Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » Google » Google hesabım ele geçirilmiş

Google Google Adsense, Adwords, Gmail ve diğer Google Servisleri hakkında merak ettiklerinizi, karşılaştığınız problemleri ve bu hizmetler ile ilgili yenilikleri paylaşmak için bu bölümü kullanabilirsiniz.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 18.12.2007   #1 (permalink)
atiLLa

atiLLa's Avatar

Yer: St.Petersburg
Google hesabım ele geçirilmiş

Google hesabımın, yaklaşık 6 gün önce ele geçirildiğini farkettim. Arada bir değiştirdiğim, rakam ve harflerden oluşan ve anlamsız olduğu için tahmin ile bulunmasının çok zor olduğu şifremin nasıl olup da değiştirildiğini bilmiyorum.

Gtalk konuşmalarım, gmail'deki yazışmalarım, Docs'daki tez çalışmalarım ve kişisel belgelerim, gmail adresimi verdiğim diğer tüm sitelerdeki hesaplarım da ne yazık ki şu an başkalarının elinde. Bunların arasında godaddy ve hosting hesabım da var.

Google sırası ile önce ikincil e-posta adresime bilgileri gönderiyor fakat ikincil olarak verdiğimi hatırladığım e-posta adresim yani eski adresim şu an mevcut değil. Eski adresimin bulunduğu domain ben de değil. Sonrasında gizli soruyu soruyor. O da kütüphane kartı gibi benim hiçbir zaman yazmayacağım bir soru ki bu da değiştirilmiş görünüyor.

gmail ile doğrudan irtibata geçmek için bir form doldurdum. Beni davet eden kişiyi, son girişimi, şifremi son değiştirdiğim tarihi sordular. Cevapladım ama onlardan iki gündür bir cevap alamadım. Bu arada beni davet eden kişi sanırım forum'dan Çirkin Ördek nick'li bir arkadaş idi ama kendisini de mail adresini de tam hatırlayamadım.

Google'a durumu tam olarak ifade mi edemedim bilmiyorum fakat o mail adresini nasıl almam gerektiği ile ilgili fikri ya da tecrübesi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

iletişim için şimdilik senpetersburg [at] gmail.com adresini kullanıyorum.

atiLLa.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 18.12.2007   #2 (permalink)
AloneKing

Yer: İstanbul
Re: Google hesabım ele geçirilmiş

Benimde MSN'de ayrıca birçok forumda kullandığım gmail adresimi ele geçirdiler. Adımı kullanarak dolandırıcılık vb. birçok çirkin işe giriştiler. Bence bir an önce üye olduğun forumlardan üyeliğini durdurulmasını iste yada üye adını değiştir.

Muhtemelen senin adınla virüs dağıtırlar, Paypal dolandırıcılığı yaparlar, senin adına sitelerini satarlar. Çabuk davranmalısın yoksa başın çok ağrır

Geçmiş olsun
AloneKing şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 19.12.2007   #3 (permalink)
erturkerdal

erturkerdal's Avatar

Yer: Bilecik

Geçmiş olsun. Eğer bir Türk'ün çalındığından eminsen İstanbul Bilişim Suçları Amirliğine başvur derim. Çalan kişi ile irtibata geçebilirsin. Yapılacak herşeyi yapmışsın ama...
Old 19.12.2007   #4 (permalink)
atiLLa

atiLLa's Avatar

Türk olduğundan eminim çünkü benim diğer mail adresime mail atmış. Hesabı yanlışlıkla aldığını ve Godaddy hesap bilgilerimi söylememi ve doğru ise adresi vereceğini söylemiş..

