Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » Google » Google Adsense Google Arama ile Gelenlere daha az mı veriyor?

Google Google Adsense, Adwords, Gmail ve diğer Google Servisleri hakkında merak ettiklerinizi, karşılaştığınız problemleri ve bu hizmetler ile ilgili yenilikleri paylaşmak için bu bölümü kullanabilirsiniz.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 31.03.2007   #1 (permalink)
ssonmez

ssonmez's Avatar

Yer: Şehr-i İstanbul - Kıtaların Busesi
Görsel: 104
Google Adsense Google Arama ile Gelenlere daha az mı veriyor?

Google Adsense Google Arama ile Gelenlere daha az mı veriyor?

İlk sorum bu.

Yani benim sitemin ziyaretçileri %75 Google arama ile yazdıklarımı bulup geliyorsa, %25 ise devamlı okuyuclar ise, kimileri bu %75 lik Google 'dan gelenlerin tıklamalarının Google tarafından farklı değerlendiridiğini iddia ediyor. Bu bir.

İkincisi, şöyle bir teorim var. Şu an sitelerden sitelere gittiğimizde çok gördüğümüz reklamları daha az para kazandıran siteler olarak görebilir miyiz? Onları rekabetçi filtrelemeye alabilirmiyiz? (Biliyorum çok kazandıran kelimeler taranabilir ama bu sorduğum farklı)

Üçüncüsü artık insanlar Google reklamı göre göre ve özellikle kendileri site aça aça refleks olarak tıklamamaya mı başladılar. Benim elim aniden tutuluyor kendi sitemde tıklamamam gerektiğinden bilinçsiz bir engelleme olduğunu farkettim. Siz de var mı bu durum?

Dördüncüsü açılan siteye yurtdışından bir banka hesabı açsam kendi adıma ve onunla pin alsam bu tıklama değerleri yabancı bir siteymişim gibi uçar mı? İlla ki İngilizce yaz, gelen ülkedekiler reklamları ingilizce görsün mü denir?

Anlayacağınız Google Adsense Türkiye, Adsense Hindistan gibi oldu. Hindistanlıların İngilizce forumlarını okuyorum ve durumları bizden de acıklı tıklama oranları berbat. Ne kadar tıklansa da birşey kazanmıyorlar ama orada hayat çok zor olmalı ki çok mutlular!

Darısı başımıza diyemeyeceğim!
ssonmez şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 31.03.2007   #2 (permalink)
sahip

sahip's Avatar

Yer: istanbul
Re: Google Adsense Google Arama ile Gelenlere daha az mı veriyor?

tek bir şey söyleyebilirim BİLMİYORUM

şaka bir yana güzel bir konuya parmak basmışsın.

takipteyim.
sahip şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 31.03.2007   #3 (permalink)
ssonmez

ssonmez's Avatar

@Sahip seninle benden başka kimse cevap vermediğine göre düşünmeye devam edelim

Diyorum ki bir PHP kod olsa. Google dan gelenler için ayrı reklam kanalı gösterse site içinde gezen için ayrı. Sonra bu kanalların verimliliğini ölçssek. Yani düzgün anlatayım.

1) Kaç tane Google kanalınız varsa aynılarını Googledan gelen diyerek bir daha oluşturun.
2) Bir kodla (sitenize göre PHP, ASP gibi ) referrer Google ise Google'lu kanalları gösterin, değilse normal kanalları
3) En az bir hafta dendikten sonra hangisi daha çok tıklanıyor ne kadar getiriyor bakın.
4) Daha sonra çok getirenin hangi konumundaki tıklanıyor, hangi konumundaki tıklanmıyorsa ona göre Google dan gelenler ve gelmeyenlerin bazı reklalarını görünmez yapın.
5) Böylece daha az gösterimle tıklanma oranlarınız ve ziyaretçilerin rahatsız olmaması sağlanacak. Sürekli gelen ziyaretçilerin siteyi algılayışını keşfedebileceksiniz.

Madde 2 deki bir kodla bakmak kısmını PHP için bakıyorum şimdi. PHP ile aram çok yok ama Wordpress yüzünden öğrendik. http://www.onlineadswami.com/2006/10..._to_track.html
sitesinden öğrendiğim yöntem cookie kullanmak ama bence gerek yok ilk satırdaki kontrol ile alternatifli kod yazmak kolay oluyor. Hem ya cookiler kapalıysa değil mi?

<?PHP if (stristr(getenv('HTTP_REFERER'),"Google"))

setcookie("Referer", "Google"); ?>

google_ad_channel = "<?PHP if ($_COOKIE[Referer]=="Google") echo 'XXXXXXXXXX'; else echo 'YYYYYYYYYY'; ?>";

X - Yeni Googledan gelenler için google_ad_channel id
Y - Eski google_ad_channel id

Worpress forumlarında da çözüm buldum
http://wordpress.org/support/topic/72255

<?PHP
$url = parse_url($_SERVER['HTTP_REFERER']);
$sites = array('Google','yahoo');
$show_ad = false;
foreach ($sites as $site) {
if stristr($url['host'],$site) {
$show_ad = true;
}
}
?>

<?PHP if ($show_ad) { ?>
Adsense CODE
<?PHP } ?>

Mesaj ssonmez tarafından 31.03.2007 (22:38) yeniden düzenlendi..
ssonmez şu an çevrimdışı  
Old 31.03.2007   #4 (permalink)
ssonmez

ssonmez's Avatar

Bir de şu var. Google'dan gelsin gelmesin herkesin sorduğu ben hangi tip reklam bloğu kullanayım ebatlar ne olsun? Adamın biri niye deneyeyim günlerce demiş süper basit bir fikir bulmuş.
Chris Garrett http://www.thetlog.net/category/adsense/

Demiş ki bir kod ekleyeyim her seferinde farklı boyutlarda reklam göstersin. 1 -2 hafta içinde en çok tıklanan ve tıklanma oranları belli olur. Kazananı oraya yerleştiririm
Hatta ne renk olsun reklamlar siye düşünen de kullanabilir.

1) Her bir reklamı ayrı bir adsenseX.PHP olarak kaydedin. Birinci reklam adsense1.PHP ikincisi adsense2.PHP ...gibi diyelim 8 tane.

2) Aşağıdaki kodun sizin için o an seçmesine izin verin. O kadar

<?PHP
$i = rand (1, 8);
$script = "Adsense" . $i . ".PHP";
include $script;
?>

3) Sizin daha farklı sayıda alternatif reklamnız varsa lütfen rand(1,8) satırındaki 8 sayısını değiştirin
ssonmez şu an çevrimdışı  
Old 01.04.2007   #5 (permalink)
Creepy

Yer: Denizli

Bir de şöyle bir durum var ben Google Adsense reklamları yayınladığım siteler için aynı zamanda Google Adwords de reklam veriyorum. Eğer Google Google dan gelen kullanıcı tıklamalarına daha az ödüyorsa benim Adwords için verdiğim paralar boşuna gidiyor demektir. Bu da büyük bir haksızlık olur kanaatindeyim.
Ayrıca ben dahil bir çok kullanıcı artık domainini bildiği sitelere bile Google dan giriyor. Örneğin alışkanlıktan çoğu zaman browserın adres kısmı yerine Google arama çubuğuna zoque yazarak geliyorum buraya. Google eğer aramalardan gelen kullanıcılar için daha az para ödüyorsa buna bir tepki verilmeli.

Bence hep beraber Hindistan durumuna düşmemek için Türk internetindeki reklam kirliliğiniz azaltmalıyız. Benim şu an Adsense kullandığım çok fazla sitem yok ama gördüğüm şu ki günde 50 kişinin zor girdiği siteler de bile Adsense reklamları kaynıyor. Bu reklamlardan ayda bir iki dolardan fazla kazandıklarını kesinlikle sanmıyorum. Bu da kullanıcıları reklamlara alıştırıyor ve tıklamama duyarsızlığı başlatıyor.
Eğer sitelerimizden daha fazla tıklama başı ödeme almak istiyorsak toplu halde reklam gösterimlerimizi azaltmalıyız. Hatta belli sayıda hitlere ulaşamayan sitelere reklam konulmamalı.
Creepy şu an çevrimdışı  
Old 01.04.2007   #6 (permalink)
soul

soul's Avatar

Yer: LND

1) Arama yapip gelenin daha az verecegini sanmiyorum ama eger iki kanal yapip bunu test etmeye basladiysan sonuclari merak ediyorum gercekten.

2) Adwords reklamindan gelene daha az veriyor, bu gercek ve bu sekilde oldugu biliniyor.

3) Hesabin ingilizce olmasi bir seyi degistirmyecektir bildigim kadariyla icerik analizinden dili cikartiyor. Mesela benim sitedeki ingilizce sayfalar, Google sitemaps te de ingilizce olarak gozukuyor ya da Google sonuclarinda.

Mesela sadece ingilizce sayafalar arasinda arama : http://www.google.com/search?as_q=sq...at+sheet&hl=en

Reklamlarda ingilizce tabii ki. Dolayisiyla Google bu teknolojiye tamamen sahip ve sanirim Adsense de bunu kullaniyor.

4) Daha az reklamlari tespit etme hakkinda tam olarak fikrim yok ancak daha az kazandiran reklamlari listeleyen siteler var. Su an adresi aklima gelmiyor ancak birileri ekleyecektir muhtemelen. Ben bu filtrelemeyi kullaniyorum ama turkce icin olmadigindan cok ise yaradigini sanmiyorum

Bildigim kadariyla daha cok yerde gosterilmesinden ote pahali kelimelerde gosterilmesi onemli.
Old 01.04.2007   #7 (permalink)
cihangir

cihangir's Avatar

Yer: Freiburg / DE
Görsel: 169

Alıntı:
soul tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
2) Adwords reklamindan gelene daha az veriyor, bu gercek ve bu sekilde oldugu biliniyor.
peki Google arama motoru üzerinden gelen ziyaretciler icin yine ayni durum gecerli mi?

Alıntı:
Dördüncüsü açılan siteye yurtdışından bir banka hesabı açsam kendi adıma ve onunla pin alsam bu tıklama değerleri yabancı bir siteymişim gibi uçar mı? İlla ki İngilizce yaz, gelen ülkedekiler reklamları ingilizce görsün mü denir?
Google tiklama basina ödeme yapiyor, reklamlar icerige göre gösteriliyor. o yüzden "ingilizce yaz, gelen ülkedekiler reklamları ingilizce görsün", daha mantikli. ayrica türkiye'de yasayip yurtdisinda bir bankada hesap actirmanin hic kolay olmayacagini söyleyebilirim.
Old 01.04.2007   #8 (permalink)
mrtksn

mrtksn's Avatar

Yer: istanbul - ankara

Google arama için Adsense hizmeti de veriyor.arama için Adsense kullanan bir siteden arama yaparak sizin sitenize ulaşan ziyaretçi için belki böyle bir şey olabilir ama Google üzerinden gelen ziyaretçiler için daha az ödeme yapması çok saçma. çünkü reklamveren click başına + 1000 gösterim başına ödeme yapıyor; bu durumda Google Adsense gelirinizi sayfa gösterimleriniz ve reklamverenin ayırdığı bütçe etkileyebilir olması mantıklı olur.

ayrıca adsensein türkçe yardım forumu mevcut, isterseniz oraya da soruyu yöneltebilirsiniz: http://groups.google.com/group/adsense-help-tr
Old 01.04.2007   #9 (permalink)
omr

omr's Avatar

Yer: Bilecik

Hiç aklıma gelmemişti ama eğer Google üzerinden gelenlerden daha az ücret alıyorsak ciddi bir yanlışlık var demektir.Bir sitem ziyaretçisinin çoğunu Google dan alıyor ve bu kullanıcılar Google dan geldikleri için bir amaç peşindeler eğer aradıkları sitemde yoksa benzer şeyler gösteren reklamlara tıklıyorlar.Reklamlara en fazla tıklayan kullanıcı tipi arama motorlarından gelen kullanıcılar bence.

Ben herhangi bir siteyi rutin ziyaretimde reklam gözüme çarparsa tıklıyorum fakat Google da arama yaparak gittiğim bir sitede, reklam varsa onlara da bakıyorum belki geldiğim siteden daha iyi hizmet veren bir yer vardır diye eğer reklam ilgimi çekerse tıklıyorum bu hem site sahibi hem Google hem de reklam veren için avantajlı bir yol eğer site sahibi bundan zarar görüyorsa ortada bir haksızlık var demektir.
Old 01.04.2007   #10 (permalink)
umeet

umeet's Avatar

Yer: artvin

Kendi tecrübelerime dayanarak arama ile gelen ziyaretçilerin yaptığı tıklamalara daha az ödeme yapıldığını söyleyebilirim. Zira, Google sitemin tamamını indexlemeden önce tıklama başına aldığım parayı şimdi alamıyorum. Yani teorin doğru diyebiliriz bu durumda.
umeet şu an çevrimdışı  
Yanıt

Etiketler
veriyor , gelenlere , arama , adsense , google

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi: