|
|
#1 (permalink) |
|
forum kullanicilari bundan böyle istedikleri avatarlari ( =kullanici ismi altinda yer alan grafik ) kullanabilirler. Avatar kullaniminda dikkat edilmesi gerekenler: [*] Avatar kullanilabilmek icin en az 1 tane mesaj göndermis olmaniz gerekiyor. [*] Desteklenenler formatlar: .jpg ya da .gif (statik)[*] Büyüklük: 110x110 pixel [*] Dosya büyüklügü: 9 kb (en fazla) Önemli: Tasarimi kötü yönde etkilememesi icin herkesin 110x110 büyüklügünde avatar kullanmasi ve 1 pixellik bir border yapmalari, bunun yaninda avatar olarak secilen grafik ya da fotograflarin estetik degeri yüksek calismalar olmasina özen gösterilmesi tercihimizdir Nasil avatar ekleyebilirim ? 1. Kontrol panelinize girmelisiniz - forum > Kontrol panelim http://forum.zoque.net/usercp.php 2. Menüden avatar bölümüne tiklamalisiniz. http://forum.zoque.net/profile.php?do=editavatar 3. Buradan kendi istediginiz avatarlari yükleyebileceginiz gibi orada bulunan avatarlardan istediginizi secebilirsiniz. (Gerci su an sistemde yüklü herhangi bir avatar bulunmadigindan 2. secenek gecerli degil )Problemler & cözümler Ekledigim avatari göremiyorum? Ne yapmem gerekiyor? http://forum.zoque.net/member.php?action=editoptions adresinden "Mesajlarda kullanicilara ait avatar'lari görüntülenmesi" seceneginin acik ya da kapali oldugunu kontrol etmelisiniz. Avatar kullanimi sayfanin agir yüklenmesine sebeb oluyor. Yine ayni adres ve secenekten bu sefer mesajlarda avatarlarin görüntülenmesini iptal etmelisiniz. ********** avatar kullanimi simdiye kadar sadece yöneticiler icin acik oldugundna ve avatar olarak yukaridaki grafigi kullandigimizdan, bir takim karisikliklara sebeb vermek icin diger kullanicilarin bu avatari kullanmamalarini rica ediyoruz.
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Ve tekrar avatar
![]() Ben hemen önceden tasarladığım birt avatarımı yerleştirdim. En kısa sürede yeni birşeyler yapayım şöyle zoque' nun asarımına göre
|
|
|
#5 (permalink) |
|
bu durumdan rahatsiz olanlar isterlerse mesajlarda avatarlarin görüntülenmesini tamamen iptal edebilirler:
http://forum.zoque.net/showthread.ph...9139#post59139
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Sağolasın zoque...
...Avatarın kullanılmasına karşı değilim ama (hatta hep olsun istediğim bir özellikti sonunda oldu) farklı boyutlarda kullanılan avatarlar sitenin görsel tasarımını çok kötü yönde etkiler diye düşünüyorum.
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
herkesin ayni büyüklükte (110x110) avatar kullanmalari iyi fikir. yukarida belirteyim hemen.
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: LND
|
hmm evet aynı büyüklük gayet mantıklı aynı büyüklüğün yanında herkes bir de tek pixel border (#333, #000) atarsa avatarına bu da tasarımının bozulmamasına yardımcı olacaktır.
Aslında kimse border atmasa da avatarlara HTML olarak 1px. border eklense daha mantıklı herhalde
|
|
|
#9 (permalink) |
|
1 pixellik border'yi ilk mesaja ekledim, aksama dogru tüm üyelere konuyla ilgili bir e-posta da gönderirim
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!