Zoque.Forum
»
Google Adsense Artık Daha Az Kazandıracak
|
| Google Google Adsense, Adwords, Gmail ve diğer Google Servisleri hakkında merak ettiklerinizi, karşılaştığınız problemleri ve bu hizmetler ile ilgili yenilikleri paylaşmak için bu bölümü kullanabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Google Adsense Artık Daha Az Kazandıracak
Bir kaç gündür reklam gelirlerinde genel bir düşüş var. En azından konuştuklarım böyle söylüyor. Bir türlü çözemiyordum.
Cihangir bir kaç link yollayınca kavradım. Sizinle paylaşmak isterim. Yeni Google yerleşiminde tıklanabilir alanlar sadece kelimelerle sınırlanmış. Daha önce reklam karesi içinde tıklamak yetiyordu. ![]() http://www.problogger.net/archives/2...ess-clickable/ Bunun anlamı şu: ziyaretçi ısrarla tıklamadıkça reklamlar açılmayacak. Yani reklamverenler için harika çünkü sürekli reklamları görünecek ve tanınacaklar, sadece çok istekli ve kararlı! olanlar tıklayacak. Ancak acemi kullanıcıların tek tıklamayla girmediği şeye, ikinci kez tıklamadığı görülüyor ki bu üstteki sitede sürekli şikayet yorumu yazılıyor ![]() Böylece bir şey daha gördük. Tamam doğrusu bu. Reklam ilgilenen tarafından tıklanmalı. Ancak yıllardır tesadüfen tıklanıyormuş ![]() Ayrıca Web'i finanse eden reklamlar nedeniyle binlerce blog açıldı. Türkçe içerik ve kaliteli yazılar yazma hevesi arttı. "Sitenizden para kazanın" rüyaları herkesi yazara dönüştürdü. Bu gelişme bunu baltalayacak. Şimdi bu gelişmelerle ve Türkiye'deki bu düşük tıklama oranlarıyla, ciddi ziyaretçi alan siteler kısa zamanda - başka alternatif bulurlarsa eğer- bir düşüneceklerdir sanırım.
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Bilecik
|
Re: Google Adsense Artık Daha Az Kazandıracak
Google akıllı da yayıncılar akılsız mı?
Link olmayan metin kısmını çok hafif gri yaparsın. Başlığı cırtlak bir renk, sonuç olarak eskisi ile değişen hiçbir şey olmaz. Yine hedefsiz ziyaretçi itinayla gönderilir.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Divxplanet üzerinde bir altyazi indirmeye calistigim zamanlar, altyazi yükle butonunun hemen üzerindeki google reklamina cok defa tiklamisimdir. Ama bu, aceleyle su altyaziyi yükleyeyim derken olmustur hep.
Eger Süleyman hocanin dedigi gibi, tiklamalar kare üzerinden kaldirilip texte eklenirse, bu cok kisi icin farketmeyecektir. Google imaj reklamlari bulundugu tüm alana reklam linkini dagitiyor nasilsa ![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
olması gereken olmuş.
ben bile bu halimle kaç defa yanlışlıkla tıkladığımı bilirim. özellikle, mesela 4 tane reklam çıkması gereken yerde 1-2 tane çıktığı zaman, sayfayı aktif hale geçirmek için sayfaya ait sandığınız boş bi yere refleksif tıkladığınızda neye uğradığınızı şaşırıyorsunuz. veya tarayıcı hafif takıldığında, böyle şeyler çok yaşanıyor. bu zaten haksız kazanca girer ![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Bilecik
|
Hatta bence alttaki durum çubuğunda gideceği url yazarsa yani text reklama dönerse tıklama oranı lehimize olur, artar bile.
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Su an ben kendi sitemdekilere baktim oyle bir olay henuz olmamis her bir yeri tiklaniyor
En azindan el isareti cikiyor. Dolayisiyla tiklandigini varsaydim.Suradaki haber : http://www.problogger.net/archives/2...ess-clickable/ Bugun yazilmis ve olacak diyor, o yuzden sanirim yakinda gorecegiz. Acikcasi bence bu degisiklik mantikli, muhtemelen evet daha az para gelmeye baslayacak ama bence su an Turk siteler icin esas sorun Turkce sitelerin para etmemesi ve reklamlardan bu yuzden az para gelmesi. |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
Adsense-Türkiye'den resmi aciklama bugün gelmis:
http://adsense-tr.blogspot.com/2007/...r-alanlar.html Alıntı:
1-2 cente reklam verenler yayinlayacak internet sitesi bulamayacaklari zaman, ister istemez daha fazla ödeme de yapacaklardir. Saniyorum bu öneriyi sadece forumla degil, Google ile de paylasmali.
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Çok garip sitelerimde son 2 gündür altıda bire kadar düştü tıklama sayısı ve nedenini anlayamıyorum. Üstelik bu tek sitede değil irili ufaklı sitelerimde hep aynı düşüş oranı.
"Engellediğim sitelerden mi acaba?" diyerek engelediğim siteleri de boşaltıp denedim. Yine aynı. Hatta daha önce yazdığım kodla Google'dan gelenlere ayrı, siteden gelenlere ayrı kanal açtım ve baktım (Bu kodlar legaldir. Farklı reklam sayısı gösteriyor. Google koduna kesinlikle karışmıyorum) durum garip. Kodlarımın bir kısmını yeni reklam yönet özelliği ile değiştirdim. Ama diğerleri aynı. Aklıma hiç bir şey gelmiyor. Ziyaretçi sayısı aynı ama tıklamalar yok. Acaba bana özel bir durum mu var? Blogumda Microsoft Genel Müdürü Sayın Çağlayan Arkan'a link veridiğim için olabilir mi? Ya da Blog toplantısında "Microsoft neden halen reklam pazarına girmedi?" dediğim için ![]() Belki de kuzey rüzgarlarındandır. Ama bu reklam macerası ben bıktırmaya başladı.
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
![]() |
| Etiketler |
| google adsense , google , ecpm , adsense , tiklama ucretleri |
|