St.Petersburg'da ikamet ediyorum. İstanbul Bilişim Suçları Amirliği bu konuda ne yapabilir sizce? Yani işleyişi nasıl? Yardımcı olabilir mi? Eğer sonuç alabileceğim birşey ise emniyet konusunda da vekaletim var. Ama gerçekten merak ediyorum birşey yapabilirler mi diye..
Old 19.12.2007   #5 (permalink)
AloneKing

Türk polisi ne istemişte yapamamış bu güne kadar Şansını denemelisin bence
Old 19.12.2007   #6 (permalink)
erturkerdal

erturkerdal's Avatar

İstanbul Bilişim Suçları hakkında Uğur Dündar'ın bir haberini izlemiştim. MSN çalan bir kişiyi İstanbul'dan tespit edip, -tam emin değilim Çorum olabilir- oranın polisi ile ortak operasyon düzenleyip MSN hırsızını suçüstü yakalamışlardı.

Kaldı ki senin durumun yukarıda anlattığım olayın yanında çok daha önemli.
Old 19.12.2007   #7 (permalink)
tuncau

tuncau's Avatar

Görsel: 1

Uğur Dündar çekerken kolay yakalaması.

Bu süreç bazen düşünülenden hızlı bazen de insanı bezdirecek kadar yavaş işliyor.

Bilişim Kanunu'nun ilgili maddesi ile hazırlanmış bir dilekçeyi savcılığa vermeniz iyi bir başlangıç olabilir.

Ondan sonrası kime, nasıl denk geldiğiniz ile ilgili.
Old 19.12.2007   #8 (permalink)
erturkerdal

erturkerdal's Avatar

Savcılığa başvurulursa süreç uzayacaktır. Direkt İstanbul Bilişim Suçları Amirliğine suç duyurusunda bulunursa bu sürecin daha kısa olabileceğini tahmin ediyorum.
Old 19.12.2007   #9 (permalink)
erdinç

erdinç's Avatar

Yer: Londra

Suçla mücadele etmek şüphesiz yapılması gereken bir şey. Bunun yanında bu gibi durumlardan korunmak için yapılabilecekleri de konuşmak gerekiyor. Emailin çalışması çok can sıkıcı bir durum.

atiLLa, bu işin nasıl gerçekleştiğini bulursan burada yazarsan seviniriz. Biz de ona göre önlem alalım.

Yapılan hatalardan biri Google şifrenizi başka yerlerde, örneğin birtakım forumlarda kullanmak. Bir diğer hata da aşağıda açıklanmış. Sizi davet eden kişi sizi tuzağa düşürmüş olabilir.

http://www.askdavetaylor.com/can_peo...l_account.html
erdinç şu an çevrimdışı  
Old 25.12.2007   #10 (permalink)
atiLLa

atiLLa's Avatar

Sevgili arkadaşlar,

Öncelikle hiçbir şifrem aynı değildir, kaldı ki gmail şifrem mantıklı kelimeler ve sayılardan oluşmadığı için tahmin ile bulunması da mümkün değil. Nasıl oldu da ele geçirildi halen bilmiyorum.

Mailimi alan kişi yada kişiler diğer adresime, birilerinin domain adreslerim için ele geçirdiğini fakat bunu duyan duyarlı birisinin onlardan alıp bana geri verdiğini ifade eder şekilde bir e-mail atmışlar. Şifremi de geri verdiler.

Süreç içerisinde godaddy ve hosting şirketine attığım mailler ve verdiğim bilgiler sonrası zaten hesaplarım askıya alınmıştı. Dolayısı ile yapmak istediklerine de tam olarak anlam veremedim.

Olan verilerimin başkaları tarafından görülmesi, belki kopyalanması ve bir haftamın bana hicran olması oldu. Bu süreçte, Google'a gönderdiğim birçok e-mail'e ise ne yazık ki hiçbir cevap alamadım! Yılbaşı tatili midir nedeni bilmiyorum ama bu kadar ilgisiz kalmaları beni çok şaşırttı. Dün ise bana hazır bir metni göndererek maili nasıl korumam gerektiğini anlatmışlar, tabi teşekkür ettim kendilerine çok faydalı oldukları için..

Hasılı, şunu anladım ki eğer şifrelerim verilmese idi zannedersem bu dosyayı kapatmak durumunda kalacaktım.

Yardımcı olan/olmak isteyen herkese teşekkürler..
Yanıt

Etiketler
gmail hesap sifre , gmail , email sifresi , google , hack

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0 RC5