Zoque.Forum
»
"Vikipedi'ye destek olalım" kampanyası!
|
| Gündem Paylaşılmaya değer, reklam amacı gütmeyen; forum içinde yer verilen bölümlerle uyuşan haber, etkinlik, ürün tanıtımlarına... bu bölümde yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Article Tools |
|
|
|
|
Yer: Ankara
|
"Vikipedi'ye destek olalım" kampanyası!
Merhaba.
Özgür ansiklopedi Wikipedia ile alakalı bir makale hazırladım, Türkçe kısmı olan Vikipedi'nin hak ettiği kadar tanınmadığını düşünüyorum. İngilizce kısmında 1.279.000'in üzerinde madde varken, Türkçe kısmında 27-28 bin kadar madde bulunmakta. Aklıma bir tür kampanya fikri geldi, Vikipedi'nin tanınırlığını artırma adına, ve yazımda özellikle blog tarzı site yazarlarına ulaşmak üzere şunları söyledim: "Site sahiplerine ulaşarak kendi bloglarında Wikipedia ile alakalı kısa da olsa bir yazı yazarak, yazı olarak tanıtmaları mümkün değilse sitelerinden bir link vererek destek olmalarını tavsiye edebiliriz. Yazılarını takip ettiğimiz blog sahipleri bizi kırmazlar sanırım. Sonuçta birçok farklı konu hakkında yazılar yazıyoruz; dünyanın en büyük projelerinden biri olan ve herhangi bir reklam içermeyen, bağışlarla ve kullanıcılarının katkılarıyla ayakta kalan Wikipedia ve Türkçe bölümü Vikipedi için bir destekte bulunmak çok zor değildir herhalde." Şu ana kadar bildiğim bazı sitelere e-posta yoluyla ulaşmaya çalıştım, olumlu tepkiler aldım hep; arkadaşlar sağolsunlar bu kampanyaya destek olmak için kendi sitelerine Türkçe Vikipedi ile ilgili yazılar eklediler, bazıları link ekledi, bazıları en yakın zamanda bir yazı ekleyeceğiz dediler; ve henüz iletişim postama cevap alamadığım arkadaşlar da var tabi. Daha fazla kişiye ulaşmak, Vikipedi'nin bilinirliğini artırmak, ve yeni fikirlerle kampanyanın etkinliğini artırmak için buraya da konuyu açmayı uygun gördüm. Her türlü önerinizi, olumlu/olumsuz eleştirilerinizi iletirseniz çok memnun olurum. Bu kampanyanın ilk amacı madde sayısını artırmak olmamalıdır bence, çünkü içeriği boş sayılabilecek binlerce madde eklemek çok fayda sağlamayacaktır. Öncelikli hedef bana göre, bilinirliğini artırmak olmalı Türkçe bölümünü Wikipedia'nın. Bilinirlik ve Vikipedi bilinci genel olarak artınca zaten madde sayısı da artacaktır. Vikipedi'nin tanıtımını yapmaları için öncelikle blog sahiplerine öneride bulundum. Çünkü kendim de bir blog yazarıyım, beni en iyi blog yazarları anlar diye düşündüm. Tabi farklı fikirlere de açığım, gazete yazarlarıyla da irtibat kurmaya çalışıyorum diyelim ki. Atölye'den Tunç Kılınç, "Birçok sektördeki farklı kişiler (akademisyenler, yazarlar, köşe yazarı gazeteciler, 'verme' güdüsü gelişmiş iş adamlarının vs." Vikipedi'ye katkıda bulunabileceğini söyledi, çok mantıklı geldi bana. Sahip olduğumuz çok geniş bilgi hazinesini, bilgi birikimini dünyanın en büyük özgür ansiklopedi projesine daha geniş bir yelpazede aktarabilmeliyiz artık... Bence dediğim gibi kendi sitelerimizde bir yazı yazarak, link vererek destek olabiliriz; isteyen vikipedi logosu koyabilir (vikipedi destek logosu da yapılabilir diyelim ki )Önerilerinizi, eleştirilerinizi ve desteğinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler. ![]() Hasan. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Re: "Vikipedi'ye destek olalım" kampanyası!
Bu arada, destek olmak için vikipedi destek logosu demiştim.
Hazırlanmış vikipedi logoları var burada, bakabilirsiniz. ![]() |
|
|
|
|
|
|
|
|
Kampanya şurada:
http://www.bildirgec.org/yazi/vikipedi-ye-destek |
|
|
|
|
|
||
|
Yer: Viyana, İstanbul
|
Alıntı:
Her konu altında görünecek 468x60 banner yerleştirdim. Güzel bir çağrı.
|
|
|
|
||
|
Alıntı:
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!