|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Google Chrome
Google'ın yeni İnternet tarayıcısı çıkmış. http://www.google.com/chrome Hemen yükledim. Kullanmaya başladım. İlk izlenimlerim epey olumlu. Bu sayfada birkaç tanıtıcı video var. Mesaj erdinç tarafından 03.09.2008 (02:09) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: Google Chrome
Google deyince akla ilk Firefox geliyodu.
Acaba Firefox tabanlı mı? Firefox eklentileriyle uyumlu mu? Eğer tamamen farklı bir browser ise Firefox-Google ilişkisi biz kullanıcılar bakımından garip olur. -- Ancak galiba Firefox kullanıcları ve Google sevenler şöyle yapcak. Firefox ana browser olarak kalcak. tüm ayarlar ve eklentileriyle. Chrome da kurulcak ve chrome un hızından faydalanılcak. Ama böyle de olmaz ki. İki farklı browser.
Hasan Tayyar BEŞİK Mesaj hasantayyar tarafından 03.09.2008 (09:06) yeniden düzenlendi. Açıklama: kafa karmaşası |
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) | |
|
Yer: Istanbul
|
Alıntı:
Benim dikkatimi çeken olay, bir yazının üstüne gelip sağ klik yapıp "Öğeyi Denetle" dediğimde yazının üstündeki tüm CSS bilgilerini fln ortaya döküyor. Mini bir firebug içine gömülmüş gibi. Bunun nedenini anlayamadım sadece..
|
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
. Kullandığım her saniye için hızı konusunda "Evet sahiden de hızlı" diyorum.
. Inspector çok hoş gerçekten de. Alıntı:
. Eklenti geliştirilmesi Firefox taki kadar kolay olursa daha sevimli olur. . internet-media merkezi olarak kullandığımız firefrox'umuzdan bizi vazgeçirmek için hız ve şirinlikten daha fazlasını yapmalılar. . Şimdilik tek istediğim Firefox'umdaki tüm uygulama ve eklentilerimin benzerlerinin chrome'da da olabilir olması. . Bazı görsel jquery işlemlerinde Firefox dan çok farklı yorumladı. Hatta görsellerin bazıları çarpık çıktı. . Text alanlarının (normalde jquery benzery eklentilerle yapılan) büyütme kültme olayı chrome da browser a entegerli. her text alanı büyütülebiliyor. kenarından zoque eklemiş zannaetim fakat browser dan kaynaklanıyormuş. Bu da bi şirnlik gösterisi. Hem şirin hem hızlı. Hadi hayırlısı.
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Bir gerçek daha varki sağladığı alan çok büyük. Tabların en yukarıya dizilmesi büyük bir alan sağlıyor bize..
Firefox a destek verirken neden böyle bir hamle yaptığını merak ederekten, arama motorunun kesin sonuçlar verebilmesi için kullanıcı istatistiği toplama işini abartacağı konusunda endişeliyim
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Eklentiler konusunda şu an chrome Firefox ile yarışabilecek durumda değil. Ayrıca java çalışmıyor henüz chrome'da. Ancak hız konusunda mükemmel. Bir de beta olmasına rağmen benim beklediğimden çok daha iyi çalışıyor.
Bu konuda birkaç yazı okudum. Cnet.com chrome konusuna değinmiş. Google'ın yapmak istediği şey Google'ın ofis uygulamaları ve diğer Google uygulamalarını chrome platformunda birleştirmek. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
Alıntı:
Hız (hem tarama, hem de uygulama çalışma hızı olarak) konusunda gerçekten çok başarılı, son zamanlarda Firefox'un flash ve JavaScript ağırlıklı sitelerde çökme noktasına gelmesi beni iyice sinir etmeye başlamıştı, Google bunu ilk etapta aşmış görünüyor. Kurulumdan sonra açtığım anda karşımda Firefox'ta kullandığım ne kadar yer imi varsa aynı düzende gelmiş olması beni gerçekten çok etkiledi, hiç yabancılık çekmeden gayet güzel gezinmeye başlayabildim. Sekmelerin pozisyonu çok iyi düşünülmüş, bu sayede gerçekten izleme alanı genişliyor... Bir anda çözünürlüğüm artmış gibi hissettim : ) Eklentiler ile ilgili bir menü ya da bağlantı göremedim ancak ben? Kaçırdığım bir nokta mı var? Bir de, küçük ama hoş bir detay, araç çubuğunda gezdiğiniz sitenin "base domain" kısmını koyu (siyah) tutarken alt sayfaların url kısmını gri yazarak algıyı kolaylaştırmışlar. Varsayılan tarayıcım olarak ayarlamayacağım bir süre, ama şu hali ile bile beni cezbetmeye yetti demeliyim.
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Arayüz olarak iyi düşünülmüş bir tarayıcı Chrome.
Render işlemleri için Apple webkit ve gecko motorlarını kullanıyor. (UserAgent metni melez bir tarayıcı olduğunu gösteriyor) Benim yaptığım denemelerde yoğun flash içeren sitelerde çok fazla işlemci ve bellek kullandığını gördüm. Firefox'un 20 sekmede kullandığı kaynağı chromla 5 sekmede kullanmak insanın canını sıkıyor. Ayrıca her sekmeyi ayrı bir chrome.exe olarak açması da ayrı bir konu. Chrome'un kendi görev yöneticisiyle bunlar kontrol edilebiliyor. JavaScript konsolunun geliştiriciler için gayet kullanışlı olduğu kesin. Sayfayı kaydırmak için middle-click'in çalışmaması kullanım kolaylığını baltalamış (en azından benim için) Açıkçası beta sürümden beklenenleri yerine getirebilen bir browser. |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
indirdim kurdum, ama kurulumdan 5 dakika geçmeden patladı
eğer ki bu bir Microsoft ürünü olsaydı acımasızca eleştirilirdi ![]() bu bir yana, sayfa yüklemesi oldukça hızlı. basit ve kullanışlı arayüzü var ancak eksiklikleri de henüz oldukça fazla. addon desteği verilir ve stabil hale getirilirse sanırım bütün borwser'ları yerlerinden eder. v8 JavaScript engine ve her tab için farklı thread açması mevzuları bakalım ne getirecek başımıza. kırılmasını ve eksiklikleri beta olmasına veriyor ve başarılar diliyoruz
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
![]() |
| Etiketler |
|
browser , firefox , google , google chrome , rekabet , tarayici , tarayici savasi |
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!