Zoque.Forum
»
PR Guncellenmesi ve Ilginc Sonuclar
|
| Google Google Adsense, Adwords, Gmail ve diğer Google Servisleri hakkında merak ettiklerinizi, karşılaştığınız problemleri ve bu hizmetler ile ilgili yenilikleri paylaşmak için bu bölümü kullanabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: LND
|
PR Guncellenmesi ve Ilginc Sonuclar
Forumda zaten Page Ranking dususleri altinda son Google Page Ranking degisikliklerini konustuk ancak kendi gordugum bir kac olayi burada not dusmek istiyorum.
Cok eski siteler Page Ranking artisi almazken, hatta genelde 2+ sene siteler nerdeyse ayni kalirken ya da Page Ranking kaybederken bazi yeni siteler komik sayilacak yuksek Page Ranking lar aldi. Iki tane site biliyorum (maalesef URL veremiyorum) ikisi de ingilizce, ikiside daha 1 seneyi doldurmadi ve biri Page Ranking 6 digeri ise Page Ranking 5. Komik olan ise ikisininde 5 ya da 6 dan fazla backlink' i yok ve bunlardan sadece bir tanesi Page Ranking 7. Sizin fikirleriniz ne ? Google' un yeni Page Ranking sistemindeki komik bir bug mi, yoksa artik Page Ranking tamamen yalan mi oldu? Ya da Ingilizce siteler direk Page Ranking torpilli mi?
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: PR Guncellenmesi ve Ilginc Sonuclar
dilin önemli bir nokta olduğunu söyleyebilirim; Google'ın elindeki yapılan aramalar listelerinin büyük kısmı ingilizce ve doğal olarak yeni içerik de ingilizce olunca var olan verilerle daha rahat ilişkilendirilebiliyor.
son update'in bazı değişikliklere yol açtığını biliyoruz. zaten artık çoğu SEO uzmanı da artık Page Ranking'a değil, ziyaretöilerinize ne verdiğinize odaklanın önerisini vermeye başladı. kural 1 her zaman arama motorlarına değil, ziyaretçi odaklı düşünmek. kural 2 de çok kişinin rağbet edeceği içeriği özgün olarak sunmak... bu anlamda içerik hırsızları da ciddi darbe almaya başlıyorlar; çünkü artık içeriğin ilk nerede yayınlandığı gibi tarihsel bir veriyi de kullanmaya başladı Google son dönemde. bunda da sitedeki post tarihi değil, indexlenme tarihi biraz önem taşıyor. haliyle ufak bir açık var burada, kopya sitenin içeriği orjinalinden daha önce indexlenirse şamata olur. ama orada da sanırım orjinal içeriğe backlink'lerin kalitesi ve değeri (Page Ranking+miktar) kararı vermeyi sağlayan nokta olabilir. hoş zaten copyscape gibi araçlarla artık içeriğin kopyalanıp kopyalanmadığını da sorgulayabiliyor ve kimlerin çaldığını ortaya çıkarabiliyoruz; bu araç Google api'sini kullanıyor. haliyle extern bir araç bunu yapıyorsa, Google içinde hayli hayli yapılır... copyscape, rewrite içerikleri dahi belli bir ölçüde fark edebiliyor. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Merhaba ; benim de bugun bir şey dikkatimi çekti. Facebook profil sayfam pr5 görünüyor, benim burda verdiğim bir bağlantı var. Bunun bir etkisi oluyor mu ? Çünki web sitem doğru dürüst hit almamasına karşı Page Ranking'si yok iken 3 olmuş.
Not. Facebook konusunda eğer saçma bir soru yönelttiysem bu konudaki bilgisizliğime verin ![]() |
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Dilinin İngilizce olmasının artısı vardır diye düşünüyorum.
Google pagerank değerini belirlerken sadece backlinklere bakmıyor. Bunu bir çoğumuz biliyoruz. Söylediğiniz siteler xhtml, CSS, vb.. standartlara uygun kontrol ettiniz mi acaba? Bir de aklıma takılan bir nokta var. Bu siteyi siz nereden biliyorsunuz? Yani az-çok tanınan bir site mi? www.burhanaltintop.com bana ait bir domain. Bu domain geçen yıl ilk güncellemesinde pagerank 5 değerini aldı ve son güncellemeye kadar bu değeri korudu. Son güncellemede 3'e düştü. İlk pagerank değeri 5 olduğunda sınırlı sayıda linki vardı (3-4). Ve bu linklerin pagerank değerleinin hiçbiri 4 veya üstünde değildi. Tabi son güncellemede kriterler biraz değişti. Onun için güncel bir örnek vermekte fayda var. Bana ait bir diğer domain 2 tane backlink ile pagerank 3 değerini aldı. Bu linklerden biri burhanaltintop'dan diğeri de yeni açtığım blogumdan. Yani etkisi az olacak domainler. Sonuç olarak Google pagerank değerlerini hesaplarken elbette backlinklere bakıyor ama bunun değeri yükseltmede ya da düşürmede ne kadar etkili olduğunu bilemiyorum. |
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
Alıntı:
<a href="http://yucel.com" target="...">Yücel</a>. Ama kodların arasında rel="nofollow" varsa o zaman link etkisini kaybediyor. |
||
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Bilecik
|
Bir blog biliyorum. Wordpress'ten alınmış. Bu blog, bir ara günde 2000-3000 ziyaretçi çekmeye başlıyor ve Wordpress.org'da 1-2 hafta en çok hit alanlarda link alıyor. Sonra ne mi oluyor. Bu sitenin pagerank değeri 5. İlginç di mi?
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
Yer: LND
|
Alıntı:
Ek olarak benim bir arkadasimin sitesi var gunde 100 ziyarteci aliyor ya da almiyor Page Ranking 6 Ek olarak Page Ranking 6 diye Google dan ziyaretci geldigi falan da yok, sanirim Page Ranking devri tam anlamiyla kapandi, sadece sekil yapmaya yariyor.
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Soul, çok iyi bir tarafına parmak basmışsın olayın.
Son pagerank güncellenmesi ile sitemin de pageranki 5'den 4 düştü. Ancak Google aramada yazıların yeri değişmedi. En azından çok tutulanlarda öyle. ( örnek vereyim twitter aratalım : Lütfen yanlış anlaşılmasın, herhangi bir yazımı öne çıkarmak için verilmedi bu örnek, çok genel ve yüksek Page Ranking li yabancı sitelere bile konu olduğu için verildi.) O zaman Google aramada önde çıkmayacaksa pagerankin ne önemi kalıyor. Biz zaten SEO ve web standartlarına uygun olmayı severiz zorla yapmıyoruz yani ![]() Sonuçta Page Ranking yalan mı oldu? Sanki öyle görünüyor. ( Genede 8 hoş durur tabii ) |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) | |
|
pagerank'in değil yalan, daha da önemli bir hale geldiğine/geleceğine inanıyorum.
yoksa neden bunu suistimal etmiş olan dünyaca büyük siteler 3'er 4'er değer kaybetmiş olsun? bence biraz türk aklıyla düşünüyoruz. kedi-ciğer hesabı.. viski zaten amerikada kamyon şoförü içkisiymiş deyip küçümsemek gibi ![]() Alıntı:
![]() http://zeytech.net/Google-Siralamanizi-Bulun-01al.aspx |
||
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden |