yani artık Google'ın yeni kriterleri var. Ama her halükarda Google'ın bu işi ciddiye aldığı ve hakeden ile hilekarı ayırma konusunda yüksek performansla çalıştığı bir gerçek. "Dünün PR6'sı bugünün PR4'üne tekabül ettiriliyor olabilir mi?" sorusuna ise verilecek cevabın "Hayır" olduğu düşüncesindeyim. Çünkü o zaman dünün Pr10'u bugünün PR8'ine takabül eder ki meydanda PR9 ve PR10 site kalmaz. Ama Google zamanında bol bol dağıttığı Page Ranking değerlerini geri alıyor, bu bir gerçek. |
|
|
|
|
|
#40 (permalink) | |
|
Alıntı:
benim tahminim 1-2 hafta içinde her şey normale dönecek ve pagerank güncellemesi de nihayet tamamlanmış olacak. ek olarak, bildiğim kadarıyla zoque'un sağ tarafında sporsor bağlantılar diye link satışı yapılıyor. |
||
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!