|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Aalborg
|
Adsense ve EFT hesabı
Ben yurt dışında okuyorum ve Adsense kullanmaya 2 ay önce başladım sayfamda.Şu anda hesabımda 100 doların üzerinde para var ve daha önce Google'dan hiç para tahsil etmedim.Banka bilgileri hakkında bir şey yazmadım daha Adsense hesabıma. Bulunduğum ülkede vergilerin çok olmasından dolayı parayı Türkiye'de almak istiyorum ama EFT hakkında fazla bilgim yok.Türkiye'de 2 hafta kadar kalıp sonra tekrar geri döneceğim için banka işlemlerini bu zamanda yapmam lazım! Google ilk etapta hesap doğralaması için az miktarda bir para yatırıyor hesaba,ben Türkiye'de iken bir EFT hesabı açsam,Google hesap doğralaması için gereken parayı bu zamanda gönderir mi? Göndermez ise,bu EFT hesabımıza internetten bakabilirmiyiz?(Türkiye'de olmayacağım için ancak internetten bakabilirim sanırım) Ayrıca EFT hesabı için önerdiğiniz bir banka var mı(mesela internetten hesaba bakabilme olasılığı) ve hesabı açtıktan sonra,Google'ın gönderdiği parayı çekmeyip,hesapta biriktirebilirmiyiz(Türkiye'de olmayacağım için)? Not:Google'da hesabımı dondurup parayı orda da biriktirebilirim ama öğrenci olmamdan dolayı ve bir dahaki gelişim yaklaşık 1 sene sonra olacağı için,Google'da parayı biriktirip 5-6 ay sonra hesabımın banlanma OLASILIĞI ve geriye hiçbirşeyin kalmama durumu olduğu için bunu yapmak istemiyorum! |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: Adsense ve EFT hesabı
Selam, Türkiye'ye geldiğinde Garanti Bankası'nda hesap açmanı önerebilirim. Hesap açarken internet bankacılığı içinde gerekli formları doldurursun.
2 hafta içinde hesabının açılacağını ve internet bankacılığıyla ilgili işlemlerin tamamlanacağını sanıyorum. Bundan sonra acele etmene gerek yok. Nasılsa para hesabında birikiyor. Hesabını açtıktan sonra gerekli bilgileri girebilirsin. 2 - 3 hafta içinde Google, belirttiğin hesaba çok küçük bir meblağ gönderip senden gönderdiği meblağın bilgisini soracaktır. Doğru yanıtı verdikten sonraki ayın ilk haftası ödemen gelecektir. Kısaca hesabını açtıktan yaklaşık 1- 1 buçuk ay sonra paranı hesabında görebilirsin. İnternet bankacılığı kullanarak hesabını görebilir, eft, havale yapabilir, aklına gelebilecek bir çok bankacılık işlemini yapabilirsin. Hatta Türkiye'den alacağın bankamatik kartını kullanarak bulunduğun ülkedeki ATM'lerde, belli bir komisyon ödeyerek paranı çekebilirsin de. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Gönderilen havaleden bankanin herhangi bir islem ücreti ya da vergi almiyor olmasi gerek.
|
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
Yer: Aalborg
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Bu vergi uluslararasi para ödemelerinde mi kesiliyor, yoksa ülke icinde yapilan havalelerde de ayni durum söz konusu mu?
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!