Zoque.Forum
»
Google Adsense Kodları Artık Panelden Yönetiliyor
|
| Google Google Adsense, Adwords, Gmail ve diğer Google Servisleri hakkında merak ettiklerinizi, karşılaştığınız problemleri ve bu hizmetler ile ilgili yenilikleri paylaşmak için bu bölümü kullanabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Google Adsense Kodları Artık Panelden Yönetiliyor
Daha önce bildirgec'te olacak deniyordu. Dün farkettim ki Google Adsense panelinde yeni başlıklar var.
Reklamları Al Reklamları Yönetin. Reklamlar daha önce biliyorsunuz, girdiğiniz ayarlara göre seçilirdi ve size bir kod verirdi. Siz o kodu alıp sitenize yapıştırırdınız. Sonra en ufak değişimde -renk veya ebat gibi- gider yeniden kodu alır sitenizin HTML kodlarını bozmamaya çalışıp eklerdiniz. Ancak gerek meşakkatli sıkıcı ve gerekse web tasarımcı olmayanların yönetimi için iyi bir metot değildi. Şimdi ise size bir kod veriyor. Bunu bir kanal olarak kaydediyorsunuz ve içinde renk vs bilgisi olmayan kodu sadece bir kereliğine ekliyorsunuz. Sonra değişiklik lazım olunca Google Adsense kontrol panelinde, "Adsense kurulumu"nda, "Reklamları yönet" başlığında, değiştir seçerek yeni seçimleri yapıyorsunuz. 10 dk gibi sürede geçerli oluyor. Ben bugün bunu merak edip hemen yaptım. Bazı sitelerimde güncelledim. Sistem güzel ama bir tuhaflık var ki bu işlemi yapmamdan önce de son iki gündür reklamların tıklanma birden çok çok düştü. Google sistemi taşıyor sanırım. Kullanışlı olduğunu düşünüyorum yapının. Herkese bol kazançlar ![]()
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: Google Adsense Kodları Artık Panelden Yönetiliyor
tıklamaların düşmesi diğer adsense yeniliği ile alakalı... ama bu yeni yönetim sistemi, yabancı birçok sitede biraz tepki aldı; perfomans açısından düşüşler gözlemlenmiş... bakalım bir süre geçtikten sonra nasıl olacak.
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!