Zoque.Forum
»
Reklamları Engelleyen Ziyaretçiye İçeriği Engellemek
|
| Google Google Adsense, Adwords, Gmail ve diğer Google Servisleri hakkında merak ettiklerinizi, karşılaştığınız problemleri ve bu hizmetler ile ilgili yenilikleri paylaşmak için bu bölümü kullanabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Reklamları Engelleyen Ziyaretçiye İçeriği Engellemek
Biliyorsunuz bir çok eklenti ile (mesela Firefox için Adblock) webde gezerken reklamlar engellenebiliyor.
Gelgelelim bizim gibi "orijinal içerik sağlayacağız" gibi bir çılgın işe soyunanlar için reklam gelirleri tek kaynak. İstiyorum ki eğer ziyaretçi reklamları engelleyen bir eklenti kullanıyorsa karşısına "Üzgünüz size hizmet veremiyoruz. Reklamları kaldırmak internet'in sonunu getirir" yazayım ![]() Bu mümkün mü? Tarayıcı bilgileri arasından bu nasıl bulunur? Veya bu tür bir WP eklentisi duydunuz mu?
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: Reklamları Engelleyen Ziyaretçiye İçeriği Engellemek
pek mümkün değil; ancak reklam flash olur da izlendiğinde JavaScript üzerinden izlendi sinyali geçerse ve ajax ile bunu server'a geri döndürürsen... anlayacağın, fazla teferruatlı, hem uğraşmaya değmez, hem de kolaylıkla bypass edecek yöntem çıkar.
ayrıca içeriği ücretli yapmak istiyorsan bunu reklamlar üzerinden bahane etme; doğrudan ücretli abonelik yap ve ücretli üye olanlara söz konusu bilgi sayfalarıı sun. wp'nin bu tür bir plugini vardı. ama nerede kaldı paylaşma ruhu, nedir bu kapital merakı, Google da pek sever bu tür zorlamaları diye belirtmeden de edemiyorum.... ![]() |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Şöyle, cgencer eğer binden fazla makale yazarsanız sanırım ne demek istediğimi göreceksiniz. İnsan tüm ömrünü hayra adayabilir. Elbette tercih meselesidir. Ancak bir arayol arayışındayım. Yani isteyenin ödediği bir metot gibi. Tamamen paralı içerğie geçmeyi çok itici buluyorum. Böyle bir Internette gezmeyi sanırım kimse istemezdi.
Ancak günümüzde ziyaretçiden ücret almak neredeyse imkansız olduğuna göre tek gelir kaynağı reklamdır. Reklamlar kötüdür demek çok ütopik. Bu konuda en sert yaklaşımları olan Jimm Wales Türkiye'ye geldiğinde Wikipedia için eskiden beri reklam almak istemediklerini ancak pek çok hayır işinden ve yenilikçi fikirden olduklarını Afrika'da fakir ülkelerdeki çocuklara bilgiyi eriştirmek için yapılan "donate / bağışların" yetmediğini anlattı. Ayrıca hayırla geçen ömrü maalesef kişisel hayatında ilerleyen yaşıyla birlikte parasız olduğunu hissettirmiş olmalı ki eğer reklam alsaydık şu an özel jetimle bu konferansa gelebilirdim dedi. Kısacası hepimiz birbirimizi tanıyoruz. Google reklamları yokken de yazıyordum. Ancak gördüğüm reklamın yerine bir sistem bulunamadı. Süratle reklam tıklama oranları düşüyor. Böylece uzun vadede vatandaş medyası ve toplumsal yenilikçi projeler yapmak belirli tekellerin eline geçecek. Çünkü reklamlarla kazanırım diyemeyeceksiniz. İllaki sizi ezip büzecek bir finans kaynağı bulmanız gerekecek. Böylece proje tutarsa her an elinizden alınacağı korkusuyla kalacaksınız. Kısacası eğer reklam yerine alternatif bir gelir modeli gelirse hiç durmadan denerim. Ancak halihazırda reklam gelirleri yeni projelerim için gerekli. Şu an bekleyen düşüncelerim var. Topluma yararlı olacağını düşünüyorum ama kimsenin yönetiminde yapmak istemiyorum çarpıtılamaması için. Dolayısıyla reklamları görmek istemeyenlere emeğimi sunmak istemiyorum. Yanlış anlaşılmasın. Kimse reklam tıklamak zorunda değil. Ancak reklamı tamamen kapatmak Internetin özgürlüğünün sonunu getirecektir. Söylemedi demeyin.
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
o takılmaları yaparken açıkçası biraz espriyle karışık yapmıştım; ama o tarafa daha çok eleştiri gibi ulaşmış.
... elbette herkes gibi, zaten yapmakta olduğun işi gelire dönüştürmek güzel. ama bunda yine kendin belirttiğin gibi, doğrudan şart koymadan yapma imkanı da önemli. hepimizin istediği böyle bir düzene oturtabilmek. ama Google'ın dengesiz rakamlarıyla bu merakı sürdürebilmek gerçekten kolay değil. ingilizce yazan bir blogger ayda binlerce dolar kazanabilirken türkiye'de bin dolar kazanan bayram ediyor. kaldı ki Adsense, sistemini kafasına göre dedeğiştirip, bizi gelirimizden edebiliyor da koalylıkla. reklamların kapatılıp kapatılmadığını anlamak mümkün değil ne yazık ki. çünkü zaten relamverenlerin kendi kodları var ve müdaheleye pek izin vermiyorlar. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: LND
|
reklam yayinlayan ve ayni zamanda reklamlari mutemadiyen yillardir kapatan biri olarak soyluyorum ki...
