Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » Google » Google AdWords kazıklıyor mu? Analytics ile hesap tutmuyor.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 09.05.2007   #11 (permalink)

s5prin's Avatar

Yer: istanbul
Re: Google AdWords kazıklıyor mu? Analytics ile hesap tutmuyor.

Sabah sabah bu soruna verdiği 2. kopyala yapıştır cevabıyla beni çileden çıkarmayı başarmıştır Google. Tebrik ediyorum kendilerini :
Google AdWords ile gelen tıklamaların geldiği domainleri access.log ile arşivleme
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 01.06.2007   #12 (permalink)

Yer: Bursa

Analytics sonuçta server-side bir uygulama değil. JavaScript çalıştırmayan browserlardan veri okuması mümkün değil. Ama analytics'in dörtte biri kalitede bir uygulama da bana göre yok.
belta şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 24.08.2007   #13 (permalink)

s5prin's Avatar

Yer: istanbul

Konuyla ilgili Google'dan gelen son 2 cevabı paylaşmakta sakınca görmüyorum:

Alıntı:
Merhaba Serkan Bey,

E-postanız için teşekkür ederiz.

Mesajınıza geç yanıt verdiğim için özür dilerim. Google Adwords çok hızlı bir büyüme içindedir. programımıza olan yoğun ilgi ile aynı hızda yol almak ve 24 saat içinde (Pazartesiden Cumaya) tüm e-posta isteklerini cevaplama hedefimizi gerçekleştirmek için çok çalışıyoruz. Sabrınız için teşekkür ederiz.

26 Nisan 2007 ve başka tarihlerde Adwords ve Analytics raporlamaları arasında farklılıklar olduğunu anlıyorum. Tıklama ve havale etme (referral) sayılarının Adwords ve Analytics raporlarınızda farklı görünmesinin nedenleri çoğunlukla aşağıdaki sebeplerdendir:

1. Farklı kavramlar: Aynı terimleri karşılaştırdığınızdan emin olun. Google Adwords ‘tıklama’ları izlerken Google Analytics ‘ziyaret’leri takip eder. Eğer bir kullanıcı tarayıcısını kapatmadan sitenizden ayrılıp otuz dakika içinde reklamınıza tekrar tıklayarak sitenize geri dönmüş bile olsa bu davranış Analytics tarafından sitenize bir adet ziyaret olarak kaydedilecektir. Örneğin, bir kullanıcı sonuçları gezme amacı ile reklamınıza bir kere tıklayıp sitenize geldikten sonra geri düğmesi ile geri dönüp daha sonra reklamınıza tekrar tıklayabilir. Bu Adwords tarafından iki adet tıklama olarak kaydedilirken Analytics tarafından bir adet ziyaret kaydedilir.

2. Adwords Filtrelemesi: Adwords bazı tıklamaları raporlarınızdan filtrelerken Analytics yapılan ‘ziyaret’leri rapor edecektir. Adwords raporlarınızdan filtrelenen tıklamalar, masraflarınızı ya da reklamınızın tıklama oranını kasten artırmak amacıyla yapılabilecek geçersiz tıklamaları kapsar. Adwords bu tıklamaları geçersiz olarak işaretler ve Adwords istatistiklerinizden ayırır. Geçersiz tıklamalar için ücretlendirilmezsiniz.

3. URL’ler etiketlenmemiş: Eğer otomatik etiketleme (auto-tagging) kapalı ise ve hedef URL’leri manuel etiketlenmiş kampanya izleme değişkenlerini içermiyorsa, ‘ziyaret’, Google Adwords reklamından gelen değil de organik (ücretsiz) arama sonuçlarından gelen bir sonuç olarak kaydedilebilir. Adwords hesabınızın ya (1) otomatik etiketlemesi çalışır durumda olduğundan ya da (2) reklamlarınızdaki her hedef URL’sinin sonuna kampanya izleme değişkenlerinin eklenmiş olduğundan emin olun.

4. Varış sayfası izleme kodu: Reklamlarınızın vardığı sayfa izlenmiyorsa kampanya bilgileriniz Analytics’e ulaşmayacaktır. Lütfen, reklamlarınızın ulaştığı tüm varış sayfalarınızın izlendiğinden ve kodların doğru şekilde yerleştirilmiş olduğundan emin olun.

