Zoque.Forum
»
Kullanıcılara kendi domain'imizle gmail sunmak?
|
| Google Google Adsense, Adwords, Gmail ve diğer Google Servisleri hakkında merak ettiklerinizi, karşılaştığınız problemleri ve bu hizmetler ile ilgili yenilikleri paylaşmak için bu bölümü kullanabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Kullanıcılara kendi domain'imizle gmail sunmak?
Merhaba..
Google Apps ile kendi domain adımız altında gmail hesabı açabiliyoruz. Yeni kullanıcı eklemek için ise Admin'in Google Apps'e girmesi gerekiyor. Ben www.istanbul.com 'un yaptığı gibi kullanıcıların kendilerinin benim domainimle gmail alabilmelerini istiyorum. Sorularıma gelirsem: 1) Bu konu ile ilgili bildiğiniz KOLAY bir tarif, site, eğitsel döküman var mıdır? 2) Böyle bir hizmet verirsek Google Apps ile alakalı herhangi bir problem oluşur mu? Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
Re: Kullanıcılara kendi domain'imizle gmail sunmak?
dökümana gerek yok ki. google dan başvurduğunuzda hemen hesabınız açılıyor ve sayfa türkçe zaten. sadece mx kaydı değiştiriyorsunuz ve mx kaydı nasıl değiştireceğiniz de google apps sayfasında mevcut. kullandığınız paneli seçiyorsunuz ve size türkçe olarak nasıl yapacağınızı anlatıyor.
türkçe bir doküman olsaydı, o sayfadakilerin kopyalanması ile olurdu zaten en iyisi.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Son değişen birşey olmadı ise google sizin istediğiniz özelliği desteklemiyor. Sizinde eklediğiniz gibi tek çare admin girişi yapıp panelden eklemek. Microsoft'un yine alan adı sahipleri için sunduğu benzer hizmette sanırım oluyordu ama burdada kullanıcı sayısı çok az veriyorlar. http://domains.live.com/
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
Scud sanırım beni yanlış anladınız. Yine de vaktinizi ayırıp cevaplama nezaketi gösterdiğiniz için teşekkür ederim.
seouzman. Evet o servisten haberim var ama gmail'i tercih ederim. istanbul.com'da da yapılmış olduğunu görünce acaba bir yol bilen var mıdır diye sordum. İlginize çok teşekkür ederim. Yabancı forumlarda da bir bilgiye rastlayamadım. Herhalde kendi formları Google Apps'e bağlanıp otomatik ekliyor. Ama nasıl?? |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
istanbul.com bunu yapmak için Google ile bir anlaşma yaptı. Sanıyorum bu tarz geniş ölçekli hizmet sağlayabilmeniz için sizin de bir görüşme yapmanız gerekiyor kendileriyle.
Çeşitli kanallardan bu isteğinizi Google'a iletebilirsiniz. |
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
Evet, özür dilerim. Yanlış anlamışım ne yazık ki.
Sizin istediğiniz google'ın API'lerini kullanmak sanırım ama bunu ücretli hale getirmişler. Yukarıdaki arkadaşın yazdığı gibi google ile görüşmeyi denemekten başka yapacak bir şey yok şu an için. Eğer ticari bir amacınız yoksa emaillerde adsense gosterecekleri için yardımcı olurlar diye düşünüyorum.
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
ben bir dönem kullandım. 100 kişilik account veriyorlar. bunları manuel olarak açıyorsun. 15 kişilik bir ekip olarak kullandık. performans yeterli değil. sıkıntı çekince bıraktık.
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!