|
|
|
|
Yer: istanbul
|
Bilgi.com - Türkçe içerik google'ı
Nokta.com şirketinin yeni duyurduğu, (içeriden aldığım duyumlara göre Google'ın Türkçe içerik konusundaki eksikliklerini gidermek ve geliştirebilmek misyonu ile) bilgi.com yayın...
|
|
|
|
|
Re: Bilgi.com - Türkçe içerik google'ı
|
|
|
|
|
|
|
||
|
|
Alıntı:
|
|
|
|
||
|
Yer: Bochum
|
Alıntı:
Siz bu siteyi 2 dk. önce gördünüz, bir kelimeyi Google'da aratıp sonuca vardınız. Fakat ben bu siteyi birkaç gündür inceliyorum zaten, "en kararlı Türk arama motoru" kanısına da 2 dk. içinde varmadığımı bildirmek isterim.
|
|
|
|
|
|
Yer: İstanbul
|
@muhammetsevim
Şu durumda 2 dakika ile birkaç günün hiçbir farkı yok. Pekala birkaç günde de "en kararlı Türk arama motoru" kanısına varılamaz. Ayrıca, benim 2 dakika önce gördüğümü de nereden çıkardınız? Sitede de herhangibir "yeni" özellik göremedim. Tabi kullanışlılığı ve sadeliğini takdir ediyorum, o ayrı. Basir bir örnek verip benim üzerimde yoğunlaşmaya başlar gibi algıladığım şu tartışmadan sıyrılmak istiyorum. Bir arkadaşlık sitesi açacağınızı düşünün. Sıfır üyeyle açar mısınız? Tabi ki hayır. Hiçbir arkadaşlık sitesi 0 üyeyle açılmaz. Çekilmek istenen kitleyi cezbetmek amacıyla sahte olsun ya da olmasın belli başlı üyeler yapılır/doldurulur ve site bu şekilde açılıp belirli vaatlerde bulunulur. Şimdi, "bak ben vallahi bunu bunu yapacağım" demek sadece politikacıların seçim zamanı öncesi başvurduğu bir yoldur. Bu sektörde bu asla kabul edilemez. Eğer bir iddian var ise, kendini herkese duyurmadan önce o iddiayı geçerli hale getirecek alt yapıyı hazır edersin. Ya da iddianı ona göre hazırlayıp uygun zamanda dile getirirsin. En başta da "biz böyle olacağız" demek gülünçtür, tekrar vurguluyorum. Ve "böyle" derken kastedilenin de seneleri aşkın tecrübeye, akademik alt yapıya ve milyar dolarlara varan güce sahip bir şirketin olması... Önce küçük lokmalar lütfen. Bu tür konularda "lütfen" duygusallık katmayın olaya. İçinde "Türk" kelimesi geçiyor diye, ama sırf bu diye, bazı şeyleri olduğundan daha büyük göstermeyelim, konuşmaları sanki babamızın şirketlerini koruyormuşcasına kişiselleştirmeyelim. Bilgi.com yerine İrlandalı bir site/şirket de olsaydı ve böyle bu şekilde lanse ettiği bir "misyon" edinmiş olsaydı kendine gene aynı karşılaştırmayı yapıp aynı şeyleri söylerdim. Yerli gelişimleri/girişimleri mantıklı oldukları sürece her zaman destekleyen biriyim ayrıca.
|
|
|
|||
|
|
Alıntı:
Alıntı:
imzaya sponsor Mesaj s5prin tarafından 25.12.2006 (05:15) yeniden düzenlendi.. Açıklama: yazım yanlışı |
||
|
|
|
|
|
||
|
Yer: Bochum
|
Alıntı:
Her ne kadar yanlış anlaşılmalar olsa da, umarım sonunda birbirimizi anlamışızdır, kolay gelsin.
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu |