|
|
#11 (permalink) | |
|
Yer: ankara
|
Re: google banlaması
Alıntı:
hele ki aynı bilgisayardan X ve Y şahsı adına açılmış farklı hesaplara da girip işlem yapmaya kalktıysanız vay halinize. Google'ın internet üzerinden -ki başka bir kıtadaki- adres ve kimlik doğrulamasını yapması pek mümkün değil. doğal olarak bu tür şüpheleri ciddi olarak değerlendiriyorlar. sonuçta burda Google haklı görünüyor. bu tür servislerde "ne olacak abimin, babamın adresini vereyim, bi şey olmaz" demeyin, tamamen sizin kimlik bilgilerinizi doğrulayacak ve size ait bilgiler vermeye gayret edin. vermiyorsanız da sonuçlarına katlanmak zorundasınız, Google taraf tutuyor demek komik kaçıyor.
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
@ Passion Ortada net olan birşey var: Bana ait bilgisayardan, bana ait adreslerdeki Google reklamlarına kesinlikle haksız tıklama yapılmıyor ve Google da zaten "sizin sitenizden de haksız tıklama var" sebebiyle değil, haksız tıklama yapan biriyle aynı adresi vermişsiniz iletişim adresi olarak, diye kapatıyor hesabımı, sorun bu. Benim Google reklamlarımı kapatmasının nedeni, o kişiyle aynı iletişim adresini vermiş olmam. Ne olacak benim sitemden haklı yere tıklanan reklamlar ve bedelleri? Benim sitemde aylarca yer işgal etmiş reklamlar bunlar. Ve hiçbirine haksız tıklama yok. Kendilerine de aynen itirazımda "benim sitemde haksız tıklama tesbit ettiniz mi ki benim de hesabımı kapatıyorsunuz?" oldu. Yani kardeşimin Google hesabı ayrı, benimki ayrı. Kardeşimin blogu ayrı benim sitelerim ayrı. Aynı adreste de yaşıyor olabilirdik ve ikimiz de ev adresimizi vermiş olabilirdik. Bu durumda ne olacaktı? İkimiz de iletişim adresi olarak aynı işyerinin adresini veriyoruz mesele bu.
@oky Adres derken, somut olarak işyeri adresinden bahsediyorum bu arada. Yani site adresi falan değil. Şöyle düşünün. Google ile olan yazışmalar için A Kişisi ve B kişisi C kişisine ait bir işyeri adresi bildiriyor. A kişisi haksız tıklama yapıyor ve Google nezdinde artık B ve C kişileri de bitiyor A kişisi haksız tıklamaları B kişisiyle hiç ilgisi olmayan bilgisayarlardan yapıyor. Aynı ağ üzerinde bile değil. Farklı evlerde, farklı işyerlerindeki bilgisayarlar.Yani kontrol edebilir ve kural olarak sadece hangi sitede haksız tıklama olduysa onu engellemelidir, diğerleri için ne kadar yakın olursa olsunlar haksız tıklama olmadığı müddetçe işlem yapmamalıdır diye düşünüyorum. Alınganlık değil de konuyu açıklığa kavuşturmaya çalışıyorum. Benim iddiam Google'dan haklı elde ettiğim kazancımı iptal ettiği. --- Bu arada, birisi bir başkasının sitesindeki Google reklamlarına sürekli tıklasa, Google bu durumda ne yapıyor? Yani site sahibi bu kişiyle ilgisinin olmadığını isbat ettiğinde hesapları yine de kapatılıyor mu? |
|
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
öncelikle şu konuda hemfikir olduğumuzu belirteyim: sen herhangi bir kural ihlali yapmadın.
ancak tartıştığımız mesele Google'ın bunu bilmesinin imkansız olduğu. diyorsun ki, A ve B isimli iki ayrı kişi C adresini verip de bunlardan B olanı kural ihlali yaptığında A da güme gidiyor. işte bu noktada olaya Google'ın gözüyle baktığımızda, A ve B'nin 2 ayrı kişi olduğunu anlamamıza imkan yok. çünkü adres gibi çok belirleyici bir unsur birbirinin aynı. senin A dediğine Google B'nin devamı diyor. yani A ve B değil, geriye sadece B kalıyor. ve Adsense'ten yasaklanmak, bir sitenin yasaklanması değil bir insanın yasaklanması şeklinde oluyor. A=B olduktan sonra ise, tertemiz olan A hesabındaki haklı kazanç, haksız kazanç + haklı kazanç karışımdan oluşan B hesabındaki haklı kazançların da yalan olması misali elinden alınıyor. yani aksi taktirde B kişisi de "tamam haksız tıklama yapmıştım ama bu tüm tıklamaların %30 u ediyor, yasaklanıyorsam eğer %70 i almaya hakkım var" diyebilir. senin masum olduğunu bildiğim halde Google'ı savunmamın sebebi de dediğim gibi, Google'ın bu noktada yapacak başka bi alternatifinin olmaması. |
|
|
|
|
|
|
#14 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
bu gibi bir durumla karşılaştığınızda bugüne kadar kazandığınız bütün paraya el konulacağını kabul ederek üye oluyorsunuz zaten Adsense'e, nedir şimdi bana haksızlık yapılıyor diye ağlamak? siz üye olurken kabul ettiğiniz bir sözleşme var, onu okuyun isterseniz. orda bunları kabul ettiğiniz yazıyor zaten. Google sadece haksız kazanç elde ettiğinizde hesabınızı kapatırız demiyor ki?! bir sürü şart var orda, hepsini gözden geçirin. şartlar acımasız olabilir. Google özel bir kuruluştur ve istediği ağır şartlarda servis verebilir. siz de bu şartları kabul etmiyorsanız baştan üye olmasaydınız. ayrıca Google sizin paranıza el koyduğu zaman o parayı cebe indirmiyor merak etmeyin, reklam verenlere geri iade ediyor. sonuç olarak siz de oturduğunuz yerden vergisiz kazanç elde ediyorsunuz, lütfen oturup da nerde benim alın terimin karşılığı diye ağlamayın ya da böyle bir izlenim vermeyin. bir de istediğiniz hesaba milyonlarca kez tıklama yapabilirsiniz, sorun değil. bu şekilde kimseyi Adsense'ten attıramazsınız. Google bunun da farkına varıyor ve o tıklamalara para dahi vermiyor, boşa vakit kaybı oluyor. belki sizin de hesabınızla ilgili gözünüzden kaçırdığınız bir nokta vardır ya da okumayı unuttuğunuz bir email. çünkü genelde tek seferde paraya el koyup, hesabı iptal etmiyorlar. önce medenice uyarma yoluna gidiyorlar. tabi üçkağıtçı türklerden bunalmışlarsa hiç düşünmeden banlıyor da olabilirler artık.
|
|
|
|
#15 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
![]() bildiğim kadarıyla Google artık kimlik doğrulama yapmak için herkesin adresine posta ile bir kod yolluyormuş dolayısıyla adresler Google için en belirleyici kimlik doğrulama yöntemlerinden biri. bu yüzden de yaptığınız hata Google'ın gözünde az buz bir hata değil az önce de söylediğim gibi, Google farklı kimlikler yaratarak kendini dolandırmaya çalışan biri olduğunuzu düşünmüştür büyük ihtimalle ve bu sıkça olan bir şey. banlananlar gidip abisinin, babasının, arkadaşının adına yeni hesap açıp haksız kazanca devam etmeye çalışıyorlar. ve tabi yine yakalanıyorlar ![]() bu arada az önce de belirttim ama tekrar belirteyim Google için haklı kazanç, haksız kazanç diye bir ayrım yok. bir ödeme döneminde hata yaptıysanız tüm kazancınız gidiyor. banlanmadıysanız kazanmaya devam edebilirsiniz tabi. bunu da kullanıcı sözleşmesinde kabul ediyorsunuz zaten. o yüzden hata yapınca, hepsi gitti diye üzülmeyin. risk alıyorsanız neleri kaybedeceğinizi bilin ![]() bol kazançlar..
|
|
|
|
#16 (permalink) | ||||
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Bu kadar sert konuşmanıza gerek yok. (Yazınızdan öyle anlıyorum, yüz ifadelerinizi ya da vurgularınızı göremediğim için, şayet dediğim gibi bir durum yoksa özürdilerim.) Ben de siz de konunun detaylarını biliyoruz sonuç olarak. Google'ın aslında çok da adil olmadığından bahsederek başladım konuya. Bunu delillendirmeye çalışıyorum. Kişisel bir tartışmaya girmek istemiyorum. Üslubunuzu sert buldum kusura bakmayın. |
|||||
|
|
|
|
|
#17 (permalink) | ||
|
|
bazı yanlış anlamaları düzelteyim.
Alıntı:
Alıntı:
her neyse sert bir durum yok.
|
|
|
|
#18 (permalink) |
|
Peki.
![]() Ama şu konuyu yine de belirtmek istiyorum. İki kişi aynı şirkette çalışıyor olsalar, iletişim adresi olarak da aynı şirketi verseler Google'a. Birbirlerinden tamamen ayrı olarak birer tane siteleri olsa ve bu siteler için Google hesapları açsalar. Ortak noktaları sadece aynı şirketin adresini vermiş olmaları. Belki birbirlerinden haberleri bile yoksa... Birinin sitesinde haksız tıklama olduğunda diğerininki de kapanacak aynı adreste olduğu için. Burada bir haksızlık var bence, benim durumum da tamamen yukarıda anlattığım gibi. Sizin verdiğiniz örnekleri anlıyorum, ben de Google olsam belki aynı şeyi yaparım uğraşmak yerine. Neyse. Gitti paralar zaten. Siz siz olun 10 bin kişilik bir şirkette de çalışıyor olsanız dikkat edin, oranın adresini vermeyin. Dağbaşından bir adres verin
|
|
|
|
|
|
|
#19 (permalink) | |
|
Yer: istanbul
|