|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Google botları hakkında
Herkese merhaba, Umarım bu sorunun başlığı doğrubir başlıktır çünkü benim sormak istediğim konu şu ki ben bazen Google'da bir konu üzerinde arama yaptığım zaman forum sitelerinin sonuçları da geliyor ancak bazı forum siteleri üye olmadan size o konunun içeriğini göstermiyor fakat nasıl oluyorda bu Google botları sadece üyelere açık olan sayfaları indexleyebiliyorlar yani bunun için özel bir optimizasyon mu gerekiyor? Yoksa Google botları bütün sayfaları indexleyebiliyorlar mı ve cevap evet ise nasıl oluyorda Google botları Facebook'taki herhangi bir Group altında açılmış bir tartışma başlığını indexleyemiyor? Bu arada ben bu denemeyi sadece Facebook üzerinde gerçekleştirdim bu sebepten dolayı Facebook konusunda yanılmış olabilrim, çünkü onlar belki indexlenmemesini istemiş olabilirler. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: Google botları hakkında
Örnek sayfa :http://64.233.183.104/search?q=cache...lnk&cd=1&gl=tr
Google normal olarak bizim gördüğümüz sayfaları indexler. örnek frmtr deki gibi normal bir kullanıcı forumdaki linkleri göremezken Google da görememiş. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Teşekkürler |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Üyelik sistemlerinde genellikle user agent kontrolü yapılarak eğer Google ise tüm içeriği göster şeklinde tanımlanma yapılıyor, hazır içerik yönetim sistemi yazılımlarında genelikle bunun için bir yama veya eklenti olabiliyor. Sonuçta Google taraflı değil de kullanıcı taraflı bir izin verme sözkonusu.
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
Yer: Eregli
|
Alıntı:
Eger boyle bir kontrol yoksa haliyle Google'da uye olmayanlar ne goruyorsa onu goruyor ve o sekilde indexliyor.
|
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
doğru... ayrıca Google bot'a özel farklı gözüken sayfaları Google pek sevmez, hemen sandbox'a atar. daha iyi indexlenmek uğruna, bota özel içerik sunuyorsanız bunu fark ediyorlar (bot kodu olmadan görülen sayfayla, bot kodunun gördüğü sayfayı karşılaştırarak elbette).
bir ara bir şarkı sözsü sitesinde url hashing ve zaman sınırlı url kullanarak içeriği korumaya çalışmıştım. ama googlebot gibi spider'lar içinse url hashing'i bypass ederek şarkı sözlerinin Google tarafından her an indexlenerek bir fonksiyonum vardı. ama Google bu basit ayırmayı bile sandbox'a atacak bir sebep saydı. |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
Bende sanırım bu tarz işler için del.icio.us'a eklemek icin gerekli olan butonlar gibi butonlarla benim sitemde bulunan herhangi bir konuyu kullanıcıların del.icio.us tarzi sitelere eklemesini sağlayabilirim. Bunun sonucunda da eğer kullanıcı eklerse o siteler Google tarafından indexlendiği için belki bir sonuç alabilirim diye düşünüyorum. Sizin uyguladığınız başka methodlar var mı sadece kullanıcıların görüntüleyebildiği sayfaların indexlenmesi için?
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!