Zoque.Forum
»
Internet Explorer 7
|
| Gündem Paylaşılmaya değer, reklam amacı gütmeyen; forum içinde yer verilen bölümlerle uyuşan haber, etkinlik, ürün tanıtımlarına... bu bölümde yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Article Tools |
|
|
|
|
Yer: İstanbul
|
Internet Explorer 7
Sonunda çıktı, http://www.microsoft.com/windows/ie/...s/default.mspx adresinden indirilebilecek.
Bir miktar hizlandigindan bahsedilmis. Kurulumu az önce bitirdim, gayet hizli kuruldu, bir restart... |
|
|
|
|
|
|
|
Yer: li yersiz
|
Re: Internet Explorer 7
IE7'nin, Mozilla'nın geliştirdiği pek çok yenilikten önemli ölçüde etkilenmesi ve kendi kullanıcılarına da bunları sunmak istemesi, Microsoft'un açık kaynak olan Mozilla'dan ne kadar çekindiğini gösteriyor.
|
|
|
|
|
Bence "çekinme" doğru kelime değil.. Sonuçta bunlar yenilik, ve IE bunları yapmak zorundaydı. Yani çekindiği için değil, zorunlu olduğu için yaptı bence. Ayrıca işin teknik kısmını, bug ını mug ını bilemem ama, her ne kadar tamamıyla alışamasam da IE 7 harika yeniliklerle dolu. Açıkçası kullanıcı dostu bir versiyon olmuş. Bir de tam alışabilirsem güzel olacak.
|
|
|
|
|
|
|
Tab, tab deniyor da ne IE7'de ne de FF2'de tabları pencerenin üstü harici bir yerde kullanamıyoruz. Alışmışım yıllardır başlat çubuğunun ve dolayısıyla tabların altta olmasına. Ayrıca sayfaları sonuna kadar süzerken fareyi de ekranın alt kısmına kadar getirmişken birden ekranın en üstüne çıkıp tablar arasında dolaşmak zor geliyor.
Kullanmış olanlar bilir yıllar öncesinin mIRC programında bile tablar üste, alta, sağa, sola yerleştirilebiliyordu. Programda tab yerine window olarak geçiyorlardı ve üzerlerinde döşeme, sıralama ve bilimum işlemler yapılabiliyordu. Şimdi ise hafifletilmiş versiyon bu iç pencereler büyük yeniliklermiş gibi karşımızdalar. FF3 ve IE8, mIRCde gerçekleştirilebilen bu klasikleşmiş eylemler ile karşımıza çıkarlarlar ise şaşırmayacağım. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Tab Mix Plus ile tablari asagiya alabilirsin. Bu bir extension, FF2 icin ne yazik ki hala beta. Ancak betadan ben bir zarar gormedim bir kac gundur.
Indirmek icin dev-build basliginin altindakini kullanacaksin. |
|
|
|
|
|
|
|
Yer: istanbul - ankara
|
IE yenilikleri takip ediyor olsaydı tab olayı çoktan IE nin eski sürümlerinde de olurdu, zira FF in geirdiği bir yenilik değil, operada çoktan var. Microsoft bugüne kadar IE nin geliştirilmesi için daha fazla para ayırmak istemiyordu çünkü buna gerek yoktu - zaten kötü de olsa kullanılıyordu. Ama FF un yaygınlık kazanmasıyla birlikte Microsoft daha fazla pay kaybetmemek için harekete geçmek zorunda kaldı ve kesenin ağızını açarak IE7 yi geliştirdi. Zaten hatırlarsanız IE7 için vista ile birlikte çıkacak deniyordu ama erkenden çıkarmak zorunda kaldılar.
çok hoşuma giden bir ayrıntı da şu: FF2, ie7 ye göre daha fazla sayıdaki windows sürümünde çalışıyor ![]() IE7 genel olarak çok hantal. Şu an kullandığım bilgisayar bunu gözlemleyebileceğim kadar yavaş çalışıyor. IE7 boş tabları bile yavaş açıyor. Belleği çok kullanıyor; Tabları kapatınca bile tablar açıkkenki kadar bellek kullanıyor task manager beni yanıltmıyorsa. Arayüzün bir özelliği yok,hatta kullanışsız; Zaten FF2 de bu hale getirilebiliyor, ama IE7 ff2 görünümüne sokulamıyor. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Kişisel görüşüm şu;
Ne IE7 nede FF2, Opera kadar navigasyon konusunda başarılı değiller. Ayrıca renderlama konusunda ben IE7 nin berbatları oynadığını düşünüyorum. Bir de tarayıcı konusunda fanatizmide çok garip buluyorum. Bence 3 browserda kullanımalı herbirinin ayrı meziyetleri var. Hiçbirinin diğerine %100 üstünlüğü yok. Firefox'a verilen desteğin yarısı eğer Opera' ya verilseydi herşey inanın çok daha farklı olurdu. Yeni sürümlerinde RSS desteği varmış, eposta okuyormuş, takla atıyormuş eeee herşey var ama browser yok ![]() Dün okuduğum bir blogda "Bir şey birşeyse o sadece birşey olarak kalmalı" yazıyordu. RSS okumak için birçok program var, eposta içinde aynı şekilde. Önemli olan sayfaların daha hızlı açılması, daha güvenilir olması değilmi sizce ? Bence ikiside herşeyi yapmış ama browserı gözden geçirmeyi unutmuşlar. Ben iki browseride en az Opera kadar stabil beklerdim. En azından opera kadar makul cache kullanabilirlerdi.
|
|
|
|
|
su an alt ve üst menüler ie7'de düzgün olarak görüntüleniyor. umarim ie6 da bunlari düzgün görüntülüyordur.
|
|
|
|
||
|
Alıntı:
![]() Ben de açıkçası bıktım bu browser uyumsuzluklarından... Bunun bir çaresi yok mudur? Neden browserlar arasında bu fark var? Mozilla'da neden java scriptler, bazı CSS komutları vs. çalışmıyor? Mozilla'yı çok seven bir kullanıcı olarak üzülerek söylüyorum; Mozilla bunları düzeltmediği ve IE gibi tam ve sağlıklı çalışmadığı sürece pazar tekeli hep IE olacaktır. Ne yazık ki, site tasarımı yaparken Mozilla'dan yana çok tatsız sürprizlerle karşılaşmak hiç hoş olmuyor... ![]() |
||
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!