Kapatmanin bir kac yolu var, JS acik degilse siteyi engellemek, Adblock yuklu ise gostermeyi engellemek, FF de yuklu eklentiler tespit edilebiliyor, Bunun harici cesitli bloklama yontemleri var ama onlari tespit etmek icin cgencer in dedigi gibi cesitli aksiyonlara girmek lazim, muhtemelen degmez. Bunun haricinde konunun geneline gelince acikcasi zaten cok az insan bunu yapiyor, bence birakalim yapsinlar. Hatta bana kalsa ben siteme duzenli gelenlere bile reklam gostermeyip sadece Google dan gelenlere reklam gosterecegim Ama senin dedigin bir yerde dogru, dolayisiyla o konuya girmiyorum ama bence binde birlik bir oran icin bunu yapmaya gerek yok. Acikcasi reklamlar acik bir tarayici ile interneti dolastigimda internetten nefret etmeye basliyorum, sanki bir bulvar gazetesi okuyorum da iki sayfada bir tam sayfa reklam izliyormusum gibi oluyor. Ozellikle de reklam olayini abartan siteler icin. Bu arada soylemeden gecemeyecegim bu konularin hepsi ilk popup blocker ciktiginda da oldu ama simdi IE bile popup blocker ile geliyor. Dolayisiyla bence reklami bloklamayi internet iceriginin sonu gibi gormek pek dogru olmaz.
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
soul gibi bende reklam engelleyenlerdenim
1. sayfaların daha hızlı ve problemsiz açılması, 2. içeriği rahat görebilmek 3. flash reklamların Firefox'ta bazen problem çıkartması, 4. yazıyı okurken imleç üzerine gelince çıkan reklamları söylememe gerek bile yok sanırım. reklamları engellemekte, site sahipleri daha az kazansın yada köşeyi dönemesin gibi bir maksadımız yok. ayrıca sevdiğim, içeriğini takip ettiğim sitelerde text türevi yada fazla göze batmayan reklamları açıyorum ve site sahibi daha fazla kazansın maksadıyla reklamlara bile tıklıyorum. bahsettiğin yöntemler yerine: sitendeki içeriklerden bazılarını ücretli üyelik kısmında yayınlayarak ziyaretçilerin ilgisini ölçebilirsin. (tutarsa devam edersin) (bazı wp tema siteleri ücretsiz tema yayınlayarak tarafiği ve artan trafikle reklam gelirini artırıyor, trafik arttıktan sonra ücretli içerik yada hizmetleri araya serpiştiriyor, fakat bu senin yayınladığın içerik türünde uygulanabilir mi?) |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
Yer: İstanbul
|
Alıntı:
bunu engellemek icin sayfanin bir yerine "reklamlari engelliyorsaniz size hizmet vermek istemiyoruz" yazarsan reklam engelleyenlerin buyuk bir kismi tekrar gelmeyecektir, zira internette her zaman alternatif icerik bulunabiliyor. |
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
İşin etik yönünü gelecek günlerde bir çok kişi konuşmak zorunda kalacak sanırım.
Elbette kimse bulunmaz hint kumaşı değildir. Ancak şu da var ki yazdığım bir çok makale Türkçede tektir. Geçen zamana rağmen alternatifi yoktur. Hatta rahatça söylüyorum bazı teknik ve bilimsel derlemeleri Internette ben de bulamadığım için aylarca araştırıp yazdım yani İngilizcede de yok. Yani kişi dilerse elbette kapatıp gidebilir. Ama konuyu bayağı arayacağı da kesindir. Ayrıca şiir ve hikayelerim de orijinaldir. Fotoğraflarım gibi.Bir daha söylüyorum ki ücretli içerik sağlamayı sevemedim. Beni rahatsız ederken, ben başkasından ücret talep edemem. Öyleyse daha emekleme aşamasında olan ve TV gibi geleneksel reklam pastasından pay kapmaya çalışan internet reklamcılığı önemli bir konudur. Google'un bizzat reklam engellemeye çare üretmesi bile mümkündür. Çünkü Google bir arama motoru şirketi değildir. O ücretsiz verdiği hizmetlerden birisidir. Google parayı reklamlardaki ortak payda olması ile kazanır. Tüm diğer projelerinin finans kaynağı olan reklamların bu kadar kolayca kapatılmasına sessiz kalmayacaktır. Yalnız konuyu açma nedenim işin felsefesini tartışmak değil de, bu işin kodlarla nasıl yapılacağını sormaktı. Lütfen konuyu bu yönde çözüme kavuşturmama yardım edin. ![]()
|
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
Yer: LND
|
Alıntı:
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
mmm, biraz düşünmek lazım.
Adblock kullanan birine niye içeriğini göstermek istemiyorsun? Adsense reklmalarının çok gösterilmesi zaten iyi bir şey değil ki. Tıklanma oranını düşürüyor. Kişi zaten adblock kullanıyorsa, kullanmadığı zamanlarda da reklamlara tıklayan, içerik/ bilgi elde ettiği siteye bir faydam olsun diyen biri değildir. (Bu arada siteye bir faydam olsun diye reklam tıklamak ne kadar doğru olacak ki... reklamları öyle güzel yapmalılar ki insan merak edip tıklamalı ...) Hepimizin de bildiği gibi bizlerin bir an önce , Adsense tekelinden kurtulmamız gerekiyor. Belki tamamen değil, ama mutlaka bir alternatif olmalı. Veya biz geliştirmeliyiz. Gelin bunu yapalım. Alternatif bir reklam şebekesini kuralım. O linkzler adnetler, mynetler felan bize çok iyi gelmiyor. İnternetin ve bizim ruhumuzu en iyi ifade edecek, devrimci bir yapıyı oluşturalım. ![]() Maddi ve manevi olarak. evvvet .... ![]() |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!