5. Ziyaretçilerin tarayıcı ayarları: Adwords reklamları aracılığı ile sitenize gelen ziyaretçilerin resim, JavaScript ve cookie özellikleri kapalı durumda olabilir. Analytics bu özellikteki ziyaretçilerin ziyaretlerini rapor edemeyecektir ancak Adwords başarılı bir şekilde tıklamaları kaydeder. Google Analytics’in bir ziyareti kaydedebilmesi için ziyaretçinin JavaScript, resim ve cookie özelliklerinin etkinleştirilmiş olmaları gerekmektedir.

6. Kodun doğru yüklenmemesi: Google Adwords ile Google Analytics arasındaki kayıt farklılıklarının başka bir nedeni de Google Adwords tıklanma olayı ile varış sayfasındaki izleme kodunun yüklenmesi arasında yaşanan bir engel olabilir. Bu durumda, web hosting sunucularınızın doğru çalıştığından, varış sayfasının tüm kullanıcılar ve IP adresleri için yükleniyor olduğundan ve izleme kodunun web sayfalarınıza doğru olarak girildiğinden emin olun.

7. Varış sayfasındaki yönlendirmeler (redirects) Google Analytics kodunun çalışmasını ve ziyaretin ücretli bir reklam kampanyasından (Örnek: Adwords reklamları) geldiğini belirlemesini engelleyebilir. Örneğin, varış sayfanız http://www.mydomain.com/index.html ise fakat bu URL’den http://www.mydomain.com/page2.html sayfasına 301, 302 ya da JavaScript yönlendirmesi yaratmışsanız, varış sayfasına eklenmiş kampanya bilgisi yönlendirme sırasında kaybolacaktır.

Ayrıca, raporlama farklılıklarının kaynaklarını öğrenmek için yardım merkezimizdeki http://www.google.com.tr/support/ana...y?answer=42973 sayfasına bakabilirsiniz (şimdilik İngilizce’dir).

Herhangi bir sorunuz veya endişeniz varsa, lütfen bize adwords-tr@google.com e-posta adresinden ulaşın.

Saygılarımla,

Kerem Öztürk
Google Adwords Ekibi
Alıntı:
Merhaba Serkan Bey,

E-postanız için teşekkür ederiz.

Google Adwords ile Analytics arasındaki raporlama farklılıkları konusundaki sorunuz olduğunu anlıyorum.

Öncelikle, Analytics'in bir trend belirleme aracı olduğunu ve size reklamınız hakkında Adwords kadar detaylı bilgi veremeyeceğini, ancak reklamınız hakkında genel bir trend bilgisi verdiğini hatırlatmak istiyorum.

Bu farkın birçok sebebi olabilir, örneğin kullanıcılar cookie'lerini (çerez) veya JavaScript'i devre dışı bırakmış olabilirler. Ayrıca sitenize tekrar dönen kullanıcıları tanımada Analytics ve Adwords farklı davranmaktadır.

Bunun yanında, Regular Expressions ile ilgili sorunuz için maalesef özelleştirilmiş uygulama desteği sunamıyoruz. Bu konu hakkında daha detaylı bilgiyi ve örnekleri
http://www.google.com/support/analyt...y?answer=27217 adresimizdeki yardım merkezimizde bulabilirsiniz.

Herhangi bir sorunuz veya endişeniz varsa, lütfen bize adwords-tr@google.com e-posta adresinden ulaşın.

Saygılarımla,

Cenk Başar
Google Adwords Ekibi
Sonuç olarak ben samimi bulmadım.
Old 24.08.2007   #14 (permalink)

makgul's Avatar

Yer: Şanlıurfa

Bu cevaplarda bahsedilen "url etiketlemesi" ile "varış sayfası izleme kodu" nasıl birşey ki ??
Analiysticys te adword ile ilgili kısımda hiç harektlilik yo fakat reklamlarım yayınlanıyor.
Bunları müşterininde takip etmesi için analisytics te görüntülenmesini nasıl sağlarım?
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

tutmuyor , hesap , analytics , kazikliyor , adwords , google

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 04:45.