»
Google AdWords kazıklıyor mu? Analytics ile hesap tutmuyor.
|
| Google Google Adsense, Adwords, Gmail ve diğer Google Servisleri hakkında merak ettiklerinizi, karşılaştığınız problemleri ve bu hizmetler ile ilgili yenilikleri paylaşmak için bu bölümü kullanabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Google AdWords kazıklıyor mu? Analytics ile hesap tutmuyor.
Başlık özeti açıklamaya sanırım yeterli. Şimdi detaylar. Bir sitem için bir aydır Adwords'e reklam veriyorum. Geçen gün genel bir istatistik almak istedim. Bunun sonucunda sevgili analytics bana 190 adet reklamlardan ziyaretçi geldiğini söyledi. Bunun haricinde 1 hafta kadar kendi unutkanlığımdan reklamların giriş sayfasını (301 moved ile) değiştirmiş ama reklamlarda güncellemeyi unutmuştum, yani bu bir hafta analytics'e Adwords olarak işlenmedi. Ancak aynı reklam kampanyasına Adwords'den baktığım zaman bu rakam 319. Çok abartı olmasa da insanı kıllandıracak kadar bir matematik açığı var; 190+190/3 = 253 Neyse ben üzerime düşeni yapıp Google'a sordum. Dublin'den klasik bir cevap geldi. Çok üstelemedim. Ama! Bu sabah aynı site için Türkçe bir reklam eklemek istedim. Keyword'ler hemen hemen aynı (hatta 10'da biri), aynı kampanyada olduğu için CPC vs oranları da aynı. Ve bu Türkçe reklam 2 saat içerisinde sadece içerik ağında 42 bin kere gösterilmiş ve 127 kere tıklanmış. Süper! Hemen analytics'e bakıyoruz ve ne görüyoruz? Sayfada in cin top oynuyor. Toplam 14 ziyaretçi, 7'si Google reklamdan. Analytics raporlarına henüz yansımamış olabilir diyeceksiniz ama kampanyayı durduralı saatler oldu ve durduğum saatten ileride istatistikleri görebiliyorum. Çok feci kazıklandığımı hissediyorum ama..
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Re: Google AdWords kazıklıyor mu? Analytics ile hesap tutmuyor.
Analytics pek güvenilir gelmiyor, aynı bulundurma üzerinden hem Google analytics hem de Webalizer kullanıyorum, iki ayrı programında raporları tutumuyor. Analytics ciddi zafiyetleri var bu konuda sizde böyle bir test yapabilirsiniz..
Webalizer reklamları saymıyor ama analytics verilerinin tutarsız olduğunu kanıtlıyor. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Sitenize gelen trafiği takip etmek için Google Analytics yerine www.statcounter.com sitesini tavsiye ederim. Her ikisini de kullandım. Statcounter gibisi yok. Mükemmel bir site, üstelik ücretsiz.
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
Alıntı:
|
||
|
|
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
Nasıl bir kelimeymiş ki "o"? ![]() Ayrıca analytics bir gün geriden gelir. Anlık değildir. |
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: ist
|
o halde bir tanede ben önereyim getclicky.com
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
Analytics'in saymasi icin scriptinin yuklenmesi gerekiyor. Ama mesela ben direk blokluyorum, yuklenmesini beklemek hosuma gitmiyor + hayati bir uygulama degil.
Eminim benim gibi yapan vardir. Diger log analizleri ile arasinda fark olmasinin bir nedeni bu olmali.
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: ist
|
Analytics in hiç doğru sonuçlar göstermediğini düşünenlerdenim. en çok hangi kelime aratılıyor diye biraz araştırma yaparken Analytics e de göz attım.. özellikle kelimenin ne kadar arandığını sayı olarak veren sitelerle karşılaştırırsanız siz de farkedeceksiniz, arada büyük farklar var..
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
Analytics'in bir gün geriden gelmesi konusu sol alttaki takvim aralığında default olarak içerisinde bulunduğumuz bitmeyen gün hariç, son 1 haftalık tarih aralığını göstermesiyle alakalı. Eğer aşağıdan bugünkü tarihi tıklarsanız son 3 saat ~ öncesindeki istatistikleri alabilirsiniz. Bu arada Dublin'den gelen maile gayet tepkili bir cevap atınca benim hatamdan kaynaklanan istatistik sonuçları dahil tüm Adwords tıklamaları ve analytics raporları birbirini tutmaya başladı..
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: Denizli
|
Analytics ve Adwords genellikle birbirini tutuyor ama analytics başarılı değil benim gözlemlediğim kadarıyla. Sitemde kendi sayacımı da tutuyorum analytics yanında, analyticsle arasında %10 kadar bir fark oluyor çoğu zaman. Ve bazen analytics daha yüksek tutuyor rakamları bazen daha düşük. Pek güvenmeyin bence.
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
![]() |
| Etiketler |