»
indirgeç - kolay internet aparatı
|
| Güncelleme ve Duyurular Forum ile ilgili son gelişme ve duyuruları bu bölümden takip edebilirsiniz. Yeni forum üyeleri lütfen tıklayın. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Istanbul, Türkiye
|
indirgeç - kolay internet aparatı
![]() indirgeç, bildirgec.org, hafif.org, zoque forum ve e?'ye gönderilen yeni mesajları takip eden bir masaüstü yazılımıdır. program fikri ilk olarak zoque forum'daki şu konuda ortaya çıktı. Daha sonra bunu kişisel ihtiyaçlarımız doğrultusunda özel bir araç olarak yapmayı düşündük. Sonunda merak ve deneyimlerimiz doğrultusunda herkesin kullanımına açık kaynak kodlu böyle bir ürün oluştu. Bizi en çok cesaretlendiren şey yardım istediğimiz kişilerin hiçbirinden elimiz boş dönmememiz oldu. İndirgeç'in çekirdek ekibi 3 kişiden oluşmasına rağmen, programda pek çok kişinin emeği geçti. Özellikle Bülent İnce'ye, Deniz Dursun'a, Armağan Diktepe'ye ve isim önerisinde bulunan Cem İşeri, Ozan Çağlargil ve Volkan Ekşi'ye teşekkür ederiz. Biz bunu yaparken çok şey öğrendik. Programda da eksikler vardır, tahmin edebiliyoruz. Ben şurda yardım ederim, şu konuda bilgim var dediğiniz konuları da yine bize yazarsanız seviniriz. program tamamen (X)HTML, CSS, JavaScript, XML/XSL kullanılarak yapıldı. Son ana kadar .exe olarak vermeyi düşünüyorduk, biz "visual basic" bilmediğimiz için pek bir sonuç alamadık, bu yüzden exe'den vazgeçtik. Bu konuda yardım etmek isteyen varsa kapımız herkese açık ![]() program sürekli yeni performans iyileştirmelerinden ötürü hedeflenen zamandan daha ileri bir zamana sarktı. Aslında pek çok yei fikir ve özellik sırada bekliyor ama şimdilik onları 2. versiyona erteledik. Sizin de iyi fikileriniz önerileriniz varsa, biz de bilelim, değerlendirelim. Sitede detaylarıyla anlatılıyor, ama indirgeçle ilgili birkaç şeyden bahsedelim: programın özellikleri programın bu sürümü aşağıdaki özelliklere sahip. Yeni versiyon için eklemeyi düşündüğümüz bazı yenilikler var. Sizin de önerilerinizle bunlara yenilere eklenecektir. Ayarlar Ayarlar bölümünü kullanarak, hangi sitelerden haberdar olmak istediğinizi seçebilir, programın arayüzünü zevkinize göre değiştirebilir, uyarı seçeneklerini değiştirebilir veya iptal edebilirsiniz. Arayüz Seçim İndirgeç farklı zevklere hitap edebilmek amacıyla, arayüzü değiştirilebilir şekilde tasarlanmıştır. program içinde 8 farklı renk seçimi mevcuttur. Sesli Uyarı Seçtiğiniz sitelere yeni mesaj gönderildiğinde, indirgeç sizi sesli olarak haberdar eder. Bu özellik Ayarlar bölümünden iptal edilebilir. Popup Uyarı Seçtiğiniz sitelere yeni mesaj geldiğinde, indirgeç sizi ufak bir popup ile haberdar eder. Bu özellik Ayarlar bölümünden kapatılabilir. Araçlar Araçlar bölümünde sık kullanılan sitelerin arama motorlarına kolayca ulaşabilir ve arama yapabilirsiniz. Tercihler Programa ait tercihleriniz cookieler (çerezler) aracılığıyla hafızada tutulur ve program çalıştırıldığında kayıtlı ayarlarınız otomatik olarak yüklenir. Güncelleme Yeni bir versiyon ya da güncellemenin olup olmadığına bakar ve buna göre sizi uyarır. Eğer isterseniz yeni versiyonu anında bilgisayarınıza indirebilirsiniz. İndirgeç'i yüklemek için tıklayın.
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Şimdi bu duruma popüler bir ses efekti ile yanıt vereyim diyorum.
OY OY OY OOY ![]() iki kelime ile çok guzel, hemen şincik indirdim, birazdan kullanmaya başlıycam (burada uyuya kalmazsam tabii), önce bir tadına bakalım. Sonra da program hakkında detaylı görüş beyanlarımı saydıracam. Hadi bakalım (...ya aslında oldu olacak bir de şu platformları wap ortamına taşıyında, bizde günün 24 saati can sıkıntısından kurtulalım "mı acaba" )
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: LND
|
İnanılmaz derecede güzel çok çok çok tebrik ediyorum...
Lisansa dayanıp bunu geliştirmemizde mümkün sanırım. Ben çok beğendim ve en kısa sürede bu aparata bir şeyler eklemeyi ve tabii ki kendi sitelerim için de bu aparattan yayınlamayı düşünüyorum ![]() ne diyebilirim ki çok güzel !
FERRUH.MAVİTUNA - İnanmıyorum, yeni site! Mesaj soul tarafından 01.04.2003 (08:10) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
oldukça güzel minimize edildiğinde sadece taskbar'da yer alsa nasıl olur?
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Güncelleme olayında zoque gayet iyi çalışıyor. Aynı şey hafif ve bildirgeç için geçerli değil ama. Pilli Network bu konuda problemli sanırım. ismailk.net'ten de anında indirdi yeni ekelenen yorumu.
Elinize sağlık.
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
hemmen indirildi
benim gibi günde en az 1000 kez zoque ya da diğer sitelere dalanlar için düşünülmüş "çok faydalı bir eser"... elinize sağlık...
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: Viyana, İstanbul
|
Harikaaa.. bir fikrin bu sekilde bir uygulaya donustunu gormek cok guzel.. hemen kurdum ve ilk basta satir 216..tur uyumsuz vb.. bir hata disinda birsey cikmadan calisiyor.. (win2000 ie5.0)
emegi gecen herkesi tebrik ediyorum..
Z:web 2.0 As Flowers E-kart Düşünüyorum Öyleyse e-Varim Emre Murat Tatar Duyarlı Gençlik TR Mesaj emremer tarafından 01.04.2003 (22:18) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Ekleme/düzeltme yapayım:
Pilli network'e yeni bir bildiri girildiğinde alıyor fakat buna yorum eklenmiş ise bunları almakta biraz sıkıntısı var. Çalıştırırken herhangi bir hata ile karşılaşmadım.
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!