Zoque.Forum
»
Joost : Online TV ve ötesi
|
| Gündem Paylaşılmaya değer, reklam amacı gütmeyen; forum içinde yer verilen bölümlerle uyuşan haber, etkinlik, ürün tanıtımlarına... bu bölümde yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Article Tools |
|
|
|
|
Yer: Rousse - İzmir
|
Joost : Online TV ve ötesi
Şu an için Beta aşamasında olan Joost projesinden biraz bahsetmek istiyorum. Joost daha önce Kazaa ve Skype gibi projelere hayat vermiş kişilerin yeni projesi olarak karşımıza geliyor. Daha internete düşer düşmez büyük ilgi gören, dış basında “Youtube Killer” - ”Youtube Katili” ünvanına layık görülen proje hala geliştirilme aşamasında. Gelelim özelliklerine :
Joost tamamen ücretsiz olan ve bu şekilde sürüdürülmesi hedeflenen bir tasarı. Giderlerini gelecek olan reklam ve sponsorluk anlaşmaları ile sürdürmeyi hedefeleyen program yapımcıları , programın deneme aşamasında sadece davetiye ile çalışabilmesine olanak sağlayan bir özellik eklemişler. Ben davetiyeye 1 Mart’tan beri sahibim ve o günden bu yana Joost’u deneme şansına sahip oldum. program bilgisayarı şu an için çokta yormayan bir arabirime sahip. Kullanımı da çok zor değil. Yeni başlayanlar ilk 30 dk içerisinde Joosta tamamen alışacaklar. Son olarak size Joost tanıtım videosunu sunmak istiyorum. Alinti : Joost : Online TV ve ötesi Mesaj mirturk tarafından 16.06.2007 (20:07) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
|
|
Re: Joost : Online TV ve ötesi
Bir zamanlar zevkle gmail davetiyesi paylaşmıştık. Bunun için de davetiyesi olan var mı
![]() Evet sorunlar. Birincisi Türk Telekom. Bu kalitede bant genişliği çok pahalı ya da kotalı. İkinci sorun canlı yayın heyecanı ölecek. Üçüncü sorun şifreli kanallar ne yapacak, madem sistem reklam üzerine kurulu. Dördüncü sorun TV yayınlarının tüm kanallarını sürekli kaydeden bu sistemin devasa ve kusursuz bir ağ kurması gerekecek. Beşincisi ya uzaktan kumanda keyfi? TV izlerken elimizde kumanda vardı. flash arabirimini yöneten uzaktan kumanda nerede?
|
|
|
|
||
|
|
Alıntı:
Gelelim sorunlara: Birinci sorun hakkında Türk Telekom'un aymazlığı var. Şu yazımı bi okursanız ülkeler arasındaki fark anlaşılır. Internet üzerinden tv yayını ve Internetin gelişimi İkinci soruna gelince bence canlı yayın asla ölmez. Düşünün Dünya Kupası keyfini gecikmeli olarak izliyomuyuz. Bence bu bize sağlanan bi üstünlük. Üçüncü sorun hakkında yetililer şu şekilde açıklama yapıyorlar. Kesinlikle telif haklarına saygılı olacağız. Şifreli yayın veren kanallr ile ne tür bi anlaşma yapılır bilmiyorum ancak burada kastedilen ücretsiz kavramı Joost kendi adına herhangi bir ücret talep etmeyecek olarak algılamalıyız. Dördüncü sorun ise bu projenin sahibi olan kişilerin güvenilirliği ile aşılıyor. Daha önce Kazaa ve Skype gibi iki önemli projeye imza atmış kişinin elinde yeterince sermaye vardır. Joost hakkında biraz güncel haberler takip edersek göreceğiz ki destek veren firma sayısı giderek artıyor. Neredeyse hergün yeni bir yayın kanalı ile anlaşmış oluyorlar. Bazı firmalarda projeye olan inançlarından dolayı karşılıksız destekte bulunuyorlar.Beşinci sorun gerçekten biz TV nesli için çok önemli. Ancak dediğimiz gibi henüz geliştirilmekte olan bir proje. Geliştiriciler her türlü öneriye açıklar. Mesaj mirturk tarafından 10.06.2007 (12:21) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Davetiye gönderen arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Bana da davetiye geldikçe dağıtırım.
|
|
|
|
|
|
Yer: USA
|
benim de bi kac hafta once onaylandi basvurum. sanirim henuz izlemek isteyecegim kivamda yayinlar olmadigi icin pek acmiyorum. ancak niyetleri oldukca ciddi. video streaming'in oldukca sistmematik bi modelde sunulmasi zaten kacinilmaz. fakat su an icin "future of television" gibi bi hissiyatta olmalari fazla heyecanli olduklarini dusundurdu bana. yani televizyonda var zaten on demand maclar, filmler filan. chat yapmayiysa hic istemeyecegim kesin. bi yandan da televizyonun yayin akisina tamamiyle hakim olmak biraz deneysel bi niyet olmus. gerci televizyonun icadi da cok acayip sureclerden murekkepti...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Joosta rakip projeler de ortaya çıkmaya başlıyor. Araştırıken Babelgum'u buldum. Televizyon keyfini ve internet'in zeki yanlarını birlikte teklif ediyor. Diğer vaatleri arasında seçme özgürlüğü, sizin özelliklerinize göre otomatik program veya kanalları bulma ve Babelgum deneyimleriniz paylaşmak yer alıyor. Son olarak tanıtım videosunu buraya koyuyorum.
Mesaj mirturk tarafından 11.06.2007 (12:27) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
|
|
Yer: LND
|
Bende davetiye olmasi gerekiyor, yaklasik 4 hafta once kadar sistemden kaldirdim ama sanirim hesabima hala login olup davetiye gonderebilirim.
Youtube sevmeyen biri olarak bunu da pek begenmedim. Teknoloji olarak cok guzel ama icerik yok maalesef. Acikcasi ben HBO dizileri bekliyorum ![]() Sanirim bu zamanla olmasi istenilen yer ama o zamana kadar bir numarasi yok gibi.
|
|
|
|
|
Yer: LND
|
Bu arada yukaridaki 4. soru teknik bandwith acisindansa, sistem aslinda P2P uzerine kurulu. Her ne kadar adam gibi serverlara vs. ye ihtiyaclari da olsada P2P sistemleri gibi calisip ana server a cok yuk bindirmiyor.
Uzaktan kumanda konusunda da TV kartlari ile gelen uzaktan kumandalar ve bunlarin 3rd yonetim yazilimlari var muhtemlen Joost ve benzeir ile yakinda bunlarin entegrasyonu olsuru o sorun cozulur. Bu uzaktan kumandalar maliyet olarak ucuzlar ama markette satis fiyatlari ne olur ayri bir konu.
|
|
|
|
|
Yer: Bursa
|
Buradan kendi kendinizi davet ettirebilirsiniz arkadaşlar.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!