|
|
#21 (permalink) | |
|
Re: Google Adsense Artık Daha Az Kazandıracak
Alıntı:
cgencer, alternatif ppc provider'lardan Türkiye ile çalışan kaç tane var? Benim bildiğim Katreklam ve reklam Store var o kadar. Onlarda zaten sadece bizle çalışıyorlar ve ücretleri Adsense ile yarışamayacak durumda. |
||
|
|
|
|
|
#22 (permalink) |
|
Yer: KOCAELİ
|
Ufak bir arama sonucu;
http://www.cms.gen.tr/adsense-ile-pa...lternatifleri/ http://www.r10.net/para-kazanma-pay-...tiser-com.html http://sanalhakkinda.blogcu.com/4228834 http://haydarfaik.blogcu.com/3763522/ http://www.tech-faq.com/google-adsen...rnatives.shtml (Adsense alternatiflerini açıklamalı anlatmışlar) |
|
|
|
|
|
#23 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Ben son bir aydir %50 civarinda Adsense te dusus yasadim, diger arkadaslar nasillar?
Simdi raporlari aldim, CTR: 2007 Araliktan once 1.87% iken Gecen ay : 1.18% Bu ay ise : 1.11% Kazanma orani ise : %50 dusmus. Yani kazanma orani da dusmus, tiklama orani da. Herhalde boyle giderse Adsense in bir anlami kalmayacak.
|
|
|
#24 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Ben kendi blogumda aylık X dolar seviyesine çıkmıştım ki Adsense bu kuralı çıkardı. Anlıyacağınız gibi biraz gelir sağlamak için yazıyordum.
bu kural çıktıktan sonra aylık X/5 doları ancak buluyor. Kural ilk çıktığında reklama tıklayan ziyaretçinin direk reklamla ilgili olması sebebiyle, tıklama başı ortalama gelirin artacağını düşünmüştüm
Mesaj erpci tarafından 20.03.2008 (15:40) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
|
#25 (permalink) |
|
Hay yazmaz olaydım bu başlığı
![]() Resmen kehanet gibi. Yazdığım zamandan beri öyle bir düşüş var ki utanıyorum buraya yazmaya. Tabii bunda en büyük etken ısrarla "Reklamlarıma öylesine tıklamayın. Merak ediyorsanız tıklayın" demem olabilir. Belki de dememem lazım artık. Baksanıza Google bizden dürüstlük ve güvenilirlik beklerken, maalesef yayıncıyı üzecek kadar düşük oranlarda tıklama vermeye başladı. Artık düşünüyorum. Bir yerlerde bir hata olmasın? Binlerce kişinin girdiği sitelerimde en az toplam günlük 5 bin hit varsa ve %1 bile tıklamıyorsa alıma gelen soru şu oluyor. "Neler dönüyor acaba?" Geçen gün bir mahalle internet kafesine gittim. IE6 kuruluydu makineler eskiydi. Bir sitenin reklamına tıklamak istedim. Ama almadı. Tıkladım ama sayfa açılmadı. Hayretle başka bir siteye girdim ve onun da açılmadığını gördüm. Bir süre cebelleştim. Sonra düşündüm. IE6'da bir bug nedeniyle bu Google reklamlarının bazen tıklanmaması mümkün mü? (@sahip dostum izninle sana takılabilir miyim @Sahip, "olmaz öyle şey" demek için acele etme. Mesela, hem güzel hem zeki bir kadınla evlenmek mümkündür. Nacii getir IE6 yı Bakınız ilk sayfa )Yani şaka bir yana yurtdışındakilerin bu kadar düştüğüne inanmıyorum. Zaten ringofon ve çöpçatan siteleri birşey kazandırmıyor. Ama tıklamaların düşmesine inanamıyorum. Binlerce kişi girdiğinde yanlışlıkla bile tıklarlar. Son olarak oranlarımızı açıklamayı düşünmeliyiz. Çünkü daha geçenlerde Google Adsense hepimize kapı gibi sözleşme imzalattı. Neredeyse eleştirmek bile suç artık. Bloglama bloglama dedik bağrımıza bastık ama Eloy'da bir türlü açmadı şu sistemi ![]() Reklamz var ama baktım Google'dan bile düşük geldi verdikleri tıklama ücretleri. Bilemiyorum Google'u seviyorum ikl çıktığından beri. Ticari olarak da prensipleri çok güzel. Ama nerede hata var? Son tablo kabul edilir gibi değil.
Portfolyo | Güneşin Tam İçinde | DeviantArt Mihrace.Net ! | 3d Gözlük | Ebu'l-iz | Kimin Eli? | Reklam-im Mesaj ssonmez tarafından 20.03.2008 (16:32) yeniden düzenlendi. Açıklama: imla düzeltimi |
|
|
|
|
|
|
#26 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
düzgün içerikli bir site açtık, 750$ ilk 3 haftada getirdi... sonra uğraşmadım trafik artırmakla, sirkülasyon azaldı. bir süre sonra da tamamen ilgilenmeyi bıraktım. birkaç ay sonra (paramı aldıktan sonra) Google Adsense hesabımı kapattı; tüm trafik, tüm tıklamalar gerçek ve uygun olduğu halde. hızlı iniş ve düşüşleri de sevmiyor bu Google anlaşılan...
gelirlerin azalmasından, tüm reklam pastasını kendine ayırmak istediğini düşünmeye başlıyor insan... alternatiflere yönelme zamanıdır sanırsam. türkiye ile çalışıp çalışmaması çok önemli değil, Paypal ile çalışıyorsa sorun yok. Paypal yavaş yavaş türkiye'ye açılıyor sanırım. kaldı ki, reklam geliriyle Paypal'le alışveriş yapmak da güzel bir opsiyon. paranın elime geçmesi önemli değil, alım gücüm olsun bu sayede, bana yeter. alınacak sürüyle kitap, ebay ürünü, 8-bit bilgisayarlar vs var... )
|
|
|
|
|
|
#27 (permalink) | |
|
Yer: Ankara
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#28 (permalink) | |
|
Yer: LND
|
Alıntı:
|
|
|
|
#29 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Alternatif gelir yolları bulmak gerekir. Benim blogumda Adsense reklamı yok, ama çin kültür merkezi ve ona bağlı şirketlerin reklam kokan yazılarını yazıyorum
Çince kursuma artık para vermiyorum, bu beni aylık 200 ytl masraftan kurtarıyor.Şimdi daha geniş kapsamlı sponsorluk sözleşmesi yapmayı planlıyoruz.
|
|
|
#30 (permalink) |
|
Bir tartışmada geçmişti. Şimdi hatırlıyamadım. Adam diyor ki; "ben o reklam alanını reklam için ayırmış ve ona göre sayfa düzenimi belirlemişim. Kalkmış Google kendi kafasına göre düzenleme yapıyor. Çok saçma."
Bencede çok doğru. Birde şöyle düşünmek lazım; Türk kullanıcısı çok cahil. Bir siteye nasıl gireceğini nereye tıklayacağını kestiremiyor. Mesela oyyla.com'u takip edenler bilir. Google'dan gelen ziyaretçi nereden bu siteye gireceğim diyor. Google reklamlarından asgari maaşın kesintisiz olanından kadar gelir elde eden biri olarak bittim tükendim diyorum. Acilen alternatif bir mecraya geçebilirim. Var mı? |
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
![]() |
| Etiketler |
|
google adsense , google , ecpm , adsense , tiklama ucretleri |
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim |