|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: ISTANBUL
|
Google CSE
Google paşam sağolsun CSE ( Custom Search Engine ) ile yine bir alternatif sağladı bizlere... Malum internet siteleri her gün artıyor ve fake sitelerde çoğalıyor. Böyle olunca Google paşam da aradığın içerikten alakasız sonuçlar karşına çıkıp duruyor. Google olayı etkin bir şekilde çözmeye yeltenmiş, al kardeşim sana benim search engine yapım, sen ( ve seçeceğin arkadaşların ) düzgün siteleri seçip, belirli bir konu için search engine yapın... http://www.google.com/cse webdede buna basit bir örnek... web desing ve development ile alakalı siteleri barındıran bir search engine...
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
Re: Google CSE
Çok Güzel bir çalışma bu ancak benim aklıma Google® teknolojisinin yapmak istediği belkide bana fantazi gibi gelen bir fikri düşünüyorum..
Google® firmasının yaptıkların'ı kısa bir şekilde göz attığınızda ve kartları yerli yerine koyabildiğiniz aslında Google® firmasının bir inşa halinde görebiliriz. Bunu yaparken de windows'un yapmadığı bir şey olan açık kaynak yazılımlarını da kendi alanlarında büyütmesi ve desteklemesi. Yani anlatmak istediğim Google® firması bir ew yapıyor arkadaşlar ve bu ewin sonunda kendini internet'in en büyük en devlerinden biri olarak gösterecek bir ew'dir. Çünkü bu Google®'ın çalışmaları başka hiçbir şeyi anlatmaz diye düşünüyorum.. ßu konuda bir fikri olan arkadaşım varmı? ßenim düşündüğüm gibi düşünen..? sormak istiyorum |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: ISTANBUL
|
Re: Google CSE
Google için internet neki :]]
marsa gidiyolar... bkz. Google virgle http://www.google.com/virgle/index.html