|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Re: Adwords satan şirketler ?
Bir müşterimin 5.000 kontör tecrübesini aktarayım (bu arada kontör neyin nesi ise)
5.000 köntör = 100 USD, X kelime en az 4.43 en çok 6.82 kontör harcamış, 2810 gösterim olmuş 215 tıklama yapmış. Toplam 1343 Kontör harcamış. 34 küsür YTL (Tabi 100 USD nin tamamının reklama gittiğini düşünmüyorum bu nedenle 1 kontör maliyeti farklıdır.) Ben sadece Almanya için kendi hesabımdan 60.381 gösterim 1289 gösterimi 67 YTL harcadım, üstelik 25 USD'lik çekim vardı.. Bence sıkı bir ayarlama ile kendimiz reklam vermeliyiz.. Üstelik firmanın verileri ile ne log dosyaları tutuyor ne de analytics. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Herkes SEO olsun, bütün webmaster'ların yaptığı siteler ilk sırada çıksın..
Çok temiz bir temennidir inanın.. Net reklam sektöründe olan birisi olarak ; neden kontöre biraz açıklık getirmek istedim.. neden Kontör; çünkü müsteri sistem türkce olduğu için kendi de yapabiliyor artık Adwords reklamcılığını, Sadece"Google üzerinde Adwords hizmeti veren" bir firmada 10 kişi çalışıyor ve bunların maaşları bir şekilde musterinin Google sponsor bağlantı için ödediği paraya yansıltılmalı.. Müşteri adı geçen burada site sahibi yada kobi sahibi en düşük tıklama bedelinin 0.02 ytl tabiri caizse 2 kuruş olduğunu biliyor.. O yuzden "Google üzerinde Adwords hizmeti veren" kişi yada firmalar kontor sistemine geciyorlar ve her kelime için bir kontor bedeli belirleniyor.. Bir örnek ile : Şuan kitap kelimesi ile Google'da sağ tarafda çıkan bir kitapçı sitesi 3 kuruştan tıklama başı odeme yapabiliyor. Siz yada "Google üzerinde Adwords hizmeti veren" firma Müşterisine ; Bizde 10 eleman calısıyor ve mantık olarak bunların masrafı sizin ödediğiniz kelime başı tıklama bedelerinin uzerine koyduğumuz kar marjları ile odeniyor, derseniz komik duruma düşersiniz... Budur köntör'ün amacı. komik duruma dusmemek ve musteriye özel olduğunu hissettirmek için bir nevi olaya biraz bulanıklık katıp musteriyi ürkütmemek için başvurulan bir yoldur.. saygılarımla .onur
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
'Kontör olayını anlayabiliyorum ama çoğu firma da atıyorum 250 YTL'lik reklam ver diyor ve hiçbir extra ücret istemiyor.Bunlar napıyor yani gidip 150 YTL reklam yapıp 100 YTL'de ceplerine mi atıyor '
arkadaşlar kontür olayı Google'da yoktur. Kontür sistemi bazı kişiler tarafından yüksek kar marjlarını örtbaz etmek için yapılmıştır. Biz Google'da çalışırken takip ediyorduk böyle şirketleri-misal: 1000 Ytl alıp sadece 250 YTL lik kampanya tasarlıyor, ancak kelimeler hesap yapısı vs. kötü olduğundan sadece 100 ytl harcıyor. yani %90 kar. kontür satan firmalardan kaçınmanızı taviye ederim. gökmen |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Müşteri açısından bakıldığında: kontör adı altında paramı restgele harcamaktansa, kendi gözlerimle paranın nereye harcandığını görüp benim için bu işi yürüten uzmanlara %10 vermeyi tercih ederim.
Kontörle Adwords satan şirketler o yüzden büyük müşterileri biraz zor görürler.
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
İşin ilginç olan tarafı bazı firmalarda artık kontör olayının aldatmacılığından bahsediyor ve YTL ile satış yapma yolunu tercih ediyor. Müşterinin 500 YTL'lik bir paketi aldığını varsayalım. Bu durumda firma bu ücretin tamamının reklama yatırıyorsa kârı nedir ? Veya sadece 300 YTL'sini yatırıyorsa bu durumu müşteriye nasıl açıklıyor ? Diğer bir konuda bu firmalar müşterilerine panel sunuyor, acaba bu paneli kendileri yazıp fiyatlarda TBM maliyetlerini mi yüksek gösteriyorlar ?
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!