Zoque.Forum
»
"Vikipedi'ye destek olalım" kampanyası!
|
| Gündem Paylaşılmaya değer, reklam amacı gütmeyen; forum içinde yer verilen bölümlerle uyuşan haber, etkinlik, ürün tanıtımlarına... bu bölümde yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Article Tools |
|
|
|
|
Yer: Ankara
|
"Vikipedi'ye destek olalım" kampanyası!
|
|
|
|
|
|
|
|
Re: "Vikipedi'ye destek olalım" kampanyası!
Ben de kendimce günlüğümde bu kampanyaya değinerek katkıda bulunduğumu umuyorum. İlerde boş vaktim olunca kendim de Vikipedi'ye bir takım yazılar girmeyi düşünüyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vikipedi destek kampanyası için değişik bir "destek" biçimi önermek istiyorum. Burada da bahsettiğim üzere vikipedi'de yer alması gereken ama henüz eklenmemiş bir çok madde mevcut. Vikipedi bunlar için bir madde istek sayfası düzenlemiş fakat yine de yeterli olmadığını düşünüyorum.
Diyorum ki, bloglarımızda yazdığımız yazılarda, kimi terimlerin açıklamalarını vikipedi'ye link vermek sureti ile ziyaretçiye bildirebiliyoruz. Vikipedi'de yer almayan bu maddeleri de yine bu şekilde link verirsek, ziyaretçi terimin açıklamasını görmek üzere gönderildiği viki sayfasında maddenin henüz oluşturulmadığını görür ve eğer madde kendi ilgi alanı içerisinde bir konuda ise içeriğini yazmak isteyebilir.
|
|
|
|
|
|
Yer: Viyana, İstanbul
|
Pratikleşmesi ve daha sık kullanılması için Quick editör ve ayrıtıntılı editörlerde Wiki Wrap butoncuğu eklenebilir. Bu butoncuk; seçilen metnin http://tr.wikipedia.org/wiki/secili_metin'e dönüşümünü sağlar. Wikipedia'da öyle bir başlık varsa zaten o gelecektir yoksa da -@nothingrows senin .com örneğinde yaptığın gibi- secili_metin isminde maddeyi siz başlatın ekranı gelecektir.
Vbulletin, phpBB ve Wordpress için yapılacak bu hackler çeşitli platformlarda duyurulursa daha hızlı yayılacaktır sanırım. (WP için kurcalayayım bakim yapabilecek miyim) .
|
Zoque'a hoşgeldiniz!