|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Google'ın kodu işi bozuyor
Merhaba. Sitemde sidebar bölümünde arama amaçlı Google'ın site içi arama özelliğini kullanıyorum.Fakat Google'ın kodu sidebar'da sorun yaratıyor ve sidebar'ın aşağı gitmesine sebep oluyor. Google arama motorunu sidebar tutarak sidebar'ın aşağı gitmemesini nasıl sağlayabilirim? Yardım edeceklere şimdiden teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Re: Google'ın kodu işi bozuyor
incelemedim ancak Firefox'ta problem olmamasına dayanarak diyorum ki muhtemelen width problemi. sidebar'ın width'i içindeki bir öğeye dar gelince aşağı atıyor. margin, padding gibi değerler Firefox ve Explorer'ın birinde width değerine dahil edilirken ötekinde edilmiyor. hangisi hangisiydi unuttum şu an. benim tahminim bu yönde. çünkü sidebar'ın aşağı kaymasını bende kendi blogumda birkaç defa yaşamıştım, problem hep aynıydı. tüm kolonların width'leri, buna bağlı olarak margin ve padding'leri gözden geçirilmeli.
|
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Re: Google'ın kodu işi bozuyor
Oky'nin söylediği daha doğru bir yaklaşım benimkinden. Yalnız internet Explorer ve Firefox'taki bu bahsedilen margin ve paddinglerin toplan genişliğe katılması/katılmaması sorununu sayfanın başında DOC TYPE satırını kullanarak çözebiliyorsunuz. Bu tanımlamayı yaptığınızda iki tarayıcı da genişliği aynı şekilde değerlendiriyor.
|
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!